Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Zuid-Korea| Zuid-Korea is open voor zakenreizigers

2/4/21

* Laatste update: 15-12-2021

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Zuid-Korea weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zuid-Korea mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reisadviespagina - Zuid-Korea

Zuid-korea heeft een geel reisadvies

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Zuid-Korea (let op: wel met restricties). Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. 

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. De kleurcode voor Zuid-Korea is op 1 september 2021 door de Nederlandse overheid op geel gezet. Verzekeringen bieden dekking bij een 'geel' reisadvies.

Maatregelen voor uw reis naar Zuid-Korea

  • Na aankomst op de luchthaven dient u een negatieve PCR-test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72-uur vanaf het test-moment. Dit geldt niet voor kinderen jonger dan 8 jaar, zij hoeven geen testbewijs te laten zien. 

  • Vanaf 1 september 2021 moet u in het bezit zijn van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA) om Zuid-Korea visumvrij binnen te reizen. U kunt uw K-ETA-aanvraag maximaal 24 uur voor uw geplande vertrek naar Zuid-Korea invullen om goedkeuring te krijgen.

  • Na aankomst dient u 2 weken in quarantaine te gaan in een door de overheid aangewezen faciliteit. De kosten hiervan zijn op eigen rekening. 

Maatregelen bij vertrek uit Zuid-Korea

  • Het is niet verplicht om een negatieve PCR-test te laten zien bij uw vertrek uit Zuid-Korea. Echter, uw luchtvaartmaatschappij kan andere eisen stellen, informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij begrijpen heel goed dat deze situatie nog niet optimaal is. Echter, ziet de toekomst er rooskleurig uit en verwachten wij steeds meer versoepelingen. We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Zuid-Korea, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht