Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Oeganda| Oeganda is open voor toeristen

14/4/21
 Laatste update: 13-08-2021Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reizen naar Oeganda

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Oeganda, onder welke voorwaarden u naar Oeganda mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Actueel Reisadvies Oeganda

Oeganda is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Oeganda weer beperkt open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Oeganda mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

De eerste miljoen doses van Astra Zeneca zijn in maart 2021 geleverd. Sindsdien is Oeganda begonnen met het vaccineren van de bevolking. Echter, zijn er in totaal minstens 25 miljoen doses vereist, waardoor het vaccineren nog niet heel vlot gaat. 


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Oeganda . Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Oeganda wordt versoepeld vanuit Nederland.

Maatregelen voor uw vertrek naar Oeganda

  • Bij aankomst in Oeganda bent u verplicht een negatieve PCR test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur vanaf het moment dat u daadwerkelijk getest bent.

Maatregelen tijdens uw reis in Oeganda

  • Het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

  • Er is een landelijke avondklok geldend van 19:00 tot 5:30 uur. Het is niet toegestaan uw hotel te verlaten binnen dit tijdsbestek. Het is wel toegestaan binnen dit tijdsbestek om naar de luchthaven te gaan voor uw terugvlucht of om na aankomst naar uw accommodatie te reizen. Op voorwaarde dat u geldige reserveringen / vliegtickets kunt laten zien.

Maatregelen bij vertrek uit Oeganda

  • Het is niet verplicht om een negatieve PCR te laten zien op de luchthaven tenzij uw eindbestemming of luchtvaartmaatschappij andere eisen stelt. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Oeganda, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht