Menu

Actueel reisadvies Oeganda| Oeganda is open voor toeristen

14/4/21

* Laatste update: 31-05-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Oeganda weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Oeganda mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Actueel Reisadvies Oeganda

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Oeganda. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Oeganda is geel.  Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor gevaccineerde reizigers

De volgende documenten heeft u nodig om naar Oeganda te reizen indien u volledig gevaccineerd bent:

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

  • kinderen onder de 6 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Oeganda reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Oeganda en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Benodigde documenten voor niet-gevaccineerde reizigers

De volgende documenten heeft u nodig om naar Oeganda te reizen indien u niet (volledig) gevaccineerd bent:

  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (ook als u gevaccineerd  bent);
     
  • een online ingevulde 'pre-registration' form (deze kunt u vlak voor vertrek invullen). 

Maatregelen na aankomst in Oeganda

Na aankomst in Oeganda kunt u het volgende verwachten:

  • volledig gevaccineerde reizigers hoeven zich na aankomst niet te laten testen;
     
  • niet-volledig gevaccineerde reizigers zijn verplicht om een PCR-test af te nemen. Kinderen onder de 6 jaar uitgezonderd. De kosten bedragen $ 30 en zijn voor eigen rekening. Na een negatieve testuitslag (doorgaans ontvangt u deze binnen twee uur) mag u vrij reizen door Oeganda. 

Maatregelen tijdens de reis in Oeganda

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • het dragen van een mondmasker en het houden van 2 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht;

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Oeganda, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.terug naar het nieuwsoverzicht