Menu

Actueel reisadvies Maleisië | Maleisië is open voor toeristen

1/12/21

* Laatste update: 10-01-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Maleisië weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Maleisië mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Reisadviespagina - Maleisie

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Maleisië. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Maleisië is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Maleisië

Sinds 1 augustus 2022 zijn er geen inreisregels meer van toepassing voor zowel gevaccineerden als niet (volledig) gevaccineerden. Wel geldt voor iedere reiziger nog het onderstaande: 

  • u dient zich te registreren in de MySejahtera app. Deze app is ontwikkeld door de Maleisische regering voor het opsporen van mogelijke COVID-19 contacten.  

 

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Maleisië geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken. Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen na aankomst in Malaeisië

Na aankomst in Maleisië gelden er geen test- en/of quarantaineverplichtingen. U kunt direct reizen door Maleisië. 

Maatregelen tijdens de reis in Maleisië

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • er geldt een mondkapjesplicht in de meeste openbare ruimtes (zoals in winkelcentra en in het openbaar vervoer)
     
  • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
     
  • op druk bezochte plekken adviseren wij een mondkapje te dragen (ook wanneer dit niet verplicht is).

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.
 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Maleisië, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht