Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Oeganda| Oeganda is open voor toeristen

14/4/21

* Laatste update: 17-12-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Oeganda weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Oeganda mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Actueel Reisadvies Oeganda

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Oeganda. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar oeganda

  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (ook als u gevaccineerd  bent);
  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent);
  • een online ingevulde 'pre-registration' form (deze kunt u vlak voor vertrek invullen). 

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Oeganda geen vaccinatiebewijs nodig om het land binnen te komen. Mocht u echter volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken. Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen tijdens uw reis in Oeganda

Na aankomst is het voor iedere reiziger verplicht om een PCR-test af te nemen (ook als u gevaccineerd bent). Kinderen onder de 6 jaar uitgezonderd. De kosten bedragen $ 30 en zijn voor eigen rekening. Na een negatieve testuitslag (doorgaans ontvangt u deze binnen twee uur) mag u vrij reizen door Oeganda. Wel gelden nog de volgende maatregelen:

  • het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht;

  • bars, casino's en bioscopen zijn gesloten. Hotels en restaurants zijn wel open;

  • er is een landelijke avondklok geldend van 19:00 tot 5:30 uur. Het is niet toegestaan uw hotel te verlaten binnen dit tijdsbestek. Het is wel toegestaan binnen dit tijdsbestek om naar de luchthaven te gaan voor uw terugvlucht of om na aankomst naar uw accommodatie te reizen. Op voorwaarde dat u geldige reserveringen / vliegtickets kunt laten zien.

Terugkeer naar Nederland

Bij vertrek uit Oeganda is het verplicht om op de luchthaven van Entebbe een negatieve PCR test aan te tonen van maximaal 72 uur oud.

 

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Oeganda, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht