Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Mauritius| Mauritius is open voor toeristen

20/2/21

* Laatste update: 05-10-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Mauritius weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Mauritius mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadviespagina - Mauritius

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Mauritius. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

Mauritius heeft via COVAX vaccinaties geleverd gekregen. De bedoeling is dat tegen het eind van 2021 ongeveer 20 procent van de bevolking is gevaccineerd. Daarna is het nog mogelijk om meer doses te verkrijgen en zo het gevaccineerde percentage te vergroten.

 

algemene maatregelen voor uw reis naar Mauritius

De heropening van Mauritius is verdeeld in 2 fases. De eerste fase, met verplichte quarantaine is inmiddels afgerond. Fase 2 is begonnen vanaf 1 oktober 2021 en biedt de reizigers meer mogelijkheden.

Fase 2 - Reismogelijkheden vanaf 01 oktober 2021 voor gevaccineerde reizigers

  • Als u 14-dagen voor vertrek uw tweede vaccinatie heeft ontvangen dan bent u volledig gevaccineerd en dus vrij om door Mauritius te reizen. U dient wel bij aankomst in Mauritius een negatieve PCR testuitslag te laten zien. 
    U dient een geldig reserveringsbewijs van een zogeheten 'safe' resort te laten zien plus een geldig vliegticket.
  • verblijft u in een hotel , dan wordt er ook bij aankomst (dag 0) en op dag 5 een anitgeen sneltest afgenomen. U kunt het eiland al ontdekken na een negatief testresultaat bij aankomst.
  • verblijft u in een villas, bungalow, guesthouse, B&Bs of een private home dan dient u een PCR test bij aankomst op de luchthaven te doen en een antigeen sneltest op dag 5. U kunt het eiland al ontdekken na een negatief testresultaat bij aankomst. U kunt het eiland ontdekken na ontvangst van een negatief testresultaat bij aankomst.
  • Het is verplicht om een internationale dekkende reisverzekering af te sluiten die COVID-19 gerelateerde kosten dekt. Emirates geeft deze dekking bij hun vliegreizen. Bij OOM Verzekeringen zijn er tevens mogelijkheden om een verzekering af te sluiten. 

Fase 2 - Reismogelijkheden vanaf 01 oktober 2021 voor niet gevaccineerde reizigers

  • Bij aankomst in Mauritius bent u verplicht een negatieve PCR test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek
  • U dient een geldig reserveringsbewijs van een zogeheten 'safe' resort te laten zien plus een geldig vliegticket.
  • Op dag 0, 7 en dag 14 ondergaat u een PCR-test. Het is ook toegestaan om korter als 14 dagen te verblijven op Mauritius, dan vervalt de verplichte PCR test op dag 14. Het is niet verplicht om op uw dag van vertrek een PCR test te ondergaan. Let op: uw luchtvaartmaatschappij kan andere eisen stellen. U mag het resort niet verlaten tijdens uw verblijf. 
  • Het is verplicht om een internationale dekkende reisverzekering af te sluiten die COVID-19 gerelateerde kosten dekt. Emirates geeft deze dekking bij hun vliegreizen. Bij OOM Verzekeringen zijn er tevens mogelijkheden om een verzekering af te sluiten. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs zijn. 

 

U hoeft na thuiskomst niet in quarantaine.  Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Mauritius, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht