Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Malediven | De Malediven is open voor toeristen

15/2/21
* Laatste update: 15-02-2021

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar de Malediven, onder welke voorwaarden u op de Malediven mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

strand-Malediven-copyright-Canva

De Malediven is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van de Malediven weer open zijn sinds 15 juli 2020. Concreet houdt dit in dat toeristen uit Nederland weer welkom zijn in de Malediven. Er zijn enkele maatregelen door de Maldivische overheid opgesteld om veilig reizen door de Malediven mogelijk te maken.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar de Malediven. Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij als reisorganisatie zijn voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor de Malediven wordt versoepeld vanuit Nederland.

Maatregelen voor uw vertrek naar de Malediven

 • U mag niet naar de Malediven zonder reservering van een reis.
   
 • U dient een geldige non-covid verklaring mee te nemen van een PCR test die niet ouder is dan 96 uur voor vertrek. Baby’s jonger dan 1 jaar uitgezonderd. Zij hoeven geen verplichte PCR test af te leggen (tenzij de luchtvaartmaatschappij of het land van herkomst anders bepaald).
   
 • 24 uur voor vertrek dient u een online gezondheidsverklaring in te vullen. Dat kan via deze link van IMUGA.

Maatregelen na aankomst op de Malediven

 • Indien u geen symptomen van het coronavirus hebt, hoeft u zich bij aankomst niet te laten testen of in quarantaine.
   
 • Mocht u bij aankomst verschijnselen van het coronavirus vertonen, dan dient u bij aankomst een PCR-test te ondergaan. Indien u met meerdere personen reist, dient het gehele reisgezelschap zich te laten testen. U blijft in quarantaine in een aangewezen accommodatie totdat de uitslag bekend is (dit duurt maximaal 24 uur). De eventuele extra kosten van een PCR test en het verblijf zijn voor eigen rekening.
   
 • Alle bezoekers moeten minimaal één meter afstand van elkaar bewaren.

Maatregelen tijdens de reis op de Malediven

U dient zich tijdens uw reis te houden aan de maatregelen die zijn opgesteld door het Ministerie van Toerisme. Meer informatie over deze maatregelen leest u op hun website. De belangrijkste punten zijn:

 • Mocht u tijdens de reis symptomen vertonen van het coronavirus: blijf op de kamer en laat u testen.
  - negatief testresultaat: alle symptomen moeten zijn verdwenen voordat u weer gebruik mag maken van de gemeenschappelijke ruimtes.
  - positief testresultaat: blijf in zelfisolatie in uw resort, mits het resort dit toelaat.
   
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht op de luchthaven, tijdens binnenlandse reizen en in openbare ruimtes.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar de Malediven, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht