Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Tanzania | Tanzania is open voor toeristen

15/4/21
* Laatste update: 07-08-2021Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reizen naar Tanzania

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Tanzania , onder welke voorwaarden u naar Tanzania mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Reisadvies-Tanzania.png

Tanzania is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Tanzania open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Tanzania mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

De overheid van Tanzania was in 2020 zeer sceptisch over het coronavirus. De president heeft maanden ontkend dat er sprake was van een pandemie en daardoor is er weinig informatie en cijfers bekend over het coronavirus. Sinds begin 2021 wordt er erkend dat Covid-19 bestaat en sindsdien zijn er enkele maatregelen gekomen. Echter, zal Tanzania niet snel starten met het vaccineren van de bevolking. 


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Tanzania . Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Tanzania wordt versoepeld vanuit Nederland.

 

Maatregelen voor uw vertrek naar Tanzania 

  • 24 uur voor uw aankomst in Tanzania dienst u een gezondheidsformulier in te vullen.  Na het invullen ontvangt u een code die u op de luchthaven in Tanzania kunt laten zien aan de autoriteiten. 

Maatregelen na aankomst in Tanzania 

  • Het is verplicht om een negatief testresultaat, niet ouder dan 72-uur te laten zien bij aankomst in Tanzania. Bovendien zult u bij aankomst ook een sneltest moeten ondergaan en wordt er een screening uitgevoerd. De kosten hiervan bedragen US 25. 

Maatregelen tijdens uw reis in Tanzania 

  • Het is de norm om het de lokale restricties op te volgen. Denk hierbij aan het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes en het desinfecteren van handen waar mogelijk.

Maatregelen bij vertrek uit Tanzania 

  • Mocht uw eindbestemming of luchtvaartmaatschappij een negatief testresultaat of een sneltest vereisen dan kunt u dit laten uitvoeren bij verschillende ziekenhuizen. De testuitslag heeft u binnen 24 uur in de regio Dar es Salaam en buiten deze regio heeft u de uitslag vaak binnen 48 uur. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Tanzania , voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht