Menu

Actueel reisadvies Tanzania | Tanzania is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 24-08-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Tanzania weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Tanzania mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies-Tanzania.png

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Tanzania. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Tanzania is grotendeels geel.  Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Tanzania

De volgende documenten heeft u nodig om naar Tanzania te reizen:

  • een geldig visum;
  • een Engels certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);
  • ongevaccineerde reizigers, dienen in bezit te zijn van een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek;
  • Minimaal 24 uur voor aankomst op Zanzibar dient u een gezondheidsformulier in te vullen. Na het invullen ontvangt u een code die u op de luchthaven kunt laten zien aan de autoriteiten.
  • Voor een verblijf uitsluitend op het vaste land van Tanzania is een ingevulde gezondheidsformulier op dit moment niet nodig vanwege onderhoud aan de website.  

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

  • kinderen onder de 5 jaar hoeven geen PCR-test of vaccinatiecertificaat aan te kunnen tonen na aankomst.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Tanzania reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Tanzania en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen aankomst in Tanzania

Het volgende kunt u verwachten na aankomst:

  • er kan een gezondheidsscreening plaats vinden (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten;
  • reizigers die binnen 14 dagen voor aankomst in Tanzania in landen gereisd hebben waar een (zorgwekkende) virusvariant heerst, en die niet beschikken over een (geldige) vaccinatie-serie, moeten een COVID-19 sneltest laten afnemen bij aankomst in Tanzania. Deze kost 10 USD (mainland) en 25 USD (Zanzibar). Voor reizigers uit Nederland en België is dit niet van toepassing.

Hierna mag u vrij reizen door Tanzania. 

Maatregelen tijdens de reis in Tanzania

Het is de norm om de lokale restricties op te volgen. Denk hierbij aan het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes en het desinfecteren van handen waar mogelijk.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Tanzania, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht