Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Zambia | Zambia is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 15-12-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Zambia weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Tanzania mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Zambia

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Zambia. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar Zambia

De volgende documenten zijn nodig voor aanvang van uw reis. 

  • Bij aankomst is het verplicht om een bron- en contactonderzoek document in te vullen. De autoriteiten kunnen dit document raadplegen wanneer u tijdens uw reis besmet raakt en positief test op Covid-19.
  • een geldig visum;
  • een certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent);  
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Zambia reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Zambia en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen bij aankomst in Zambia

  • Vertrekt u uit een hoog-risico land? Dan bent u verplicht om wederom een test te ondergaan, tenzij u volledig gevaccineerd bent dan geldt deze regel niet. Op de website van de overheid van Zambia kunt u deze lijst vinden.
  • Mocht u bij aankomst bij de screening een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger hebben dan moet u opnieuw getest worden. U kunt dan in een lokale overheidsinstelling wachten op het testresultaat, hier kunt u ook eventueel behandeld worden (op uw eigen kosten).
  • Na aankomst geldt een verplichte 14 dagen in thuisquarantaine. 

Maatregelen tijdens uw reis in Zambia 

  • Het dragen van een mondmasker en het houden van twee meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht. Verder is het de norm dat iedereen zich aan de hygiëneregels houdt, opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Zambia, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.


 

 

 terug naar het nieuwsoverzicht