Menu

Actueel reisadvies Nepal | Nepal is open voor toeristen

11/10/21

* Laatste update: 27-03-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Nepal weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Nepal mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

zonsondergang in Himalaya omgeving - Nepal

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Nepal. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Nepal is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Nepal

U heeft de volgende documenten nodig voor een reis naar Nepal:

 • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig na vertrek uit Nepal);
 • een geldig visum. Deze is aan te vragen bij het consulaat-generaal van Nepal in Amsterdam óf na aankomst in Nepal (indien u voldoet aan de coronavaccinatie- of testvereisten, u dient dan vooraf het CCMC formulier in te vullen);
 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie in papiervorm (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);
 • onvolledige of ongevaccineerde reizigers dienen in bezit te zijn van een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek;
 • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen); 
 • een reisverzekering met COVID-19 dekking. Dit is niet verplicht, maar het wordt sterk aangeraden in geval van nood. 

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 5 jaar hoeven geen PCR-test of vaccinatiecertificaat aan te tonen na aankomst.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Nepal reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Nepal en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

na aankomst in Nepal

Na aankomst in Hong Kong kunt u het volgende verwachten:

 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

TIJDENS DE REIS IN Nepal

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
   
 • op druk bezochte plekken adviseren wij een mondkapje te dragen (ook wanneer dit niet verplicht is).

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Nepal, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht