Menu

Actueel reisadvies Singapore | Singapore is open voor toeristen

25/10/21

* Laatste update: 10-01-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Singapore weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Singapore mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Skyline Singapore - copyright Canva

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Singapore. De reisadviezen zijn hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Singapore is groen. Inmiddels zijn er diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Singapore 

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Singapore: 

  • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig na vertrek uit Singapore);
Volledig gevaccineerde reizigers:
  • een Engels certificaat van volledige geldige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst). 
Niet (volledig) gevaccineerde reizigers:

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent, zijn de volgende documenten nodig:

  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 2 dagen voor vertrek;
  • een verzekering die minimaal $30.000 medische kosten dekt t.a.v. Covid-19

 

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

  • kinderen geboren op of na 1 januari 2011 hoeven niet gevaccineerd te zijn. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Singapore reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Singsapore en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen van maximaal. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een reis naar Singapore.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht