Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Het coronavirus en reizen: update van 16-11-2020

15/4/20
*Laatste update: 16-11-2020

Het is inmiddels een aantal maanden geleden dat het coronavirus opdook. We hoeven u niet te vertellen hoe ingrijpend dit virus is en dat de gevolgen ervan goed zichtbaar zijn. Eén van onze speerpunten is persoonlijk contact, iets wat gezien de situatie, anders loopt dan we gewend zijn. We hopen snel weer aan de slag te gaan met hetgeen we het liefst doen, mooie reisplannen samenstellen voor onze reizigers.

Hieronder geven we antwoord op de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot het coronavirus en reizen. Lees het gehele artikel of klik op de link en u komt bij het betreffende onderwerp uit:

Vragen over bestaande boekingen

 1. Gaat mijn reis door?
 2. Alles over de reisvouchers

Vragen over nieuwe boekingen vanaf 1 juli 2020

 1. Wanneer kunnen we weer op vakantie?
 2. Welke landen zijn weer open?
 3. Kan ik een reis voor eind 2020/2021 boeken onder soepele annuleringsvoorwaarden?
 4. Wat zijn de maatregelen op luchthaven Schiphol? 
 5. Bij welke instanties is PANGEA Travel aangesloten?
 6. Waarom is het boeken bij een reisorganisatie verstandig?

algemeen - vertrek vliegtuig

Vragen over bestaande boekingen

1. Gaat mijn reis door?

Het liefste zien we dat uw reis doorgaat. Of uw reis doorgaat hangt onder andere af van uw vertrekdatum. Tevens houden wij ons aan het advies van de ANVR, SGR en de Nederlandse overheid.algemeen - vertrekbord luchthaven

Reizen tot 30 november 2020
Op dit moment nemen we, op volgorde van reisdatum, contact op met reizigers die in november zouden vertrekken. Aangezien iedere reis bij ons anders is, kijken we per reis wat de mogelijkheden zijn om de reis om te boeken naar een periode later dit jaar of volgend jaar.

Reizen na 30 november 2020
We blijven positief dat er reizen plaats kunnen vinden in december en verder. Op dit moment is het niet mogelijk om verder te kijken dan 30 november 2020. Zodra we meer informatie hebben, nemen we contact met u op. Wilt u toch uw reis volledig annuleren? Dan zijn de PANGEA annuleringsvoorwaarden (gebaseerd op de ANVR-voorwaarden) van toepassing.

Bent u nog niet gebeld?
We begrijpen dat u veel vragen heeft over uw reis. Wij vragen u vriendelijk om ons telefoontje af te wachten. Mocht u toch graag alvast contact opnemen, dan staan we uiteraard voor u klaar.


2. Alles over de reisvouchers

De afgelopen weken is er veel verwarring geweest over de zogenoemde ‘corona-vouchers’. De nieuwsberichten gingen voornamelijk over de vouchers van de los geboekte vliegtickets. De Consumentenbond had met name bezwaar tegen het feit dat de passagiers risico liepen ten tijde van faillissement bij de luchtvaartmaatschappij, omdat dan de voucher niks meer waard was.

Inmiddels is het mogelijk om bij bepaalde maatschappijen geld terug te vragen. Houdt u er echter rekening mee dat dit een lang proces is, dat kan oplopen tot 12 maanden. Vaak is het daarom interessanter om te kiezen voor een voucher wanneer u later op reis wilt. KLM biedt bijvoorbeeld een voucher aan met een meerwaarde van 15%. In ons nieuwsbericht ‘de 15% KLM-voucher meerwaarde uitgelegd’ vindt u meer informatie over deze regeling.

De voucher van PANGEA Travel:
Het verschil met onze voucher is dat wij wél een voucher bieden met garantiedekking, namelijk vanuit het SGR. Dit is inclusief het bedrag van de vliegtickets, wanneer u deze bij ons heeft geboekt.

De voucher:

 • Valt onder de dekking van de SGR: uw reissom is veiliggesteld.
 • Heeft een geldigheid van maximaal 1 jaar na uitgifte (de reis moet binnen dit termijn geboekt zijn, de vertrekdatum kan na die datum liggen).
 • Heeft een waarde van datgeen wat u aan ons heeft betaald. Dit kan alleen de aanbetaling zijn of al de volledige reissom.
 • Dekt niet het eventuele tariefverschil dat bijvoorbeeld ontstaat als u reist in een andere periode. Het tariefverschil betaalt u altijd zelf.

Wij hopen natuurlijk dat u uw geplande reis alsnog op een later moment wilt maken, zodat u weer iets heeft om naar uit te kijken: een mooie rondreis met PANGEA Travel! We kunnen de reis omboeken of u kiest ervoor om de voucher te accepteren, die u op een later moment kunt inleveren. Zo helpt u ons als reisorganisatie en onze lokale partners. 

Vragen over nieuwe boekingen vanaf 1 juli 2020


1. Wanneer kunnen we weer op vakantie? algemeen - koffer luchthaven

De coronamaatregelen worden versoepeld en we zien dat een aantal Europese bestemmingen open zijn. Dat geeft ons en de reizigers weer een beetje hoop.

Nu vertrekken (oktober en november 2020) naar een PANGEA bestemming zit er nog niet in. We verwachten dat een aantal van onze bestemmingen snel weer een positief reisadvies (code geel) krijgen vanuit de Nederlandse overheid. 

Het reisadvies vanuit de ANVR en het Ministerie van Buitenlandse zaken volgen we op de voet.


2. Welke landen zijn weer open?

We hebben wekelijks contact met onze lokale agenten ter plaatse over de eventuele reismogelijkheden. Steeds meer bestemmingen openen haar deuren voor toeristen.

Hieronder vindt u een overzicht van landen die opengaan of zijn:

Azië

07 juli - Dubai

15 juli - Malediven

17 oktober - Nepal

Afrika

18 mei - Tanzania

11 juli - Réunion

01 augustus - Rwanda

01 augustus - Kenia

01 augustus - Seychellen

01 september - Zambia

01 september - Namibië

11 november - Zuid-Afrika

Noot: zodra er meer bestemmingen opengaan, voegen wij deze toe aan dit overzicht.

Noot: houd er rekening mee dat u pas weer op vakantie kunt gaan wanneer we een positief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid krijgen.


3. Kan ik een reis voor 2020/2021 boeken onder soepele annuleringsvoorwaarden?Thailand - Koh Lipe - helderblauwe zee - bootjes - strand

We kijken allemaal uit naar het moment dat we weer kunnen reizen, maar u realiseert zich wellicht minder dat het verstandig is om alvast concrete reisplannen te maken voor later in 2020 of alvast voor 2021.

De belangrijkste voordelen om nu alvast te kijken voor een reis: 

 • U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden en garanties, zodat u geen risico loopt mocht het virus toch weer opduiken in de betreffende landen. Merendeel van de nieuwe boekingen (voor dit jaar of volgend jaar) kunnen we tot een maand voor vertrek kosteloos annuleren. Onze ervaren reisspecialisten zijn hiervan op de hoogte en kunnen dit per bestemming met u doornemen.
 • Er is voldoende keus in accommodaties; de kans is groter dat u in uw favoriete accommodatie overnacht.
 • Geheel vrijblijvend maken we een reisplan op maat.

Annuleer kosteloos en boek zorgeloos bij PANGEA


4. Wat zijn de maatregelen op luchthaven Schiphol? 

Langzamerhand neemt het vliegverkeer op Schiphol weer toe. We moeten nog even wachten op groen licht voor onze bestemmingen, maar willen u wel graag op de hoogte stellen van wat u kunt verwachten tijdens een bezoek aan de Nederlandse luchthaven.

 • Print twee gezondheidsverklaringen uit (heenvlucht en terugvlucht).
 • Neem voldoende mondkapjes en desinfectiegel mee.
 • Check van te voren online in (dat scheelt een contactmoment).
 • Houd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje bij check-in, tijdens security checks, bij het boarden en in het vliegtuig. 

Alle maatregelen en tips over veilig vliegen en wat u kan verwachten van Schiphol vindt u op de website van Schiphol.

Noot: enkele luchtvaartmaatschappijen hanteren andere hygiënemaatregelen aan boord van het vliegtuig. Ten tijde van een boeking nemen we deze met u door. 


5. Bij welke instanties is PANGEA Travel aangesloten?

PANGEA Travel is bij verschillende instanties aangesloten, zoals:

ANVR: de brancheorganisatie van de reiswereld. De ANVR hanteert strenge normen voor een lidmaatschap van de reisorganisaties. Als een reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR biedt dit een aantal zekerheden voor u, bijvoorbeeld een goede kwaliteit van de reis en zekerheid ten tijden van een faillissement. We raden aan om altijd een reis te boeken bij een reisorganisatie die is aangesloten bij ANVR.

SGR: we gaan er niet vanuit, maar mocht PANGEA Travel in een faillissement terechtkomen, dan staat SGR garant. Dit houdt in dat uw reissom veilig is gesteld, in het geval dat er iets met ons gebeurd. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw betaling. Het is altijd verstandig om een reis te boeken bij een reisorganisatie die aangesloten is bij SGR.


6. Waarom is het boeken bij een reisorganisatie verstandig?

Collega Meinie vertelt in haar blog 15 voordelen en zekerheden over het boeken bij een reisorganisatie


Welke landen zijn weer open?

Annuleer kosteloos en boek zorgeloos bij PANGEA

Bel ons voor een vrijblijvend advies: 026-3707511

Stel ons een vraagterug naar het nieuwsoverzicht