Menu

Actueel reisadvies Zuid-Korea | Zuid-Korea is open voor zakenreizigers

2/4/21

* Laatste update: 17-04-2023

De grenzen van Zuid-Korea zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en lees welke inreisregels er momenteel gelden. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Reisadviespagina - Zuid-Korea

De reisadviezen voor Zuid-Korea zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Zuid-Korea is groen. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Zuid-Korea

Voor een reis naar Zuid-Korea hebt u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na vertrek uit Zuid-Korea);
  • registratie in het Q-code systeem; niet verplicht, maar hiermee kunt u na aankomst sneller langs de grenscontrole;
  • een reisverzekering met COVID-19 dekking. Dit is niet verplicht, maar het wordt sterk aangeraden in geval van nood. 

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel hebt u voor Zuid-Korea geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan kunt u het vaccinatiebewijs eventueel meenemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken. Als u de stappen doorloopt, krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

na aankomst in Zuid-Korea

Na aankomst in Zuid-Korea kunt u het volgende verwachten:

  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

tijdens uw reis in Zuid-Korea

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie; hier kunt u per land zien wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen, zoals vaccinatiebewijzen of negatieve testuitslagen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag verder met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Zuid-Korea. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht