Menu

Actueel reisadvies Tanzania | Tanzania is open voor toeristen

15/4/21

De grenzen van Tanzania zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten.  Bekijk hier het actueel reisadvies en inreisregels die er momenteel gelden.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Reisadvies-Tanzania.png

Het reisadvies voor Tanzania is op dit moment grotendeels geel wat betekent dat u kunt reizen naar deze bestemming. De veiligheidssituatie kan veranderen. Houd daarom het reisadvies in de gaten.

Benodigde documenten voor uw reis naar Tanzania

Voor een reis naar Tanzania hebt u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na afgifte van het visum én na aankomst in Tanzania). Uw paspoort moet minimaal 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina’s bevatten;
     
  • een geldig visum, voorafgaand aan uw reis online aanvragen;
  • reizigers die voorafgaand aan een verblijf in Tanzania op reis (of in transit) zijn geweest in Oeganda of de Democratische Republiek Congo (DRC), dienen 24 uur voor aankomst in Tanzania een gezondheidsformulier in te vullen. Voor een verblijf uitsluitend op het vaste land van Tanzania is een ingevulde gezondheidsformulier op dit moment niet nodig;
  • minimaal 24 uur voor aankomst op Zanzibar dient u een gezondheidsformulier in te vullen. Na het invullen ontvangt u een code die u op de luchthaven kunt laten zien aan de autoriteiten.

na aankomst in Tanzania

Na aankomst in Tanzania kunt u het volgende verwachten:

  • er kan een gezondheidsscreening plaats vinden (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

tijdens de reis in Tanzania

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Er zijn op dit moment geen restricties meer ten aanzien van COVID die van invloed kunnen zijn op uw terugreis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

We helpen u graag verder met het samenstellen van uw rondreis naar Tanzania. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht