Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Nepal | Nepal is open voor toeristen

11/10/21

* Laatste update: 15-12-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Nepal weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Nepal mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

zonsondergang in Himalaya omgeving - Nepal

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Nepal. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar Nepal

De volgende documenten zijn nodig voor uw reis naar Nepal:

  • een geldig visum;
  • een certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent); 
  • een COVID-19 verzekeringspolis; 
  • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen); 
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.;
  • een ingevulde CCMC formulier. De barcode dient u bij aankomst te laten zien.

Raadpleeg ook de covid-infographic die de overheid van Nepal heeft gemaakt. Hier ziet u overzichtelijk wat er van u verwacht wordt. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Nepal reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Nepal en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

volledig gevaccineerde reizigers

Volledig gevaccineerde reizigers hoeven na aankomst niet in Quarantaine. U bent vrij om te reizen door Nepal. 

niet gevaccineerde reizigers

Niet gevaccineerde reizigers dienen tenminste 10 dagen in quarantaine te gaan (op eigen kosten). Op dag 10 laat u zich testen en als deze test negatief is  mag u vrij reizen door Nepal. Doorgaans ontvangt u de uitslag na 24 uur.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Nepal, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht