Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Singapore | Singapore is open voor toeristen

25/10/21

* Laatste update: 25-10-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Singapore weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Singapore mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Skyline Singapore - copyright Canva

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Singapore. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar Singapore

Singapore werkt met een speciaal inreisprogramma ‘Vaccinated Travel Lane’ (VTL). De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Singapore (deze moet u zowel bij check-in als na aankomst kunnen aantonen):

 • een certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent). Dit moet een officieel certificaat zijn van bijvoorbeeld EU Digital COVID Certificate.
 • een Vaccinated Travel Pass (VTP) via e-mail. Deze kunt u via deze website invullen.
 • een ingevulde gezondheidsverklaring. Deze SG Arrival Card (SGAC) moet u binnen drie dagen voor aankomst invullen.
 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek (ook als u volledig gevaccineerd bent). 
 • een bewijs van een hotelreservering waar u na aankomst in zelf-isolatie gaat tot de testuitslag bekend is;
 • registratie in de TraceTogether App (als u een stopover in Singapore maakt).
 • een COVID-19 verzekeringspolis met een minimale dekking van SGD $30.000;

Raadpleeg ook de website van Safe Travel, gemaakt door de overheid van Singapore, voor een checklist van de benodigde documenten. U leest op deze website ook meer informatie over het zogenoemde Vaccinated Travel Lane (VTL) beleid. Daarnaast hebben ze een online tool ontwikkeld die precies aangeeft waar u rekening mee moet houden (informatie in het Engels). Ook Singapore Airlines heeft een infographic gemaakt die u kunt raadplegen.

Volledig gevaccineerde reizigers

Vanaf 19 oktober zijn volledig gevaccineerde reizigers uit verschillende landen, waaronder Nederland, welkom in Singapore.

Enkele voorwaarden zijn:

 • u moet Singapore binnenkomen met een aangewezen VTL-vlucht (dit mag met bepaalde vluchten van KLM of Singapore Airlines zijn);
 • na aankomst moet u opnieuw een PCR test ondergaan (kinderen onder de 2 jaar uitgezonderd) en u blijft in zelfisolatie tot dat u het testresultaat ontvangt (doorgaans binnen 24 uur). De test kunt u vooraf aanvragen en betalen via deze website (eigen kosten).
 • na de test reist u gelijk naar uw accommodatie (met privé vervoer, taxi of huurauto) waar u in zelfisolatie gaat tot de testuitslag bekend is. De accommodatie moet voorzien zijn van een eigen badkamer en toilet;
 • u mag 14 dagen voor aankomst in Singapore niet naar een land zijn geweest die niet onder de VTL regeling valt;
 • Ongevaccineerde kinderen onder de 12 jaar mogen ook Singapore binnentreden onder de voorwaarden van VTL, mits ze worden begeleid door een volwassene die volledig gevaccineerd is.

Noot: is Singapore alleen een overstappunt? Dan gelden bovenstaande regels ook. Houd er rekening mee dat uw eindbestemming andere eisen kan stellen.

Niet gevaccineerde reizigers

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent dient u na aankomst 7 dagen in quarantaine te gaan (op eigen kosten). Na deze 7 dagen moet u zich opnieuw laten testen (eigen kosten). Bij een negatief resultaat mag u verder reizen.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs of testbewijs zijn (niet ouder van 48 uur voor vertrek). Reizen met een herstelbewijs is ook mogelijk, maar dan moet deze wel afgegeven zijn door een EU-lidstaat.

 

U hoeft na thuiskomst niet in quarantaine.  Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Singapore, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht