Menu

Actueel reisadvies Singapore | Singapore is open voor toeristen

25/10/21

* Laatste update: 13-04-2023

De grenzen van Singapore zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en lees welke inreisregels er momenteel gelden. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Skyline Singapore - copyright Canva

De reisadviezen voor Singapore zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Singapore is groen. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Singapore 

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Singapore: 

  • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig na vertrek uit Singapore);
  • een ingevulde E-arrival Card: u dient zich uiterlijk 3 dagen voor aankomst te registreren;
  • een reisverzekering met COVID-19 dekking. Dit is niet verplicht, maar het wordt sterk aangeraden in geval van nood.  

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel hebt u voor Singapore geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan kunt u het vaccinatiebewijs eventueel meenemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken. Als u de stappen doorloopt, krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

na aankomst in Singapore

Na aankomst in Singapore kunt u het volgende verwachten:

  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

tijdens de reis in Singapore

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie; hier kunt u per land zien wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen, zoals vaccinatiebewijzen of negatieve testuitslagen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag verder met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Singapore. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht