Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Namibië | Namibië is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 08-11-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Namibië weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Namibië mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies-Namibie.png

Namibië heeft een geel reisadvies

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Namibië. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. 

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. De kleurcode voor Namibië is op 04 november 2021 door de Nederlandse overheid op geel gezet. Verzekeringen bieden dekking bij een 'geel' reisadvies.

Vaccinatieplannen

De overheid is vanaf februari 2021 begonnen met het inenten van de bevolking. Het Pfizer vaccin wordt hiervoor gebruikt en het doel is om zo snel mogelijk de eerste 20% van de bevolking te vaccineren. Daarna wordt gekeken naar de mogelijkheden om meer doses te verkrijgen om uiteindelijk 60% tot  80% van de bevolking te vaccineren.

Maatregelen voor uw vertrek naar Namibië

  • Voor vertrek dient u een Engelse non-covid verklaring in bezit te hebben van een negatieve PCR test. De PCR test mag niet ouder zijn dan zeven dagen vanaf het moment dat u getest bent.  Als bij aankomst blijkt dat deze ouder is dan zeven dagen, moet u na aankomst een PCR test ondergaan en 14 dagen in quarantaine (op eigen kosten).
     
  • U dient te beschikken over een ziektekosten- en ongevallenverzekering die ook eventuele kosten rondom Covid-19 dekt (bij een geel reisadvies zijn Covid gerelateerde zaken gedekt door de verzekering. 

Maatregelen tijdens uw reis in Namibië

  • Het dragen van een mondmasker en het houden van twee meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

  • Restaurants en cafés zijn gewoon open mits er aan de 2 meter afstand regel kan worden voldaan. Terrassen moeten zo ingedeeld worden dat alle tafels en stoelen minstens 2 meter van elkaar verwijderd zijn.

  • Er is een avondklok geldend van 22:00 tot 4:00 uur. Het is niet toegestaan uw hotel te verlaten binnen dit tijdsbestek. Het is wel toegestaan binnen dit tijdsbestek om naar de luchthaven te gaan voor uw terugvlucht of om na aankomst naar uw accommodatie te reizen. Op voorwaarde dat u geldige reserveringen / vliegtickets kunt laten zien.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs of testbewijs zijn.

 

U hoeft na thuiskomst niet in quarantaine.  Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Namibië, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht