Menu

Actueel reisadvies Seychellen | De Seychellen is open voor toeristen

22/3/21

* Laatste update: 20-12-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van de Seychellen weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door de Seychellen mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Seychellen - strand - palmbomen - copyright Canva

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor de Seychellen. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van de Seychellen is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor de Seychellen

De volgende documentern heeft u nodig om naar de Seychellen te reizen:

  • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen); 
  • een COVID-19 verzekeringspolis (die minimaal Covid-19 gerelateerde isolatie, quarantaine of behandelingskosten dekt).

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar de Seychellen reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Momenteel heeft u voor de Seychellen geen verplicht vaccinatiebewijs nodig om het land binnen te komen. Mocht u echter volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

Maatregelen tijdens de reis

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • Bij aankomst op de Seychellen wordt er een entry screening gedaan die start met het invullen van een gezondheidsverklaring, een check van symptomen en het meten van de lichaamstemperatuur. Passagiers kunnen bij een hoge temperatuur worden gevraagd om extra test te doen.
  • Blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen t.a.v. het dragen van een mondkapje, socialdistancing en hygiëne.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het vanaf 23 maart 2022 niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. Raadpleeg de 'Quarantaine Reischeck' voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar de Seychellen, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht