Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Sri Lanka | Sri Lanka is open voor toeristen

1/2/21
* Laatste update: 15-02-2021

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Sri Lanka, onder welke voorwaarden u door Sri Lanka mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Lion Rock - Pidurangala - Sri Lanka

Sri Lanka is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Sri Lanka weer open zijn vanaf 21 januari 2021. Concreet houdt dit in dat toeristen uit Nederland weer welkom zijn in Sri Lanka. Er zijn enkele maatregelen door de Sri Lankaanse overheid opgesteld om veilig reizen door Sri Lanka mogelijk te maken.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Sri Lanka. Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar we zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Sri Lanka ook wordt versoepeld vanuit Nederland. 

Maatregelen voor uw vertrek naar Sri Lanka

 • U dient voorafgaande de reis online een visum aan te vragen. Hiervoor gelden enkele voorwaarden:

  - Een geldig paspoort;
  - Een betaling voor 1 PCR test bij een verblijf van 1-4 nachten (ca. 40USD per stuk);
  - Een betaling voor 2 PCR testen bij een verblijf van 5-13 nachten (ca. 40USD per stuk);
  - Een betaling voor 3 PCR testen bij een verblijf van meer dan 13 nachten (ca. 40 USD per stuk);
  - Een geldige COVID-verzekering (ca. USD12);
  - Een geldige boekingsbevestiging van zogenoemde 'safe & secure level 1' accommodaties.
 • U dient een geldige non-covid verklaring mee te nemen van een PCR test die niet ouder is dan 96 uur voor vertrek.

Maatregelen na aankomst in Sri Lanka

 • Na aankomst ondergaat u een eerste PCR test in Sri Lanka. Kinderen onder de 12 jaar uitgezonderd. Zij hoeven geen PCR test te ondergaan, tenzij ze symptomen vertonen óf als een van de medereizigers symptomen vertonen.
   
 • Na aankomst verblijft u in de eerste 48 uur in dezelfde accommodatie (in ieder geval tot dat de uitslag van de PCR test bekend is).

Maatregelen tijdens de reis in Sri Lanka

 • Bij een verblijf van 5-13 nachten: op dag 5-7 van de reis ondergaat u een tweede PCR test in Sri Lanka.
   
 • Bij een verblijf van meer dan 13 nachten: op dag 10-14 van de reis ondergaat u een derde PCR test in Sri Lanka.
   
 • Tijdens de eerste 14 dagen na aankomst is het niet toegestaan om zelfstandig de accommodatie te verlaten. U mag enkel onder begeleiding een bezoek brengen aan vooraf goedgekeurde toeristische bezienswaardigheden (op voorwaarde dat u een negative testuitslag heeft na aankomst). 
   
 • Tijdens de eerste 14 dagen na aankomst verblijft u in vooraf goedgekeurde accommodaties (de zogenoemde 'safe & secure level 1 hotels'). Na deze 14 dagen heeft u meer keuzevrijheid in accommodaties en mag u meer interactie hebben met de lokale gemeenschap (onder voorwaarde dat u een negatieve testuitslag heeft op dag 10-14). 
   
 • Het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes in accommodaties (zoals zwembad en spa) is toegestaan; volg de regels op van uw accommodatie. 
   
 • 12 toeristische bezienswaardigheden zijn door de COVID Taskforce en het Ministerie van Gezondheid goedgekeurd voor een bezoek en voorzien van specifieke tijdsloten.
   
 • Het is verboden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bij PANGEA Travel reist u samen met een privéchauffeur en gids. Binnenlandse vluchten zijn toegestaan.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Sri Lanka, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaardenterug naar het nieuwsoverzicht