Menu

Het coronavirus en reizen: update van 07-09-2021

15/4/21
*Laatste update: 07-09-2021

Het coronavirus houdt de hele wereld inmiddels al meer dan een jaar in de greep. We hopen snel weer aan de slag te gaan met hetgeen we het liefst doen, mooie reisplannen samenstellen voor onze reizigers.

Hieronder geven we antwoord op de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot het coronavirus en reizen. Lees het gehele artikel of klik op de link en u komt bij het betreffende onderwerp uit:

Vragen over bestaande boekingen

  1. Gaat mijn reis door?

Vragen over nieuwe boekingen vanaf 1 januari 2021

  1. Wanneer kunnen we weer op vakantie?
  2. Welke landen zijn weer open?
  3. Kan ik een reis voor 2021 boeken onder soepele annuleringsvoorwaarden?
  4. Bij welke instanties is PANGEA Travel aangesloten?
  5. Waarom is het boeken bij een reisorganisatie verstandig?

algemeen - vertrek vliegtuig

Vragen over bestaande boekingen

1. Gaat mijn reis door?

Het liefste zien we dat uw reis doorgaat. Of uw reis doorgaat hangt onder andere af van uw vertrekdatum. Tevens houden wij ons aan het advies van de ANVR, SGR en de Nederlandse overheid.algemeen - vertrekbord luchthaven

Reizen tijdens de Corona pandemie
Op dit moment nemen we, op volgorde van reisdatum, contact op met reizigers die binnenkort vertrekken. Aangezien iedere reis bij ons anders is, kijken we per reis wat de mogelijkheden zijn om de reis door te laten gaan of om te boeken naar een periode later dit jaar of volgend jaar.


We blijven positief dat er reizen plaats kunnen vinden ondanks het corona virus. Dit verschilt echter per land en samen met u kijken we naar de mogelijkheden. Wilt u toch uw reis volledig annuleren? Dan zijn de PANGEA annuleringsvoorwaarden (gebaseerd op de ANVR-voorwaarden) van toepassing. Wij hopen natuurlijk dat u uw geplande reis alsnog op een later moment wilt maken, zodat u weer iets heeft om naar uit te kijken: een mooie rondreis met PANGEA Travel! 

Bent u nog niet gebeld?
We begrijpen dat u veel vragen heeft over uw reis. Wij vragen u vriendelijk om ons telefoontje af te wachten. Mocht u toch graag alvast contact opnemen, dan staan we uiteraard voor u klaar.

Inmiddels is het mogelijk om bij bepaalde maatschappijen geld terug te vragen. Houdt u er echter rekening mee dat dit een lang proces is, dat kan oplopen tot 12 maanden. Vaak is het daarom interessanter om te kiezen voor een voucher wanneer u later op reis wilt. KLM biedt bijvoorbeeld een voucher aan met een meerwaarde van 15%. In ons nieuwsbericht ‘de 15% KLM-voucher meerwaarde uitgelegd’ vindt u meer informatie over deze regeling.

Vragen over nieuwe boekingen vanaf 1 januari 2021


1. Wanneer kunnen we weer op vakantie? algemeen - koffer luchthaven

Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te mogen reizen. Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden voor de meeste bestemmingen in Azië en Afrika. Echter, voor  Zuid-Korea geldt nu code geel, wat betekent dat het toegestaan is om hier naar toe te reizen. Wij als reisorganisatie zijn voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor nog meer landen wordt versoepeld vanuit Nederland.

Het reisadvies vanuit de ANVR en het Ministerie van Buitenlandse zaken volgen we op de voet.


2. Welke landen zijn weer open?

We hebben wekelijks contact met onze lokale agenten ter plaatse over de eventuele reismogelijkheden. Steeds meer bestemmingen openen haar deuren voor toeristen.

Hieronder vindt u een overzicht van landen die opengaan of zijn:

Azië
Afrika

Noot: zodra er meer bestemmingen opengaan, voegen wij deze toe aan dit overzicht.


3. Kan ik een reis voor 2021 boeken onder soepele annuleringsvoorwaarden?Thailand - Koh Lipe - helderblauwe zee - bootjes - strand

We kijken allemaal uit naar het moment dat we weer kunnen reizen, maar u realiseert zich wellicht minder dat het verstandig is om alvast concrete reisplannen te maken voor 2021 of 2022.

De belangrijkste voordelen om nu alvast te kijken voor een reis: 

  • U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden en garanties, zodat u geen risico loopt mocht het virus toch weer opduiken in de betreffende landen. Merendeel van de nieuwe boekingen (voor dit jaar of volgend jaar) kunnen we tot een maand voor vertrek kosteloos annuleren. Onze ervaren reisspecialisten zijn hiervan op de hoogte en kunnen dit per bestemming met u doornemen.
  • Er is voldoende keus in accommodaties; de kans is groter dat u in uw favoriete accommodatie overnacht.
  • Geheel vrijblijvend maken we een reisplan op maat.

Annuleer kosteloos en boek zorgeloos bij PANGEA


4. Bij welke instanties is PANGEA Travel aangesloten?

PANGEA Travel is bij verschillende instanties aangesloten, zoals:

ANVR: de brancheorganisatie van de reiswereld. De ANVR hanteert strenge normen voor een lidmaatschap van de reisorganisaties. Als een reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR biedt dit een aantal zekerheden voor u, bijvoorbeeld een goede kwaliteit van de reis en zekerheid ten tijden van een faillissement. We raden aan om altijd een reis te boeken bij een reisorganisatie die is aangesloten bij ANVR.

SGR: we gaan er niet vanuit, maar mocht PANGEA Travel in een faillissement terechtkomen, dan staat SGR garant. Dit houdt in dat uw reissom veilig is gesteld, in het geval dat er iets met ons gebeurd. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw betaling. Het is altijd verstandig om een reis te boeken bij een reisorganisatie die aangesloten is bij SGR.


5. Waarom is het boeken bij een reisorganisatie verstandig?

Collega Meinie vertelt in haar blog 15 voordelen en zekerheden over het boeken bij een reisorganisatie.  


Welke landen zijn weer open?

Annuleer kosteloos en boek zorgeloos bij PANGEA

Bel ons voor een vrijblijvend advies: 026-3707511

Stel ons een vraagterug naar het nieuwsoverzicht