Menu

Actueel reisadvies Sri Lanka | Sri Lanka is open voor toeristen

16/4/21

* Laatste update: 10-01-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Sri Lanka weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Sri Lanka mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Noot: Vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

reisadviespagina - sri lanka - trein

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Sri Lanka. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Sri Lanka is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Sri lanka

De volgende documenten heeft u nodig om naar Sri Lanka te reizen:

  • een geldig paspoort (nog zes maanden geldig na vertrek uit Sri Lanka);
  • niet verplicht, maar wel aangeraden: een corona vaccinatie-, coronaherstel- of een negatief PCR-testbewijs

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij helpen u graag met het samenstellen van een rondreis naar Sri Lanka. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht