Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Mauritius| Mauritius is open voor toeristen

20/2/21
* Laatste update: 15-07-2021 Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reizen naar Mauritius

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Mauritius, onder welke voorwaarden u naar Mauritius mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Reisadviespagina - Mauritius

Mauritiusis open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Mauritius weer open zijn vanaf 15 juli 2021. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Mauritius mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

Mauritius heeft via COVAX vaccinaties geleverd gekregen. De bedoeling is dat tegen het eind van 2021 ongeveer 20 procent van de bevolking is gevaccineerd. Daarna is het nog mogelijk om meer doses te verkrijgen en zo het gevaccineerde percentage te vergroten.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Mauritius . Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Mauritius wordt versoepeld vanuit Nederland.

algemene maatregelen voor uw reis naar Mauritius

De heropening van Mauritius is verdeeld in 2 fases. De eerste fase loop van 15 juli t/m 30 september. Fase 2 begint vanaf 1 oktober. Deze fases zijn gebasseerd op reizigers die volledig gevaccineerd zijn. Voor niet gevaccineerden geldt dat u eerst 14 dagen in quarantaine moet in een daarvoor toegewezen hotel, hierna bent u vrij om het eiland te verkennen. Niet gevaccineerden dienen in zowel fase 1 en fase 2 op dag 7 en eventueel dag 14 een PCR test te ondergaan.

Fase 1 - 15 juli t/m 30 september 2021

  • Bij aankomst in Mauritius bent u verplicht een negatieve PCR test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 7 dagen vanaf het moment dat u daadwerkelijk getest bent.  
  • U dient een geldig reserveringsbewijs van een zogeheten 'safe' resort te laten zien plus een geldig vliegticket.
  • Op dag 7 en dag 14 ondergaat u een PCR-test. Het is ook toegestaan om korter als 14 dagen te verblijven op Mauritius, dan vervalt de verplichte PCR test op dag 14. Het is niet verplicht om op uw dag van vertrek een PCR test te ondergaan. Let op: uw luchtvaartmaatschappij kan andere eisen stellen. 
  • Het is niet verplicht maar het wordt sterk aangeraden om een internationale dekkende reisverzekering af te sluiten

Fase 2 - vanaf 1 oktober 2021

  • Als u 14-dagen voor vertrek uw tweede vaccinatie heeft ontvangen dan bent u volledig gevaccineerd en dus vrij om door Mauritius te reizen. U dient wel bij aankomst in Mauritius een negatieve PCR testuitslag te laten zien. 
  • Het is niet verplicht maar het wordt sterk aangeraden om een internationale dekkende reisverzekering af te sluiten

Algemene maatregelen bij vertrek uit Mauritius

  • Bij vertrek uit Mauritius is het niet verplicht om opnieuw een negatieve PCR test te laten zien. Luchtvaartmaatschappijen kunnen andere eisen stellen, informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. KLM bijvoorbeeld, vereist wel een negatieve testuitslag. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Mauritius, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.

 terug naar het nieuwsoverzicht