Menu

Actueel reisadvies Thailand | Thailand is open voor toeristen

2/4/21

* Laatste update: 10-01-2023

De grenzen van Thailand zijn weer open. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Thailand mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

boot in verlaten baai - Thailand

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Thailand. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Thailand is grotendeels geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde algemene documenten (voor iedere reiziger)

  • een geldig paspoort;
  • een geldig visum (indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft);

Benodigde documenten t.a.v. Covid-19

Vanaf 01 oktober 2022 zijn er geen inreisbeperkingen meer, voor zowel gevaccineerde als ongevaccineerde reizigers. Om naar Thailand te reizen is het niet langer nodig om een bewijs van vaccinatie of negatieve PCR-test te tonen.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

Bent u wel in het bezit van een vaccinatiebewijs, en wilt u deze toch meenemen op reis, dan kunt u op de  website van coronacheck.nl een papieren bewijs aan maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

Maatregelen na aankomst in Thailand

Na aankomst in Thailand kunt u het volgende verwachten:

  • er vindt mogelijk een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten. Zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers hoeven géén PCR-test te ondergaan na aankomst in Thailand. Ook hoeven reizigers niet in quarantaine. U mag dus direct vrij reizen door Thailand zonder restricties.

Maatregelen tijdens de reis in Thailand

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • vanaf 01 juli geldt er in de meeste situaties geen mondkapjesplicht meer in Thailand, echter op bepaalde plekken wordt het nog wel geadviseerd, denk aan drukke of slecht geventileerde plaatsen. 
  • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
  • houd zo veel mogelijk 1 meter afstand van elkaar (waar dat niet kan, adviseren wij een mondkapje te dragen). 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het vanaf 23 maart niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine.  Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw rondreis naar Thailand. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht