Menu

Actueel reisadvies Namibië | Namibië is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 22-03-2023 

De grenzen van Namibië zijn weer open. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Namibië mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies-Namibie.png

De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Namibië is geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Namibië

Momenteel gelden er voor Namibië geen reisrestricties. Een PCR-test is voorafgaand aan uw reis naar Namibië niet meer nodig. Iedereen is welkom, ongeacht de vaccinatiestatus.

Maatregelen tijdens de reis in Namibië

Graag attenderen wij u op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen t.a.v. het dragen van een mondkapje, social distancing en hygiëne.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een negatieve PCR-test te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen van een rondreis naar Namibië. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht