Menu

Actueel reisadvies Taiwan | Taiwan is open voor toeristen

26/4/22

* Laatste update: 20-10-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Taiwan weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Taiwan mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Straatbeeld Taiwan

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Taiwan. Sinds half februari 2022 zijn de reisadviezen weer herstelt naar de oorspronkelijke situatie en is corona niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Taiwan is grotendeels geel. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Taiwan

De volgende documenten heeft u nodig om naar Taiwan te reizen:

 • een geldig paspoort (nog zes maanden geldig na vertrek uit Taiwan);
   

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Taiwan geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken. Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen na aankomst in Taiwan

Na aankomst in Taiwan kunt u het volgende verwachten:

 • er is geen verplichte PCR-test bij aankomst op de luchthaven;
   
 • de quarantaineplicht is vervallen, u mag dus direct uw reis starten;
   
 • op de luchthaven ontvangt iedereen van twee jaar en ouder vier sneltesten, inclusief een handleiding over hoe de testen te gebruiken;
 • het advies is om het '0+7' schema te volgen. Dit betekent dat u de eerste zeven dagen, vanaf dag '0' (dag van aankomst), zelftesten doet. De overheid gaat er vanuit dat reizigers met een positieve test contact opnemen met een dokter en in quarantaine gaan.
 • Let op: een mondkapje is verplicht in publieke ruimtes

Maatregelen tijdens de reis in Taiwan

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • er geldt een mondkapjesplicht in publieke ruimtes;
   
 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Taiwan, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht