Menu

Actueel reisadvies Rwanda| Rwanda is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 24-08-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Rwanda weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Rwanda mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reisadvies Rwanda

Rwanda heeft een geel reisadvies

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Rwanda. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Rwanda is geel.  Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

BENODIGDE DOCUMENTEN VOOR UW REIS NAAR Rwanda

De volgende documenten heeft u nodig om naar Rwanda te reizen:

  • Covid-19-testen zijn niet langer verplicht voor u aan boord gaat van de vlucht naar Rwanda. 
  • Het Passenger Locator Form is niet langer een vereiste voor vertrek.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Rwanda reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Momenteel heeft u voor Rwanda geen vaccinatiebewijs nodig om het land binnen te komen. Mocht u echter volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

MAatregelen tijdens de reis in Rwanda

Graag attenderen wij u op het volgende:

  • in enkele plaatsen en nationale parken, bent u wel verplicht een geldige negatieve testuitslag te laten zien. PCR-testen zijn verkrijgbaar bij gezondheidscentra en andere aangewezen plaatsen voor ca. US$ 50. Een negatieve PCR-test is nodig voor een bezoek aan primaten in de Volcanoes, Nyungwe en Gishwati-Mukura National Park). De testuitslag is maximaal 72 uur geldig. 

  • Mondmaskers zijn niet langer verplicht in Rwanda, maar mensen worden aangemoedigd om een gezichtsmasker te dragen in openbare binnen- of gesloten ruimtes.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Rwanda, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht