Menu

Actueel reisadvies Rwanda| Rwanda is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 26-06-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Rwanda weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Rwanda mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reisadvies Rwanda

Rwanda heeft een geel reisadvies

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Rwanda. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Rwanda is geel.  Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

BENODIGDE DOCUMENTEN VOOR UW REIS NAAR Rwanda

De volgende documenten heeft u nodig om naar Rwanda te reizen:

 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig bent gevaccineerd);
   
 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR of antigeen-test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (ook als u volledig bent gevaccineerd);

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 5 jaar hoeven geen PCR-test of vaccinatiecertificaat aan te kunnen tonen na aankomst.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Rwanda reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Momenteel heeft u voor Oeganda geen vaccinatiebewijs nodig om het land binnen te komen. Mocht u echter volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

maatregelen na aankomst in Rwanda

Het volgende kunt u verwachten na aankomst:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten;

MAatregelen tijdens de reis in Rwanda

Graag attenderen wij u op het volgende:

 • in enkele plaatsen en nationale parken, bent u verplicht een geldige negatieve testuitslag te laten zien. Een sneltest kost in Rwanda ca. USD 5. Voor het Virunga National Park is een PCR-test verplicht. Deze kost ca. USD 50;

 • bij een bezoek aan een nationaal park zijn per voertuig maximaal 6 mensen toegestaan;

 • een mondmasker is niet verplicht, maar raden we wel aan wanneer u in druk bezochte plekken terecht komt. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Rwanda, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht