Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Maleisië | Maleisië is open voor toeristen

1/12/21

* Laatste update: 15-12-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Maleisië weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Maleisië mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Reisadviespagina - Maleisie

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Maleisië. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

De 2 reisprogramma's van Maleisië

Maleisië heeft 2 reisprogramma's opgesteld voor gevaccineerde reizigers. Beide programma's starten op het eiland Langkawi. Deze programma's verwelkomen gevaccineerde toeristen uit alle landen van deze lijst

Programma 1 - een verblijf van 3 - 7 dagen op Langkawi

Tijdens dit programma verblijft u minimaal 3 en maximaal 7 dagen op het eiland. U bent vrij om het hele eiland te ontdekken.

Programma 2 - een verblijf langer dan 7 dagen in Maleisië

Als u langer dan 7 dagen naar Maleisië wilt reizen, is programma 2 meer geschikt. U begint de reis met een verblijf van 7 dagen op Langkawi. U dient zich op dag 7 te laten testen (PCR test of sneltest) óf 72 uur voordat u Langkawi verlaat. Indien dit resultaat negatief is, bent u vrij om Langkawi te verlaten en andere plekken in Maleisië te ontdekken. 

Benodigde documenten voor uw reis naar Maleisië

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Maleisië (deze moet u zowel bij check-in als na aankomst kunnen aantonen):

  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (ook als u volledig gevaccineerd bent). 
  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 
  • een ingevuld Health Declaration Form
  • een COVID-19 verzekeringspolis met een minimale dekking van USD $80.000; ook verplicht.
  • boekingsbewijs van een retourvlucht, accommodaties en eventuele PCR testen. PANGEA Travel neemt u alle zorg uit handen en biedt u dit pakket aan. 
  • registratie bij de MySejahtera app. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Maleisië reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Maleisië en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Volledig gevaccineerde reizigers

Indien u 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd bent, wordt u gezien als een gevaccineerde reiziger.

U bent een volledig gevaccineerde reiziger wanneer:

  • u de tweede dossis ten minste 14 dagen voor vertrek heeft gehad, of;
  • als u ten minste 28 dagen voor vertrek een vaccinatie heeft gehad waarbij maar één dosis nodig is. 

Noot: ongevaccineerde kinderen onder de 18 jaar mogen ook Maleisië binnentreden, mits ze worden begeleid door een volwassene die volledig gevaccineerd is. 

Informatie over de vliegreis

Om naar Maleisië te reizen heeft u vanaf Nederland vrijwel altijd een overstap in Kuala Lumpur, waarbij u ook het vliegtuig dient te verlaten. U wordt op de luchthaven van Kuala Lumpur gecontroleerd of u in bezit bent van de benodigde documenten om verder te reizen naar Langkawi. Vervolgens wordt er op de terminal een PCR test afgenomen (deze dient u zelf te betalen en zit bij uw reispakket inbegrepen). Indien u negatief bent getest vindt er nog een douane controle plaatst waar u onder andere uw paspoort, visum (indien nodig), vliegticket en reispakket dient te laten zien. Wanneer dit allemaal akkoord is reist u verder naar Langkawi. Na aankomst op Langkawi hoeft u zich niet opnieuw te laten testen, wel dient u opnieuw alle benodigde documenten te laten zien. 

Noot: mocht u om bepaalde redenen uw vlucht naar Langkawi missen of de vlucht is geannuleerd, dan is het toegestaan om te overnachten in één van de geselecteerde airport hotels (zoals Sama-Sama Express KLIA 1). 

Niet gevaccineerde reizigers

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent dient u na aankomst 14 dagen in quarantaine te gaan (op eigen kosten). Na deze 14 dagen moet u zich opnieuw laten testen (eigen kosten). Bij een negatief resultaat mag u verder reizen. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Maleisië, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht