Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Rwanda| Rwanda is open voor toeristen

16/4/21
* Laatste update: 02-06-2021

Positief reisadvies: code geel voor Rwanda

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Rwanda, onder welke voorwaarden u naar Rwanda mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Reisadvies Rwanda

Rwanda is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Rwanda weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Rwanda mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

De overheid is in februari 2021 begonnen met het vaccineren van de bevolking. Het is de bedoeling dat er zo snel mogelijk minstens 20 % van de bevolking is gevaccineerd.


De Nederlandse overheid heeft de reisrestricties naar Rwanda versoepeld. Voor Rwanda geldt nu code geel, wat betekent dat het toegestaan is om te reizen naar Rwanda. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. 

algemene maatregelen voor uw vertrek naar Rwanda

  • Voor vertrek dient u een bron- en contactonderzoek formulier in te vullen en uw negatieve Covid-19 testresultaat te sturen naar het Rwanda Biomedisch centrum. Het formulier is te vinden via de volgende link --> Formulier Rwanda. Hier kunt u ook uw Covid-19 testresultaat inleveren.

  • Het is niet verplicht maar het wordt sterk aangeraden om een internationale dekkende reisverzekering af te sluiten.

Algemene maatregelen na aankomst in Rwanda

  • Bij aankomst in Rwanda is het verplicht om een negatieve Covid-19 test te laten zien die niet ouder is als 72 uur sinds dat u getest bent.

  • Na aankomst op Kigali International Airport wordt er opnieuw een PCR test afgenomen. Deze test is 120 uur geldig. Iedere reiziger moet 24 uur wachten op de uitslag. Gedurende deze 24 uur bent u verplicht in zelf-isolatie te verblijven in een aangewezen hotel (op eigen kosten). De lijst van aangewezen hotels kunt u vinden via de volgende link --> Hotellijst isolatie Rwanda

Algemene maatregelen tijdens uw reis in Rwanda

  • Bij iedere accommodatie waar u verblijft bent u verplicht een geldige negatieve testuitslag te laten zien. Dit is ook het geval wanneer u een nationaal park bezoekt. Een test kost in Rwanda ongeveer USD 60.

  • Bij een bezoek aan een nationaal park zijn per voertuig maximaal 6 mensen toegestaan.

  • Er is een avondklok geldend van 21:00 tot 4:00. Het is wel toegestaan binnen dit tijdsbestek om naar de luchthaven te reizen voor uw terugvlucht of om na aankomst naar uw accommodatie te reizen. Op voorwaarde dat u geldige reserveringen / vliegtickets kunt laten zien. Ook moet u dan een formulier hebben ingevuld met een geldige reden dat u reist ten tijde van de geldende avondklok. Dit formulier kunt u vinden via de volgende link --> Avondklok formulier Rwanda

Algemene maatregelen bij vertrek uit Rwanda

  • Bij vertrek uit Rwanda is het verplicht om opnieuw een negatieve PCR test te laten zien. Het wordt geadviseerd om 2 dagen voor vertrek uw afspraak in te plannen. Na deze test bent u verplicht om maximaal 48 uur te wachten op de uitslag. Uw luchtvaartmaatschappij kan wellicht nog extra eisen stellen. Informeer hierover bij uw maatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Rwanda, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.

 terug naar het nieuwsoverzicht