Menu

Actueel reisadvies Nepal | Nepal is open voor toeristen

11/10/21

* Laatste update: 07-04-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Nepal weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Nepal mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

zonsondergang in Himalaya omgeving - Nepal

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Nepal. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Nepal is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Nepal

De volgende documenten zijn nodig voor uw reis naar Nepal:

 • een geldig visum;
 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);
 • onvolledige of ongevaccineerde reizigers dienen in bezit te zijn van een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek;
 • een ingevulde CCMC formulier; de QR-code dient u bij aankomst te laten zien;
 • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen); 
 • een COVID-19 verzekeringspolis.

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 5 jaar hoeven geen PCR-test of vaccinatiecertificaat aan te tonen na aankomst.

Raadpleeg ook de covid-infographic die de overheid van Nepal heeft gemaakt. Hier ziet u overzichtelijk wat er van u verwacht wordt. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Nepal reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Nepal en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen na aankomst in Nepal

Het volgende kunt u verwachten na aankomst:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten;

Hierna mag u vrij reizen door Nepal. Een quarantaine is niet nodig. 

MAATREGELEN TIJDENS DE REIS IN Nepal

Graag attenderen wij u op het volgende:

 • afstand houden tot anderen is de norm;
 • het dragen van een mondmasker in openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is verplicht;
 • was regelmatig uw handen;
 • volg de regels op van de lokale overheid.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Nepal, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht