Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Zuid-Korea| Zuid-Korea is open voor zakenreizigers

2/4/21
* Laatste update: 16-09-2021 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Positief reisadvies: code geel voor Zuid-Korea

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Zuid-Korea, onder welke voorwaarden u naar Zuid-Korea mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Reisadviespagina - Zuid-Korea

Zuid-Korea is open reizen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Zuid-Korea vanaf 1 september 2021 weer open zijn voor toeristen.  Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zuid-Korea mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. Deze pagina wordt regelmatig aangepast en meer informatie volgt. 

Vaccinatieplannen

De overheid is vanaf februari 2021 begonnen met het inenten van de kwetsbare bevolkingsgroepen en tegen juni is er ongeveer 10% van de bevolking gevaccineerd. 


De Nederlandse overheid heeft de reisrestricties naar Zuid-Korea versoepeld. Voor Zuid-Korea geldt nu code geel, wat betekent dat het toegestaan is om te reizen naar Zuid-Korea . Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. 

PANGEA Travel: 'positief gestemd over de ontwikkelingen in 2021' 

Wij begrijpen heel goed dat deze situatie nog niet optimaal is. Echter, ziet de toekomst er rooskleurig uit en verwachten wij steeds meer versoepelingen. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en maken vrijblijvend een offerte.

Maatregelen voor uw reis naar Zuid-Korea

  • Na aankomst op de luchthaven dient u een negatieve PCR-test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72-uur vanaf het test-moment. Dit geldt niet voor kinderen jonger dan 8 jaar, zij hoeven geen testbewijs te laten zien. 

  • Vanaf 1 september 2021 moet u in het bezit zijn van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA) om Zuid-Korea visumvrij binnen te reizen. U kunt uw K-ETA-aanvraag maximaal 24 uur voor uw geplande vertrek naar Zuid-Korea invullen om goedkeuring te krijgen.

  • Na aankomst dient u 2 weken in quarantaine te gaan in een door de overheid aangewezen faciliteit. De kosten hiervan zijn op eigen rekening. 

Maatregelen bij vertrek uit Zuid-Korea

  • Het is niet verplicht om een negatieve PCR-test te laten zien bij uw vertrek uit Zuid-Korea. Echter, uw luchtvaartmaatschappij kan andere eisen stellen, informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Zuid-Korea, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.

 terug naar het nieuwsoverzicht