Menu

Actueel reisadvies Zuid-Afrika | Zuid-Afrika is open voor toeristen

29/3/21

* Laatste update: 22-03-2023 

De grenzen van Zuid-Afrika zijn weer open. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zuid-Afrika mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

cheetah in savanne - Zuid-Afrika

De reisadviezen voor Zuid-Afrika zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Zuid-Afrika is geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar ZUID-AFRIKA

Momenteel gelden er voor Zuid-Afrika geen reisrestricties. Een PCR-test is voorafgaand aan uw reis naar Zuid-Afrika niet meer nodig. Iedereen is welkom, ongeacht uw vaccinatiestatus.

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Zuid-Afrika geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan kunt u het vaccinatiebewijs eventueel meenemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

De volgende documenten heeft u nodig om naar Zuid-Afrika te reizen:

  • Sinds 23 juni 2022 zijn test- en vaccinatiebewijzen niet meer nodig om Zuid-Afrika in te reizen. Bent u wel in het bezit van geldige vaccinatie-bewijzen, dan adviseren wij om deze toch uit te printen en mee te nemen op reis. Dit geldt ook voor een bezoek aan het koninkrijk Eswatini. 
  • eventueel kunt u op uw telefoon de 'COVID Alert South Africa' downloaden, maar dit is niet verplicht.

Maatregelen in Zuid-Afrika

Het volgende kunt u verwachten na aankomst:

  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten kan er een temperatuur check plaatsvinden. 
  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen t.a.v. het dragen van een mondkapje, social distancing en hygiëne.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een negatieve PCR-test aan te tonen. Reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij helpen u graag met het samenstellen van een rondreis naar Zuid-Afrika. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht