Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Mauritius| Mauritius is open voor toeristen

20/2/21

* Laatste update: 05-04-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Mauritius weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Mauritius mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadviespagina - Mauritius

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Mauritius. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Mauritius is geel.  Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar mauritius

  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent);
  • een ingevulde gezondheidsverklaring (deze kunt u voor uw reis online invullen en geprint meenemen);
  • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen);
  • een COVID-19 verzekeringspolis.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Mauritius reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Mauritius en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

volledig gevaccineerde reizigers

Als u 14-dagen voor vertrek uw tweede vaccinatie heeft ontvangen dan bent u volledig gevaccineerd. Er gelden wel nog enkele maatregelen:

  • Verblijf in een hotel

Na aankomst (dag 0) wordt er een antigeen-sneltest afgenomen. U mag vrij reizen door Mauritius, zodra u een negatief testresultaat heeft ontvangen van de test na aankomst.

  • Verblijf in een villa, bungalow, guesthouse, B&B of 'private home'

Na aankomst (dag 0) wordt er een antigeen-sneltest afgenomen. U mag vrij reizen door Mauritius, zodra u een negatief testresultaat heeft ontvangen van de test na aankomst.

Noot: of er kosten aan de testen zijn verbonden is afhankelijk van het beleid van uw accommodatie. 

Niet (volledig) gevaccineerde reizigers

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent moet u na aankomst 7 dagen in quarantaine bij uw accommodatie. Dit moet een officiële 'quarantaine-accommodatie' zijn (Gold Beach, Grand Bleu of Le Plaza Guest House). U ondergaat op de dag van aankomst en op dag 7 een PCR-test. De kosten hiervan bedragen Rs 12,000 per stuk (deze dient u zelf te betalen). U mag vrij reizen door Mauritius, zodra u een negatief testresultaat heeft ontvangen van de PCR-test op dag 14.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Mauritius, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht