Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Seychellen | De Seychellen is beperkt open voor toeristen

22/3/21
* Laatste update: 10-06-2021

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar de Seychellen, onder welke voorwaarden u naar de Seychellen mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Seychellen - strand - palmbomen - copyright Canva

De Seychellen is open voor toeristen

Op de website van het ministerie vindt u de meest actuele lijst onder ‘list of countries from which visitors are permitted to enter Seychelles’.

Vaccinatieplannen

In januari 2021 is de Seychellen begonnen met de start van het vaccinatieprogramma. Dit gaat aardig vlot en veel inwoners zijn al gevaccineerd. De overheid van de Seychellen heeft laten weten dat het land de grenzen openstelt voor álle bezoekers ter wereld (ongeacht of zij gevaccineerd zijn of niet) zodra de meerderheid van de volwassen bewoners is gevaccineerd.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar de Seychellen. Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij als reisorganisatie zijn voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor de Seychellen wordt versoepeld vanuit Nederland.

De volgende maatregelen zijn van toepassing als u gevaccineerd bent:

Maatregelen voor uw vertrek naar de Seychellen

 • Voor vertrek dient u een Engelse vaccinatie certificaat in uw bezit te hebben. Ook dient u een non-covid verklaring te kunnen aantonen van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Baby’s en kinderen uitgezonderd. Zij zijn zonder vaccinatie welkom in de Seychellen, maar moeten wel in bezit zijn van een non-covid verklaring.
   
 • Voor vertrek dient u een gezondheidscertificaat in te vullen. Deze kunt u online invullen op de website van Seychelles Islands Travel Authorization.
   
 • U dient te beschikken over een ziektekosten- en ongevallenverzekering die minimaal Covid-19 gerelateerde isolatie, quarantaine of behandelingskosten dekt. 
   
 • Het is alleen toegestaan om te verblijven in door de overheid goedgekeurde accommodaties (vooraf geregeld door PANGEA Travel). Deze lijst kunt u vinden op de website van het ministerie van toerisme.

Maatregelen na aankomst in de seychellen

 • Bij aankomst op de luchthaven wordt u gescreend en wordt uw temperatuur gemeten. Als dit alles goedgekeurd is bent u vrij om door de Seychellen te reizen.

Maatregelen tijdens de reis in de seychellen

 • U mag enkel gebruik maken van geautoriseerd vervoer (vooraf geregeld door PANGEA Travel). U mag geen gebruik maken van het openbaar vervoer.
   
 • Het dragen van een mondmasker en het houden van minstens 1 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.
   
 • Restaurants en cafés zijn open mits er aan de 1 meter afstand regel kan worden voldaan. Terrassen moeten zo ingedeeld worden dat alle tafels en stoelen minstens 1 meter van elkaar verwijderd zijn.

Maatregelen bij vertrek uit de seychellen

 • Het is niet verplicht om bij vertek een PCR test te laten zien, echter kan uw luchtvaartmaatschappij of eindbestemming andere eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar de Seychellen, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht