Menu

Actueel reisadvies Taiwan | Taiwan is open voor toeristen

26/4/22

* Laatste update: 03-07-2023

De grenzen van Taiwan zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en inreisregels die er momenteel gelden.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Straatbeeld Taiwan

Het reisadvies voor Taiwan is op dit moment groen wat betekent dat u kunt reizen naar deze bestemming. De veiligheidssituatie kan veranderen. Houd daarom het reisadvies in de gaten.

Benodigde documenten voor uw reis naar Taiwan

De volgende documenten heeft u nodig om naar Taiwan te reizen:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na aankomst in Taiwan).

na aankomst in Taiwan

Na aankomst in Taiwan kunt u het volgende verwachten:

  • de quarantaineplicht is vervallen, in plaats hiervan moeten reizigers na aankomst in Taiwan het 0+7 schema volgen. Dit betekent dat u de eerste zeven dagen, vanaf dag '0' (dag van aankomst), zelftesten doet. De overheid gaat er vanuit dat reizigers met een positieve test contact opnemen met een dokter en in quarantaine gaan. Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u 4 sneltesten; 
     
  • er kan een gezondheidsscreening plaats vinden (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
     
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

tijdens de reis in Taiwan

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Er zijn op dit moment geen restricties meer ten aanzien van COVID die van invloed kunnen zijn op uw terugreis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

We helpen u graag verder met het samenstellen en boeken van uw reis naar Taiwan. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht