Menu

Actueel reisadvies Mauritius| Mauritius is open voor toeristen

20/2/21

* Laatste update: 21-11-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Mauritius weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Mauritius mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadviespagina - Mauritius

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Mauritius. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Mauritius is geel.  Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar mauritius

Momenteel is Mauritius open voor zowel gevaccineerde, als niet-gevaccineerde reizigers en gelden er geen beperkingen. Wel adviseren wij u om de volgende documenten mee te brengen:

 • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (alleen indien u volledig gevaccineerd bent);
   
 • een ingevulde 'all in one travel form' (deze kunt u voor uw reis online invullen en geprint meenemen);
   
 • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen);
   
 • een COVID-19 verzekeringspolis.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Mauritius reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

Maatregelen na aankomst in Mauritius

Na aankomst is het niet nodig om te testen op COVID-19. Na aankomst op Mauritius kunt u direct vrij reizen. 

Maatregelen tijdens de reis in mauritius

Graag attenderen wij u op het volgende:

 • het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht op de airport, tijdens airport transfers en in het openbaar vervoer. Wel bestaat het advies om bij grote drukte een mondkapje te dragen. Daarnaast is dit nog wel nodig in de publieke en privé gezondheidszorg (ziekenhuizen, apotheken en klinieken). 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Mauritius, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht