Menu

Actueel reisadvies Zambia | Zambia is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 24-08-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Zambia weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zambia mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Zambia

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Zambia. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Zambia is grotendeels geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Zambia

De volgende documenten heeft u nodig om naar Zambia te reizen:

  • een geldig visum;
  • een Engels certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);
  • ongevaccineerde reizigers, dienen in bezit te zijn van een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek;
  • een ingevulde gezondheidsverklaring

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

  • kinderen onder de 12 jaar hoeven geen PCR-test of vaccinatiecertificaat aan te kunnen tonen na aankomst;

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Zambia reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Zambia en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen na aankomst in Zambia

Het volgende kunt u verwachten na aankomst:

  • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten;
  • bij aankomst dient u uw ingevulde health declaration form te overhandigen. Deze ontvangt u in het vliegtuig.

Maatregelen tijdens uw reis in Zambia 

Graag attenderen wij u op het volgende:

  • in Zambia geldt de regel om zo veel mogelijk afstand van anderen te houden. In openbare ruimten is men verplicht een mondkapje te dragen. In lodges en camps in Zambia is dit meestal niet nodig.

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen t.a.v. het dragen van een mondkapje, social distancing en hygiëne.het dragen en een mondmasker in openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek (ook als u gevaccineerd bent).
Raadpleeg de 'Quarantaine Reischeck' voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Zambia, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht