Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Thailand | Thailand is open voor toeristen

14/4/21
* Laatste update: 20-05-2021

Positief reisadvies: code geel voor Thailand

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Thailand, onder welke voorwaarden u naar Thailand mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

boot in verlaten baai - Thailand

Thailand is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Thailand weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de Thaise overheid om veilig reizen door Thailand mogelijk te maken. Meer hierover leest u op deze pagina.

Vaccinatieplannen

De overheid is vanaf februari 2021 begonnen met het inenten van de kwetsbare bevolkingsgroepen en tegen juni zouden er 30 miljoen inwoners gevaccineerd moeten zijn.


De Nederlandse overheid heeft de reisrestricties naar Thailand versoepeld. Voor Thailand geldt nu code geel, wat betekent dat het toegestaan is om te reizen naar Thailand. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. 

PANGEA Travel: 'positief gestemd over de ontwikkelingen in 2021' 

Wij begrijpen heel goed dat deze situatie nog niet optimaal is. Echter, zijn er voldoende mogelijkheden om toch een prachtige rondreis samen te stellen in overeenkomst met de restricties en natuurlijk uw eigen wensen! Naarmate het jaar vordert, worden de restricties voor steeds meer gebieden versoepeld en wordt reizen door Thailand steeds gemakkelijker.  Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en maken vrijblijvend een offerte.

algemene maatregelen voor uw vertrek naar Thailand

 • U kunt naar Thailand reizen mits u over een reisreservering beschikt.
   
 • Een geldig visum of een inreisvergunning is verplicht.
   
 • Een ingevuld 'Certificate of Entry (COE)', afgegeven door de Thaise ambassade is verplicht. Deze moet u 2 weken voor uw vertrek inleveren.
   
 • Voor vertrek dient u een Engelse non-covid verklaring in bezit te hebben van een negatieve PCR test. De PCR test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek.
   
 • U dient te beschikken over een ziektekosten- en ongevallenverzekering met een minimumdekking van $100.000.

Algemene maatregelen na aankomst in Thailand

 • Na aankomst ondergaat u een medische screening, inclusief een PCR test.
   
 • Na aankomst dient u de Thaise coronamelder app te downloaden.

Maatregelen tijdens uw reis als u volledig gevaccineerd bent

Vanaf 1 april 2021 versoepelt Thailand de quarantainemaatregelen voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn. Daarnaast hebben zij een zestal regio’s aangewezen als pilotbestemming. Op deze bestemmingen hoeft u na een vaccinatie niet verplicht in quarantaine. Phuket is de eerste bestemming die opengaat voor toeristen vanaf 1 juli 2021. Het dragen van een mondmasker en het houden van twee meter afstand tot anderen is de norm en dit blijft geldend. 

De versoepelingen zijn door de Thaise overheid in drie verschillende fases verdeelt:

Fase 1: april t/m juni

 • Quarantaine verplichting van dertien nachten in een goedgekeurd hotel (door de overheid), ongeacht de regio waar u aankomt.
   
 • Na voltooiing van de quarantaine mag u de andere bestemmingen in Thailand bezoeken.

Fase 2: juli t/m september

 • Na aankomst in de provincie Phuket geldt er geen quarantaine verplichting.
   
 • U verblijft zeven nachten binnen aangewezen gebieden in Phuket. U bent vrij om binnen dit gebied te reizen. Na zeven nachten mag u verder reizen naar andere bestemmingen in Thailand. 

 • Komt u na de internationale vlucht aan in een ander gebied dan Phuket, dan gelden de regels uit fase 1.

Fase 3: oktober t/m december

 • Na aankomst in de provincies Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Koh Samui), Chon Buri (Pattaya) en Chiang Mai geldt er geen quarantaine verplichting.
   
 • U verblijft zeven nachten binnen aangewezen gebieden in bovengenoemde provincies. U bent vrij om binnen dit gebied te reizen. Na zeven nachten mag u verder reizen naar andere bestemmingen in Thailand.  
   
 • Komt u na de internationale vlucht aan in een ander gebied dan bovengenoemde provincies, dan gelden de regels uit fase 1.

Houdt daarnaast ook rekening met het volgende:

 • Voor gevaccineerde reizigers gelden nog steeds de algemene vertrek- en aankomstregels.
   
 • Het vaccin moet goedgekeurd zijn door het Ministerie van Volksgezondheid (MoPH) of de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
   
 • Het laatste vaccin moet minimaal twee weken voor de reisdatum gezet zijn.

Maatregelen als u niet volledig gevaccineerd bent

Als u niet volledig gevaccineerd bent, geldt naast bovenstaande algemene maatregelen nog het volgende:

 • Na aankomst dient u 13 nachten in quarantaine te gaan in een daarvoor speciaal bestemde accommodatie. Na voltooiing van de 14-daagse quarantaine én een negatieve PCR-test mag u vrij reizen in Thailand.

Benieuwd hoe zo’n quarantaine periode eruit ziet?
Het Anantara Riverside Resort in Bangkok heeft met ons een filmpje gedeeld waarin zij duidelijk uitleggen hoe een quarantaine verblijf in Bangkok eruit ziet.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Thailand, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht