Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Seychellen | De Seychellen is beperkt open voor toeristen

22/3/21

* Laatste update: 05-10-2021

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van de Seychellen weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door de Seychellen mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Seychellen - strand - palmbomen - copyright Canva

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor de Seychellen. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

In januari 2021 is de Seychellen begonnen met de start van het vaccinatieprogramma. Dit gaat aardig vlot en veel inwoners zijn al gevaccineerd. De overheid van de Seychellen heeft laten weten dat het land de grenzen openstelt voor álle bezoekers ter wereld (ongeacht of zij gevaccineerd zijn of niet) zodra de meerderheid van de volwassen bewoners is gevaccineerd.

Maatregelen voor uw vertrek naar de Seychellen

 • Op de website van het ministerie vindt u de meest actuele lijst onder ‘list of countries from which visitors are permitted to enter Seychelles’.
   
 • Voor vertrek dient u  een non-covid verklaring te kunnen aantonen van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek, ongeacht uw vaccinatiestatus. 
   
 • Voor vertrek dient u een gezondheidscertificaat in te vullen. Deze kunt u online invullen op de website van Seychelles Islands Travel Authorization.
   
 • U dient te beschikken over een ziektekosten- en ongevallenverzekering die minimaal Covid-19 gerelateerde isolatie, quarantaine of behandelingskosten dekt. 
   
 • Het is alleen toegestaan om te verblijven in door de overheid goedgekeurde accommodaties (vooraf geregeld door PANGEA Travel). Deze lijst kunt u vinden op de website van het ministerie van toerisme. Bij aankomst op de luchthaven moet u reserveringsbewijzen laten zien van uw accommodaties waar u verblijft.

Maatregelen na aankomst in de seychellen

 • Bij aankomst op de luchthaven wordt u gescreend en wordt uw temperatuur gemeten. Als dit alles goedgekeurd is bent u vrij om door de Seychellen te reizen.

Maatregelen tijdens de reis in de seychellen

 • U mag enkel gebruik maken van geautoriseerd vervoer (vooraf geregeld door PANGEA Travel). U mag geen gebruik maken van het openbaar vervoer.
   
 • Het dragen van een mondmasker en het houden van minstens 1 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.
   
 • Restaurants en cafés zijn open mits er aan de 1 meter afstand regel kan worden voldaan. Terrassen moeten zo ingedeeld worden dat alle tafels en stoelen minstens 1 meter van elkaar verwijderd zijn.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek (ook als u gevaccineerd bent).

 

Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Wel dient u een quarantaineverklaring in te vullen en mee te nemen. Dit is een bewijs dat u niet in thuisquarantaine hoeft.

 

Niet-gevaccineerde reizigers moeten bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine gaan. U kunt zich op dag 5 bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, vervalt uw quarantaine periode. 

 

Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar de Seychellen, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht