Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Seychellen | De Seychellen is beperkt open voor toeristen

22/3/21

* Laatste update: 15-12-2021

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van de Seychellen weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door de Seychellen mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Seychellen - strand - palmbomen - copyright Canva

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor de Seychellen. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor de Seychellen

  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (ook voor reizigers die volledig zijn gevaccineerd);
  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent);
  • een ingevulde gezondheidsformulier (deze kunt u online invullen);
  • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen); 
  • een COVID-19 verzekeringspolis (die minimaal Covid-19 gerelateerde isolatie, quarantaine of behandelingskosten dekt).

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar de Seychellen reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Momenteel heeft u voor Oeganda geen verplicht vaccinatiebewijs nodig om het land binnen te komen. Mocht u echter volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

Maatregelen tijdens de reis

Naa ankomst op de luchthaven wordt u gescreend en wordt uw temperatuur gemeten. Als dit alles goedgekeurd is bent u vrij om door de Seychellen te reizen. 

Daarnaast gelden de volgende maatregelen:

  • u mag enkel gebruik maken van geautoriseerd vervoer (vooraf geregeld door PANGEA Travel);
  • het dragen van een mondmasker in openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is verplicht;
  • er geldt een avondklok van 23:00 uur tot 04:00 uur. 

Noot: na aankomst kan het voorkomen dat er steekproefsgewijs getest wordt. U dient hieraan mee te werken.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar de Seychellen, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht