Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Thailand | Thailand is beperkt open voor toeristen

29/3/21
* Laatste update: 29-03-2021

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Thailand, onder welke voorwaarden u naar Thailand mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

boot in verlaten baai - Thailand

Thailand is beperkt open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Thailand weer beperkt open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de Thaise overheid om veilig reizen door Thailand mogelijk te maken. Een quarantaine van 15 nachten is vooralsnog vereist na aankomst in Thailand.

Vaccinatieplannen

De overheid is vanaf februari 2021 begonnen met het inenten van de kwetsbare bevolkingsgroepen en tegen juni zouden er 30 miljoen inwoners gevaccineerd moeten zijn. Nu wereldwijd wordt gevaccineerd is het mogelijk dat de Thaise overheid afziet van de 15-daagse quarantaine als de reiziger is gevaccineerd. Het kan echter ook zijn dat de quarantaine maatregelen pas opgeheven worden als de gehele Thaise bevolking is gevaccineerd. Later volgt hier meer informatie over.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Thailand. Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Thailand wordt versoepeld vanuit Nederland.

Maatregelen voor uw vertrek naar Thailand

 • U mag niet naar Thailand zonder reservering van een reis.
   
 • Hoogstwaarschijnlijk dient u een non-covid verklaring mee te nemen. Hierover komt later meer duidelijkheid.
   
 • U dient te beschikken over een ziektekosten- en ongevallenverzekering met een minimumdekking van 40.000 Baht voor ambulante behandelingen. Een minimum van 400.000 Bath voor ziekenhuisopname en doktersdiensten is ook vereist.

Maatregelen na aankomst in Thailand

 • Na aankomst dient u 15 nachten in quarantaine te gaan in een daarvoor speciaal bestemde accommodatie. Na voltooiing van de 16-daagse quarantaine én een negatieve PCR-test mag u vrij reizen in Thailand.

Benieuwd hoe zo’n quarantaine periode eruit ziet?
Het Anantara Riverside Resort in Bangkok heeft met ons een filmpje gedeeld waarin zij duidelijk uitleggen hoe een quarantaine verblijf in Bangkok eruit ziet.

Maatregelen tijdens de reis in Thailand

 • De mate van maatregelen tijdens de reis door Thailand hangt af van het gebied waar u zich in bevindt. Per 22 februari zijn 54 gebieden aangepast naar code groen. Dit houdt onder andere in dat alle restaurants- en uitgaansgelegenheden hier weer open zijn en dat er ook een beperkt aantal klanten toegestaan zijn in spa, bad- en massagesalons. Indien u vanuit een code geel of oranje gebied naar een code groen gebied reist, dan vindt er een screening plaats.
   
 • Het dragen van een mondmasker en het houden van twee meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes is een mondmasker verplicht.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Thailand, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht