Menu

Actueel reisadvies Oeganda| Oeganda is open voor toeristen

14/4/21

* Laatste update: 22-03-2023 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Oeganda weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Oeganda mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Actueel Reisadvies Oeganda

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Oeganda. De reisadviezen zijn grotendeels weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Oeganda is geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Oeganda

De volgende documenten heeft u nodig om naar Oeganda te reizen.

Indien u volledig gevaccineerd bent:
  • een negatief COVID-19 testresultaat (RT PCR) is niet langer vereist als u volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19 met een door de WHO erkend vaccin. Bij aankomst moet u het vaccinatiecertificaat met QR-code laten zien. U kunt deze printen via www.coronacheck.nl/print. Neem u ook uw vaccinatieboekje mee en draag deze bij u, zodat u het kunt laten zien.
Indien u niet volledig gevaccineerd bent;
  • bent u niet gevaccineerd? Of is uw vaccinatie-serie verlopen? Dan is het nodig een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test te tonen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Covid herstelcertificaten worden door de Oegandese overheid niet aanvaard als alternatief voor een PCR-test. Vertrekkende reizigers, voor wie deze situatie van toepassing is, moeten van de overheid in Uganda ook in het bezit zijn van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur (3 dagen) voor aanvang van de reis is afgenomen door een geaccrediteerd laboratorium.
Voor alle reizigers geldt:
  • een gele koorts vaccinatie is verplicht voor alle reizigers die naar Oeganda reizen. Neemt u daarom het gele vaccinatieboekje mee op reis.
  • u moet in het bezit zijn van de uitgeprinte “approval letter” die u aanvraagt via het Uganda E-Immigration system. Deze ontvangt u per e-mail van de Ugandese autoriteiten (via het Uganda E-Immigration system) plus de overige documenten die vermeld staan in de bevestiging van goedkeuring van de visumaanvraag. De visum sticker zal door de immigratie autoriteiten worden aangebracht in uw paspoort. Zonder de Approval Letter zult u geweigerd worden op uw vlucht. 

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

  • kinderen onder de 6 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Oeganda reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Oeganda en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen na aankomst in Oeganda

Na aankomst in Oeganda kunt u het volgende verwachten:

  • sinds 20 november 2022 is het (voorlopig) niet meer verplicht een gezondheidsformulier in te vullen als u Oeganda in- en uitreist.
  • houd er rekening mee dat passagiers na aankomst op de internationale luchthaven in Oeganda kunnen worden gescreend door het Port Health Team.
  • op het vliegveld in Entebbe is het dragen van een mondkapje verplicht.

Maatregelen tijdens de reis in Oeganda

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • In Oeganda geldt de regel om 1,5 meter afstand van anderen te houden. In publieke ruimten is het verplicht een mondkapje te dragen. Blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen t.a.v. het dragen van een mondkapje, social distancing en hygiëne.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het voor  Nederland niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Vertrekkende reizigers, zonder geldige vaccinatie, moeten van de overheid in Uganda ook in het bezit zijn van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur (3 dagen) voor aanvang van de terugreis is afgenomen door een geaccrediteerd laboratorium.

Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij helpen u graag met het samenstellen van een rondreis naar Oeganda. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.terug naar het nieuwsoverzicht