Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Sri Lanka | Sri Lanka is open voor toeristen

16/4/21
* Laatste update: 16-07-2021 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reizen naar Sri Lanka

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Sri Lanka, onder welke voorwaarden u door Sri Lanka mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Lion Rock - Pidurangala - Sri Lanka

Sri Lanka is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Sri Lanka weer open zijn vanaf 1 juni 2021. Concreet houdt dit in dat toeristen uit Nederland weer welkom zijn in Sri Lanka. Er zijn enkele maatregelen door de Sri Lankaanse overheid opgesteld om veilig reizen door Sri Lanka mogelijk te maken.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Sri Lanka. Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar we zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Sri Lanka ook wordt versoepeld vanuit Nederland. 

Maatregelen voor uw vertrek naar Sri Lanka

U dient voorafgaande de reis online een visum (USD35) aan te vragen. Hiervoor gelden enkele voorwaarden:

 • Een geldig paspoort;
 • Een geldige COVID-verzekering (ca. USD12). 
 • Een geldige boekingsbevestiging.
 • Een geldige non-covid verklaring ( in het engels) van een PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Een antigeen test volstaat niet.
 • Een ingevuld Health Declaration Form.

Maatregelen voor volledig gevaccineerden

* U bent volledig gevaccineerd wanneer u uw 2de dosis 14 dagen voor vertrek hebt ontvangen. 1 dosis van het Janssen vaccin is ook voldoende. 

 • Neem uw originele vaccinatie certificaat mee. Meereizende kinderen van 2 - 18 jaar hoeven alleen te testen. 

 • Na aankomst ondergaat u een PCR test in Sri Lanka. Kinderen onder de 2 jaar uitgezonderd. Zij hoeven geen PCR test te ondergaan, tenzij ze symptomen vertonen óf als een van de medereizigers symptomen vertoont of positief test.

 • U verblijft de eerste nacht in een hotel van de Safe & Secure Level 1 lijst, ook wel L1 hotels genoemd. In dit L1 hotel wacht u op uw testuitslag, indien deze negatief is bent u vrij om door Sri Lanka te reizen. Tijdens de eerste nacht in het L1 hotel kunt u gebruik maken van gemeenschappelijke ruimtes in de accommodatie (zoals zwembad en restaurant); volg de regels op van uw accommodatie. Bij strandhotels is het strand wel gesloten.

 • Houdt rekening met het lokale hygiënebeleid: was vaak uw handen en in publieke ruimtes is een mondkapje verplicht. Ook het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm. 

 • Bij vertrek uit Sri Lanka is het niet verplicht om wederom een PCR test te ondergaan. Let op: uw luchtvaartmaatschappij of eindbestemming kan andere eisen stellen. Informeer hiernaar bij uw reisspecialist of de luchtvaartmaatschappij. 

De lokale vertegenwoordiging van PANGEA Travel neemt u alle logistiek uit handen wat betreft het testen. Het vervoer wordt voor u geregeld zodat u hier geen omkijken naar heeft en de kosten van de PCR test zijn al opgenomen in de reissom. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan!

Maatregelen voor Niet gevaccineerden

 • Na aankomst ondergaat u een eerste PCR test in Sri Lanka. Kinderen onder de 12 jaar uitgezonderd. Zij hoeven bij aankomst geen PCR test te ondergaan, tenzij ze symptomen vertonen óf als een van de medereizigers symptomen vertonen of positief test.

 • Gedurende uw rondreis verblijft u in een hotel van de Safe & Secure Level 1 lijst, ook wel L1 hotels genoemd. Deze lijst kunt u hier vinden. In uw eerste L1 hotel wacht u op uw testuitslag, indien deze negatief is bent u vrij om in andere L1 hotels te verblijven, wél moet u in de biobubbel blijven. 

 • Sri Lanka heeft een biobubbel gecreëerd om toeristen een veilige omgeving te bieden, indien zij nog niet gevaccineerd zijn. Binnen deze bubbel is het verplicht om in L1 hotels te verblijven. Binnen deze bubbel kunt u deelnemen aan vooraf georganiseerde uitstapjes naar bepaalde toeristische plekken, deze lijst van activiteiten vindt u hier

 • Het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes in accommodaties (zoals zwembad en spa) is toegestaan; volg de regels op van uw accommodatie. 

 • Houdt rekening met het lokale hygiënebeleid: was vaak uw handen en in publieke ruimtes is een mondkapje verplicht. Ook het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm. 

 • Het is verboden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bij PANGEA Travel reist u samen met een privéchauffeur en gids. Binnenlandse vluchten zijn toegestaan.

 • Voor niet gevaccineerden geldt dat er 48 uur voor vertrek een PCR test afgenomen moet worden mits uw reisduur langer is dan 5 dagen en korter dan 14 dagen. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud zijn ook verplicht om een PCR test te ondergaan bij vertrek. 

 • Indien uw reis langer dan 14 dagen duurt, ondergaat u op dag 11-14 van de reis een tweede PCR test in Sri Lanka. Indien deze negatief is bent u vrij om door Sri Lanka  te reizen. Na deze 14 dagen heeft u meer keuzevrijheid in accommodaties en mag u meer interactie hebben met de lokale gemeenschap.  Als deze uitslag positief is wordt u naar het ziekenhuis gebracht. Het kan voorkomen dat u een derde PCR test moet ondergaan wanneer uw luchtvaartmaatschappij of eindbestemming dit vereist. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Sri Lanka, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaardenterug naar het nieuwsoverzicht