Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Rwanda| Rwanda is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 17-12-2021

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Rwanda weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Rwanda mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reisadvies Rwanda

Rwanda heeft een geel reisadvies

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Rwanda. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. 

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. De kleurcode voor Rwanda is door de Nederlandse overheid op geel gezet. Het reisadvies voor Rwanda is op 30 september 2021 versoepeld vanuit Nederland. Verzekeringen bieden dekking bij een 'geel' reisadvies.

BENODIGDE DOCUMENTEN VOOR UW REIS NAAR Rwanda

 • een bewijs van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent); 
   
 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (kinderen onder de vijf jaar uitgezonderd);
   
 • een ingevulde Passanger Locator Form. Hier kunt u ook uw negatieve testresultaat en vaccinnatiebewijs inleveren en een betaling doen voor de test na aankomst in Rwanda. 

 • het is niet verplicht maar het wordt sterk aangeraden om een internationale dekkende reisverzekering af te sluiten.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Rwanda reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Momenteel heeft u voor Oeganda geen vaccinatiebewijs nodig om het land binnen te komen. Mocht u echter volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen, zodat u na aankomst niet in quarantaine hoeft. Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

Algemene maatregelen na aankomst in Rwanda

Iedere reiziger moet zich na aankomst op Kigali International Airport testen (ook als u gevaccineerd bent). De betaling heeft u al gedaan tijdens het invullen van de Passanger Locator Form.

Volledig gevacineerde reizigers

Indien u volledig gevacineerd of jonger dan 18 jaar bent, hoeft u niet in quarantaine na aankomst. Wel wordt geadviseerd om in zelfinsolatie te gaan totdat u de testuitslag ontvangt (doorgaans binnen 24 uur).

NIET GEVACCINEERDE REIZIGERS

Niet gevaccineerde reizigers zijn verplicht om in quarantaine te gaan in een aangewezen hotel uit deze lijst (op eigen kosten), totdat u de testuitslag ontvangt (doorgaans binnen 24 uur).

Algemene maatregelen tijdens uw reis in Rwanda

 • Bij iedere accommodatie waar u verblijft bent u verplicht een geldige negatieve testuitslag te laten zien. Dit is ook het geval wanneer u een nationaal park bezoekt. Een test kost in Rwanda ongeveer USD 60.

 • Bij een bezoek aan een nationaal park zijn per voertuig maximaal 6 mensen toegestaan.

 • Er is een avondklok geldend van 00:00 tot 4:00 uur. Alle bedrijven moeten om 23:00 uur sluiten. Het is wel toegestaan binnen dit tijdsbestek om naar de luchthaven te reizen voor uw terugvlucht of om na aankomst naar uw accommodatie te reizen. Op voorwaarde dat u geldige reserveringen / vliegtickets kunt laten zien. Ook moet u dan een avondklokformulier hebben ingevuld met een geldige reden dat u reist ten tijde van de geldende avondklok. 

Terugkeer naar Nederland

Het is bij vertrek in Rwanda verplicht om wederom een negatieve testuitslag aan te kunnen tonen op de luchthaven (niet ouder dan 72 uur voor vertrek.  Deze kunt u van te voren inplannen en betalen via het online platvorm van RBC

 

Bij aankomst in Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Rwanda, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht