Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Malediven | De Malediven is open voor toeristen

15/2/21

* Laatste update: 05-10-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van de Malediven weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door de Malediven mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

strand-Malediven-copyright-Canva

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor de Malediven. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar de Malediven

De volgende documenten zijn nodig voor zowel gevaccineerde reizigers als ongevaccineerde reizigers:

  • een certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent); 
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 92 uur voor vertrek. 
  • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen); 
  • een online ingevulde gezondheidsverklaring van IMUGA (24 uur voor vertrek in te vullen);

volledig gevaccineerde reizigers

Na aankomst op de Malediven hoeft u niet in quarantaine en er geldt ook geen PCR-testverplichting tijdens de reis (tenzij u symptomen vertoont). U mag in principe naar elk eiland reizen, mits de vaccinatiegraad daar voldoende is. 

niet gevaccineerde reizigers

Niet gevaccineerde reizigers moeten verplicht 14 dagen in quarantaine. Daarnaast, als de vaccinatiegraad op het eiland niet voldoende is, moet u ook een Engelse non-covid verklaring kunnen aantonen van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 92 uur voor vertrek.

U dient zich tijdens uw reis te houden aan de maatregelen die zijn opgesteld door het Ministerie van Toerisme. Meer informatie over deze maatregelen leest u op hun website.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs zijn. 

 

U hoeft na thuiskomst niet in quarantaine.  Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar de Malediven, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht