Menu

Actueel reisadvies Oeganda| Oeganda is open voor toeristen

14/4/21

De grenzen van Oeganda zijn open, reizigers zijn van harte welkom! Bekijk hier het actuele reisadvies en de huidige inreis-regels.

Noot: vanwege de soms wisselende situaties per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Actueel Reisadvies Oeganda

Het reisadvies voor Oeganda is op dit moment grotendeels geel wat betekent dat u kunt reizen naar deze bestemming. Wel attenderen wij u op de strenge anti-homowet die de regering heeft aangenomen. De veiligheidssituatie kan veranderen. Houd daarom het reisadvies in de gaten.

Benodigde documenten voor uw reis naar Oeganda

Voor een reis naar Oeganda hebt u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na aankomst in Oeganda);
  • een gele koorts vaccinatie is verplicht voor alle reizigers die naar Oeganda reizen. Neemt u daarom het gele vaccinatieboekje mee op reis;
  • vooraf dient u het visum aan te vragen via het Uganda E-Immigration system. De betaling van uw visum (USD 50 voor single entry of USD 100 voor (East Africa/Multi Entry) kan online of ter plaatse voldaan worden. De approval letter ontvangt u per e-mail (bekijk ook uw spam) van de Ugandese autoriteiten (via het Uganda E-Immigration system). Het docment dient u uitgeprint mee te nemen op reis.

We helpen u graag met het samenstellen van uw rondreis naar Oeganda. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht