Menu

Actueel reisadvies Zuid-Korea | Zuid-Korea is open voor zakenreizigers

2/4/21

* Laatste update: 10-10-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Zuid-Korea weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zuid-Korea mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reisadviespagina - Zuid-Korea

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Zuid-Korea. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Zuid-Korea is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Maatregelen voor uw reis naar Zuid-Korea

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Zuid-Korea:

  • een Engels certificaat van volledige vaccinatie;

  • registratie in het Q-code systeem;

  • Vanaf 1 september 2021 moet u in het bezit zijn van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA) om Zuid-Korea visumvrij binnen te reizen. U kunt uw K-ETA-aanvraag maximaal 24 uur voor uw geplande vertrek naar Zuid-Korea invullen om goedkeuring te krijgen.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Japan reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Japan en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen na aankomst in Zuid-Korea

Na aankomst in Zuid-Korea kunt u het volgende verwachten:

  • u wordt gecontroleerd op de benodigde documenten, zoals de K-ETA en een ingevulde gezondheidsverklaring (reizigers die dit vooraf via de website van Q-code hebben ingediend hoeven dit niet geprint bij te hebben);

Reizigers die volledig zijn gevaccineerd en geen klachten hebben, mogen direct vrij reizen door Zuid-Korea. 

Maatregelen tijdens uw reis naar Zuid-Korea

Het is de norm om de lokale restricties op te volgen. Denk hierbij aan het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes en het desinfecteren van handen waar mogelijk.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen van een rondreis naar Zuid-Korea, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht