Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Zambia | Zambia is open voor toeristen

15/4/21
* Laatste update: 07-08-2021 Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reizen naar Zambia

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Zambia , onder welke voorwaarden u naar Zambia mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Reisadvies Zambia

Zambia is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Zambia weer beperkt open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zambia mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

In de loop van 2021 wil de overheid beginnen met het vaccineren van de bevolking. Miljoenen doses zijn ondertussen geleverd maar er is wel sprake van verschillende distributie problemen. Hierdoor gaat het vaccineren niet zo snel als gewild.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Zambia . Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Zambia wordt versoepeld vanuit Nederland.

 

Maatregelen voor uw vertrek naar Zambia 

  • Bij aankomst in Zambia bent u verplicht een negatieve PCR test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur vanaf het moment dat u daadwerkelijk getest bent.  
  • Komt u uit hoog-risico land dan bent u verplicht om wederom een test te ondergaan, tenzij u volledig gevaccineerd bent dan geldt deze regel niet. Op de website van de overheid van Zambia kunt u deze lijst vinden.

Maatregelen na aankomst in Zambia 

  • Voor iedereen is het verplicht om een bron- en contactonderzoek document in te vullen. De autoriteiten kunnen dit document raadplegen wanneer u tijdens uw reis besmet raakt en positief test op Covid-19.

  • Er is geen verplichte quarantaine periode na aankomst. Wel moet u zelf in de gaten houden of u de eerste 14 dagen klachten ontwikkeld. Mocht dit zo zijn dan bent u verplicht dit te melden aan de autoriteiten.

  • Mocht u bij aankomst bij de screening een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger hebben dan moet u opnieuw getest worden. U kunt dan in een lokale overheidsinstelling wachten op het testresultaat, hier kunt u ook eventueel behandeld worden (op uw eigen kosten).

Maatregelen tijdens uw reis in Zambia 

  • Het dragen van een mondmasker en het houden van twee meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht. Verder is het de norm dat iedereen zich aan de hygiëneregels houdt, opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Maatregelen bij vertrek uit Zambia 

  • Het is niet verplicht om een negatieve PCR test te laten zien bij vertrek uit Zambia. Let erop dat uw eindbestemming of  luchtvaartmaatschappij andere regels kunnen hanteren. Informeer u voor uw vertrek bij uw luchtvaartmaatschappij wat de maatregelen zijn. 24 uur voor vertrek kunt u een test laten afnemen bij de Med Prof Clinic in Livingstone.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Zambia , voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht