Menu

Bijzonder ingestuurd reisverslag Indonesië

3/12/15

In september/oktober 2015 weer een fantastische luxe reis gemaakt via PANGEA….

20 dagen Singapore/Gili Meno/Gili Trawangan/Lombok.

Alles was weer tot in de puntjes verzorgd en wij hebben veel aan de tips van reisagente Loes gehad. 

Gevlogen met Singapore Airlines, transfers tussen de Gili’s van en naar Lombok middels privévervoer (privé-chauffeur en privé-speedboat). Altijd op tijd en perfecte service. Ook was het ontbijt overal erg goed. Geen massale buffetten (op Singapore na) maar á la carte, dus vers bereid met ruime keuze.

Hoogtepunten in Singapore waren: Sea Aquarium, rondje met de “Hop on Hop off” bus door de stad. Goede manier om zelf in eigen tempo te bepalen wat je gaat bekijken en waar je even rondwandelt. Singapore is echt één van onze favoriete stadsbestemmingen en dit bezoek was dan ook zeker niet het laatste! Het contrast tussen moderne en historische gebouwen is duidelijk aanwezig maar een erg mooie mix. Vooral ’s avonds is alles prachtig verlicht. Een tochtje over de Singapore River is een aanrader!

 

 

 

 

 

Gili Meno hebben wij echt als een paradijsje op aarde ervaren. Aan komen varen met de speedboat en voor het hotel worden afgezet, meteen met je voetjes in het zand en de zee. Onverharde paden, en vanaf het strand voor het hotel (MAHAMAYA) met snorkelset het water in om zeeschildpadden te spotten. Wat waren wij bevoorrecht dit mee te maken. Niet alleen schildpadden maar ook mooi koraal en een diversiteit aan gekleurde visjes in allerlei soorten en maten..Een wandeling op het eiland is ook prima te doen.​

 

 

 

 

 

(afgezet worden bij het hotel)   

    

(en hier is hij dan….onze gespotte zeeschildpad)

Van Gili Meno zijn wij naar Gili Trawangan gegaan. Daar verbleven wij aan de rustige zijde (hotel Desa Dunia Beda). ’s Avonds op het strand gegeten bij het restaurant van het hotel (kreeft….heerlijk).   Prachtig huisje met vrij uitzicht op de groene omgeving en het strand.   

     

      

 

 

 

(Onze villa aan het strand bij Desa Dunia Beda) 

(In de namiddag, met cocktail in de hand genieten vh uitzicht)

Op Lombok in twee hotels verbleven “TUGU-Lombok”en “Qunci Villas”. Beiden tot in de puntjes verzorgd en geweldige service. TUGU is echt een belevenis op zich, net een museum. Wij raakten niet uitgekeken en het eten was subliem. In de namiddag werd er een high tea geserveerd….

 

 

 

 

 

(Entree, restaurant TUGU Lombok)     

(Heerlijk strand bij het hotel)

Qunci Villas is een wat groter complex maar zeer schoon, moderne architectuur met een vleugje historie. Perfecte plek om te ontspannen…

(al la carte ontbijt…)   

      (Dagje Gili Nanggu, leuk uitstapje vanaf Qunci Villas)

(Het strand van Gili Nanggu……ook paradijselijk)   

Op Qunci Villas na (daar waren wij vijf nachten als afsluiting van de reis en dat was heerlijk) zijn wij in elk hotel drie nachten geweest. Dit was echt ideaal. De transfers naar de verschillende hotels was nooit lang (maximaal 1,5 uur, m.u.v. Singapore natuurlijk i.v.m. korte vliegreis). Ondanks die korte reistijden waanden wij ons steeds in een andere wereld.

PANGEA bedankt…………………...wij hopen dat mensen die van plan zijn naar Indonesië te gaan iets hebben aan onze reiservaring….

                                    terug naar het nieuwsoverzicht