Menu

Actueel reisadvies Sri Lanka | Sri Lanka is open voor toeristen

16/4/21

* Laatste update: 05-12-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Sri Lanka weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Sri Lanka mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Noot: Vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

reisadviespagina - sri lanka - trein

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Sri Lanka. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Sri Lanka is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde algemene documenten (voor iedere reiziger)

Er zit een verschil in de benodigde documenten tussen gevaccineerde reizigers en niet (volledig) gevaccineerde reizigers. Daarnaast zijn er een aantal documenten die iedere reiziger aan moet kunnen tonen:

  • een geldig visum (USD 50;

Benodigde documenten voor volledig gevaccineerde reizigers

Naast bovenstaande algemene documenten heeft u nog het volgende nodig: 

  • een Engelse certificaat van volledige vaccinatie.

Wanneer bent u een volledig gevaccineerde reiziger?

Iedereen boven de 18 jaar is een volledig gevaccineerd wanneer:

  • u tenminste twee weken voor vertrek uw laatste vaccinatie heeft gehad (inclusief booster);
  • u tenminste twee weken voor vertrek één dosis van het Jansen vaccin heeft gehad.
  • u tenminste twee weken voor vertrek uw vaccinatie heeft gehad (1 of 2 doses, afhankelijk van het vaccin) én een doorgemaakte COVID-19 infectie tussen de 7 dagen en 6 maanden voor vertrek. Wel dient u een Engels bewijs te hebben dat u COVID-19 heeft doorgemaakt én een Engels vaccinatiecertificaat.

Noot: kinderen tussen de 12 en 18 jaar die één dosis hebben gehad, worden ook gezien als volledig gevaccineerd. 

Noot: kinderen onder de 12 jaar, die met gevaccineerde volwassenen meereizen, hoeven zich voor vertrek en na aankomst niet te laten testen. Ook hoeven zij niet gevaccineerd te zijn. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Sri Lanka reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Sri Lanka en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Benodigde documenten voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers

Naast bovenstaande algemene documenten heeft u nog het volgende nodig: 

  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek, OF:
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve antigeen test die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek (een zelftest is niet toegestaan).

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij helpen u graag met het samenstellen van een rondreis naar Sri Lanka. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht