Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Tanzania | Tanzania is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 05-01-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Tanzania weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Tanzania mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies-Tanzania.png

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Tanzania. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar Tanzania

De volgende documenten zijn nodig voor aanvang van uw reis. 

  • een geldig visum;
  • een certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent);  
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 96 uur voor vertrek. De PCR-testplicht geldt niet voor reizigers onder de 6 jaar;
  • 24 uur voor uw aankomst in Tanzania dienst u een gezondheidsformulier in te vullen.  Na het invullen ontvangt u een code die u op de luchthaven in Tanzania kunt laten zien aan de autoriteiten;

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Tanzania reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Tanzania en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Na aankomst in Tanzania

Na aankomst in Tanzania dient u een sneltest te ondergaan. De kosten bedragen USD 10 of USD 25 als u vanuit Zanzibar het vaste land binnenkomt en niet gevaccineerd bent. Indien u wél gevaccineerd bent en vanuit Zanzibar naar het vaste land van Tanzania reist, dan is een sneltest niet nodig.

Maatregelen tijdens uw reis

Het is de norm om het de lokale restricties op te volgen. Denk hierbij aan het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes en het desinfecteren van handen waar mogelijk.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Tanzania, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.

 


terug naar het nieuwsoverzicht