Menu

Actueel reisadvies Vietnam | Vietnam is open voor toeristen

1/3/22

* Laatste update: 14-10-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Vietnam weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Vietnam mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

vrouw met waterlelies in Vietnam

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Vietnam. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Vietnam is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Vietnam

De volgende documenten heeft u nodig om naar Vietnam te reizen, ongeacht uw vaccinatie status:

  • een geldig visum; reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit dienen een e-visa aan te vragen (kosten: USD 25 per persoon). Met het e-visum kunt u maximaal 30 dagen in Vietnam blijven;
     
  • een COVID-19 verzekeringspolis met een dekking van tenminste $10.000.

Noot: Vietnam maakt geen onderscheid meer tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers. Wel willen we benadrukken dat de luchtvaartmaatschappij mogelijk wel een onderscheid maakt en daarom adviseren wij om ook de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij goed door te nemen.

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Vietnam geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij u wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen na aankomst in Vietnam

Het volgende kunt u verwachten na aankomst:

  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten;

Hierna mag u vrij reizen door Vietnam.

Maatregelen tijdens de reis in vietnam

Graag attenderen wij u op het volgende:

  • het is de norm om voldoende afstand tot anderen te houden;
  • desinfecteer uw handen waar mogelijk;
  • u dient de eerste 10 dagen van uw reis uw gezondheid in de gaten te houden, bij het ontstaan van covid-19 relaterende symptomen dient u zich officieel te laten testen.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Vietnam. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht