Menu

Actueel reisadvies Zambia | Zambia is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 23-03-2023 

De grenzen van Zambia zijn weer open. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zambia mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Zambia

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Zambia. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Zambia is grotendeels geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Zambia

Momenteel gelden er voor Zambia geen reisrestricties. Een PCR-test is voorafgaand aan uw reis naar Zambia is niet meer nodig. Iedereen is welkom, ongeacht vaccinatiestatus.

De volgende documenten heeft u nodig om naar Zambia te reizen:

  • een geldig paspoort paspoort. Voor Zambia geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u aankomt in het land.
  • bij aankomst dient u uw ingevulde health declaration form te overhandigen. Deze ontvangt u in het vliegtuig.
  • per 01 oktober 2022 gelden er geen visumkosten meer voor reizigers uit de Europese Unie .

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Zambia geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan kunt u het vaccinatiebewijs eventueel meenemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken. Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen tijdens uw reis in Zambia 

Blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen t.a.v. het eventueel dragen van een mondkapje, social distancing en hygiëne.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een negatieve PCR-test te tonen. Reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen van een rondreis naar Zambia. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht