Menu

Actueel reisadvies Maleisië | Maleisië is open voor toeristen

1/12/21

* Laatste update: 03-08-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Maleisië weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Maleisië mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Reisadviespagina - Maleisie

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Maleisië.  De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Maleisië is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde algemene documenten (voor iedere reiziger)

Er zit een verschil in de benodigde documenten tussen volledig gevaccineerde reizigers en niet (volledig) gevaccineerde reizigers. Voor iedere reiziger geldt:

 • u dient zich te registreren in de MySejahtera app. Deze app is ontwikkeld door de Maleisische regering voor het opsporen van mogelijke COVID-19 contacten.  Tevens dient u hier uw vaccinatiestatus in te uploaden. 

Benodigde documenten voor volledig gevaccineerde reizigers

Naast bovenstaande algemene documenten heeft u nog het volgende nodig: 

 • een Engelse certificaat van volledige vaccinatie.

Wanneer bent u een volledig gevaccineerd?

Het hangt af van uw type vaccin of u in Maleisië wordt gezien als een volledig gevaccineerd. Raadpleeg de de website van Mysafetravel om te zien wat bij u van toepassing is. Dit is van toepassing voor iedereen vanaf 13 jaar. 
 

Kinderen van 12 jaar en jonger worden gezien als volledig gevaccineerd, mits ze met hun volledig gevaccineerde ouders meereizen. 

Voor iedereen die een COVID-19 infectie heeft doorgemaakt, tussen de 6 dagen en 60 dagen voor vertrek naar Maleisië, gelden dezelfde regels als volledig gevaccineerde reizigers.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Maleisië reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Maleisië en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Benodigde documenten voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers

Naast bovenstaande algemene documenten heeft u nog het volgende nodig: 

 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek, EN;
   
 • een bewijs van een negatieve antigeen-test (let op, dit is geen zelftest) die niet ouder is dan 24 uur voor aankomst in Maleisië.

Noot: ook kinderen tussen de 12 en 17 jaar dienen zich voor vertrek naar Maleisië te testen en in bezit te zijn van een Engelse non-covid verklaring. 

Maatregelen na aankomst in Malaeisië

Na aankomst in Maleisië kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

Volledig gevaccineerde reizigers hoeven na aankomst niet in quarantaine. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers dienen na aankomst 5 dagen in quarantaine te gaan. Kinderen onder de 17 jaar die niet (volledig) gevaccineerd zijn, hoeven niet in quarantaine. 

Maatregelen tijdens de reis in Maleisië

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • er geldt een mondkapjesplicht in de meeste openbare ruimtes (zoals in winkelcentra en in het openbaar vervoer)
   
 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
   
 • op druk bezochte plekken adviseren wij een mondkapje te dragen (ook wanneer dit niet verplicht is).

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. 
 

Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.
 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Maleisië, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht