Menu

Actueel reisadvies Réunion| Réunionis open voor toeristen

9/2/21

* Laatste update: 07-04-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Réunion weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Réunion mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies - Reunion

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Réunion. Sinds half februari 2022 zijn de reisadviezen weer herstelt naar de oorspronkelijke situatie en is corona niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Réunion is geel. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Réunion

De volgende documenten zijn nodig voor uw reis naar Réunion.

  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek of een sneltest, die niet ouder is dan 48 uur (kinderen onder de 11 jaar uitgezonderd);

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Réunion geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Voor Réunion kunt u uw digitale QR code gebruiken, aangezien Réunion een Frans eiland is. 

Maatregelen tijdens de reis

Naast bovenstaande maatregelen heeft de overheid van Réunion de volgende maatregelen opgesteld om de verspreiding van het Covid-19 virus te beperken:

  • het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer. Daarnaast geldt het advies om regelmatig uw handen te wassen. 

Wij adviseren u de overheidswebsite te raadplegen voor de huidige maatregelen ter plaatse.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het vanaf 23 maart 2022 niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine.

Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Réunion, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht