Menu

Actueel reisadvies Rwanda| Rwanda is open voor toeristen

15/4/21

De grenzen van Rwanda zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en inreisregels die er momenteel gelden.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Reisadvies Rwanda

Het reisadvies voor Rwanda is op dit moment geel wat betekent dat u kunt reizen naar deze bestemming. De veiligheidssituatie kan veranderen. Houd daarom het reisadvies in de gaten.

Benodigde documenten voor uw reis naar Rwanda

Voor een reis naar Rwanda hebt u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na aankomst in Rwanda); 
     
  • een geldig visum, voorafgaand aan uw reis online aan te vragen.

na aankomst in Rwanda

Na aankomst in Rwanda kunt u het volgende verwachten:

  • er kan een gezondheidsscreening plaats vinden (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
     
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

tijdens de reis in Rwanda

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • voor een bezoek aan de primaten in Volcanoes, Nyungwe en Gishwati-Mukura National Park is het sinds eind mei 2023 niet meer nodig om een negatieve testuitslag te laten zien. U dient wel een mondkapje te dragen tijdens het bezoek aan de primaten.
  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Er zijn op dit moment geen restricties meer ten aanzien van COVID die van invloed kunnen zijn op uw terugreis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

We helpen u graag verder met het samenstellen evan uw reis naar Rwanda. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht