Menu

Actueel reisadvies Zuid-Korea | Zuid-Korea is open voor zakenreizigers

2/4/21

* Laatste update: 18-03-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Zuid-Korea weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zuid-Korea mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reisadviespagina - Zuid-Korea

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Zuid-Korea. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Zuid-Korea is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Maatregelen voor uw reis naar Zuid-Korea

Vanaf 1 april 2022 vervalt de quarantaineverpliching voor Zuid-Korea. Echter zijn er nog wel andere geldende maatregelen waar u rekening mee moet houden vóór vertrek.

  • Na aankomst op de luchthaven dient u een negatieve PCR-test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 48-uur vanaf het test-moment. Dit geldt niet voor kinderen jonger dan 8 jaar, zij hoeven geen testbewijs te laten zien. 

  • U dient uw volledige vaccinatiebewijs te uploaden in het Q-code systeem.

  • Vanaf 1 september 2021 moet u in het bezit zijn van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA) om Zuid-Korea visumvrij binnen te reizen. U kunt uw K-ETA-aanvraag maximaal 24 uur voor uw geplande vertrek naar Zuid-Korea invullen om goedkeuring te krijgen.

Maatregelen tijdens uw reis naar Zuid-Korea

Het is de norm om de lokale restricties op te volgen. Denk hierbij aan het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes en het desinfecteren van handen waar mogelijk.

Daarnaast gelden de volgende maatregelen:

  • Na aankomst op de luchthaven ondergaat u een PCR test. Indien deze negatief is bent u vrij om door Zuid-Korea te reizen.
  • Op dag 6/7 dient u een antigeen-sneltest te ondergaan.

 

 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het vanaf 23 maart 2022 niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen.

Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij begrijpen heel goed dat deze situatie nog niet optimaal is. Echter, ziet de toekomst er rooskleurig uit en verwachten wij steeds meer versoepelingen. We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Zuid-Korea, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht