Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Sri Lanka | Sri Lanka is open voor toeristen | update 05-10-2021

16/4/21

* Laatste update: 17-12-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Sri Lanka weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Sri Lanka mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

reisadviespagina - sri lanka - trein

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Sri Lanka. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar Sri Lanka

 • een geldig visum (USD 35);
 • een geldige boekingsbevestiging (bij ons altijd inbegrepen);
 • een ingevuld Health Declaration Form (hier moet u onder andere uw vaccinatiebewijs, negatieve PCR-test resultaat en een kopie van uw paspoort uploaden en vervolgens krijgt u een QR code die u dient te laten zien op de luchthaven);
 • een Engelse certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent); 
 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (kinderen onder de 12 jaar uitgezonderd, tenzij de luchtvaartmaatschappij anders eist);
 • een verplichte COVID verzekering die u online dient aan te vragen. De kosten bedragen $ 12 per persoon (zowel voor volwassenen als voor kinderen).

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Sri Lanka reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Sri Lanka en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

volledig gevaccineerde reizigers

Volledig gevaccineerde reizigers (de laatste dosis moet minimaal 14 dagen voor aankomst in Sri Lanka gezet zijn) hoeven na aankomst in Sri Lanka geen PCR test te ondergaan. Ook bent u vrij om te reizen door geheel Sri Lanka zonder restricties. 

Reist u met kinderen? Dan gelden de volgende regels:

 • kinderen van 0-11 jaar: indien de ouders volledig gevaccineerd zijn, hoeven zij géén PCR test te ondergaan;
 • kinderen van 12-18 jaar (zonder vaccinnatie): indien de ouders vollledig gevaccineerd zijn maar de kinderen niet, dan dienen de kinderen na aankomst een PCR test te ondergaan. Doorgaans ontvangt u binnen één dag de uitslag. Indien deze negatief is mogen zij zonder restricties verder reizen.

Noot: kinderen van 12-18 jaar die minimaal 14 dagen voor aankomst één dosis van het Pfizer vaccin hebben gehad, worden in Sri Lanka beschouwd als volledig gevaccineerde reizigers. 

niet gevaccineerde reizigers

Voor niet gevaccineerde reizigers gelden restricties om reizen mogelijk te maken. De lokale vertegenwoordiging van PANGEA Travel neemt u alle logistiek uit handen wat betreft het testen. Het vervoer wordt voor u geregeld zodat u hier geen omkijken naar heeft en de kosten van de PCR test zijn al opgenomen in de reissom. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan!

 • Na aankomst ondergaat u een eerste PCR test in Sri Lanka (kinderen onder de 12 jaar uitgezonderd, tenzij ze symptomen vertonen óf als een van de medereizigers symptomen vertonen of positief test).

 • Gedurende uw rondreis verblijft u in een hotel van de Safe & Secure Level 1 lijst, ook wel L1 hotels genoemd. Deze lijst kunt u hier vinden. In uw eerste L1 hotel wacht u op uw testuitslag, indien deze negatief is bent u vrij om in andere L1 hotels te verblijven, wél moet u in de biobubbel blijven. 

 • Sri Lanka heeft een biobubbel gecreëerd om toeristen een veilige omgeving te bieden, indien zij nog niet gevaccineerd zijn. Binnen deze bubbel is het verplicht om in L1 hotels te verblijven. Binnen deze bubbel kunt u deelnemen aan vooraf georganiseerde uitstapjes naar bepaalde toeristische plekken, deze lijst van activiteiten vindt u hier

 • Op dag 12 van de reis ondergaat u een 2e PCR test (kinderen onder de 12 jaar uitgezonderd, tenzij ze symptomen vertonen óf als een van de medereizigers symptomen vertonen of positief test). Test u negatief? Dan mag u de biobubbel verlaten en vrij reizen door Sri Lanka. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Sri Lanka, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaardenterug naar het nieuwsoverzicht