Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

UPDATE - Actueel reisadvies Thailand | Thailand is open voor toeristen

2/4/21

* Laatste update: 24-01-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Thailand weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Thailand mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

boot in verlaten baai - Thailand

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Thailand. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

De drie reisprogramma’s van Thailand

Momenteel werkt Thailand met drie reisprogramma’s:

 1. TEST & GO
 2. Blue Zone – Sandbox
 3. Quarantaine

Vanaf 1 februari 2022 hanteert Thailand het ‘TEST & GO’ programma. Dit is het soepelste reisprogramma van Thailand. Genoemde maatregelen op deze pagina zijn op dit programma gebaseerd.

Benodigde documenten voor alle reizigers 

De volgende documenten heeft u nodig om naar Thailand te reizen:

 • een geldig visum (indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft);
 • een geregistreerde ‘TEST & GO Thailand Pass’, waarmee u een QR-code ontvangt (registratie kan vanaf 60 dagen voor vertrek. Vraag de pas ten minste 7 dagen voor vertrek aan);
 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (ook voor kinderen vanaf 6 jaar);
 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie voor iedereen boven de 18 jaar (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);
 • een COVID-19 verzekeringspolis met een dekking van tenminste $50.000; 
 • een betalingsbevestiging van 2 PCR-testen voor het ‘TEST & GO’ programma (zelf online aanvragen via Thailandpsas);
 • een boekingsbevestiging van een door de overheid goedgekeurde accommodatie (SHA ++, AQ, OQ of AHQ) op tenminste dag 1 en dag 5  (een boekingsbevestiging is bij ons altijd inbegrepen); 
 • voor vertrek dient u zich te registreren in de MorChana app op uw mobiele telefoon (dit wordt na aankomst in Thailand gecontroleerd).

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen van 6-17 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn;
 • kinderen onder de 6 jaar hoeven geen negatief testresultaat aan te kunnen tonen na aankomst in Thailand (tenzij airline anders bepaald).

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Thailand reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Thailand en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Hoe vraag ik de 'Thailand Pass' aan? 

De 'Thailand Pass' dient u zelf aan te vragen via de website van de Thaise overheid. We krijgen signalen dat enkele e-mail providers (zoals Hotmail) problemen kunnen geven met het aanvragen van de pas. Controleer altijd goed of uw aanvraag is verzonden en of u een bevestiging hebt gehad. Wilt u weten wat de status is van uw aanvraag? Dat kan op deze drie manieren

volledig gevaccineerde reizigers

Na aankomst in Thailand kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten;
 • vervolgens wordt u, door een vooraf geregelde transfer (bij ons inbegrepen), naar uw accommodatie gebracht;
 • na aankomst in de accommodatie wordt een PCR-test afgenomen (voor kinderen onder de 6 jaar is dit een speekseltest);
 • op dag 5 wordt er opnieuw een PCR-test afgenomen (wederom voor kinderen onder de 6 jaar een speekseltest);
 • het resultaat van de PCR-test dient u te uploaden in de MorChana app.

Zowel na aankomst, als op dag 5, wordt er dus een PCR-test afgenomen. De uitslag ontvangt u doorgaans binnen 12 uur. Totdat de uitslag bekend is dient u in uw kamer te verblijven. Tussen deze dagen (en bij een negatief testresultaat) mag u gewoon vrij reizen door Thailand. U hoeft niet 5 dagen achtereenvolgens in dezelfde accommodatie te verblijven. Na een negatief testresultaat na aankomst, mag u dus direct doorreizen naar een volgende bestemming en daar de test op dag 5 doen.

niet gevaccineerde reizigers

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent moet u na aankomst 10 dagen in quarantaine bij uw accommodatie. U ondergaat een tweede PCR test op dag acht of negen. Als de uitslag van deze test negatief is, mag u vrij reizen (mits de 10 dagen quarantaine is voltooid). 

Maatregelen tijdens de reis in Thailand

 • er geldt voor iedereen een mondkapjesplicht in Thailand, zowel binnen als buiten; 
 • in een restaurant geldt dat u het mondkapje af mag doen zodra u aan een tafel zit. Als u dit niet naleeft kunt u een boete krijgen oplopend tot 20.000 Bath;
 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
 • houd 1 meter afstand van elkaar (waar dat niet kan, adviseren wij een mondkapje te dragen). 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Thailand, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht