Menu

Coronavirus: update van 06-04-2020

6/4/20
*Laatste update: 06-04-2020
Nederland is in de ban van het Coronavirus en ook PANGEA Travel houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Het is een onzekere situatie, voor onze reizigers maar ook voor ons als PANGEA Travel. We krijgen veel vragen van ongeruste reizigers en staan uiteraard voor iedereen klaar.

Ga je binnenkort op reis?

De situatie rondom het coronavirus is nu zo dat het wordt afgeraden om op reis te gaan. We zijn daarom druk bezig om al onze klanten die voor 1 mei zouden vertrekken om te boeken naar een datum later dit jaar. Of, indien gewenst, kan men kiezen voor een ‘corona-voucher’.

Door de crisissituatie als gevolg van het Coronavirus worden reisorganisaties en reizigers geconfronteerd met annuleringen. Deze situatie heeft ertoe geleid dat de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) tijdelijk de Corona-voucher opneemt binnen hun dekking. De voucher is voor reizigers die een reis met SGR Garantie hebben geboekt. Deze voucher heeft SGR in samenwerking met ANVR met ingang van 16 maart 2020 in het leven geroepen.

Reizigers kunnen met deze voucher de geannuleerde reis op een later tijdstip opnieuw boeken en alsnog op vakantie te gaan. Ook bent u als reiziger met de Corona-voucher er zeker van dat uw reissom veiliggesteld is, mocht de reisorganisatie in financiële problemen komen.

De voucher heeft een geldigheid van maximaal 1 jaar na uitgifte. Dit betekent dat de reis binnen deze termijn geboekt moet zijn, de vertrekdatum kan na die datum liggen. Het kan zijn dat een andere reisperiode ook een andere prijs geeft, indien van toepassingen berekenen wij het eventuele prijsverschil aan u door.

De volgende stap zal zijn dat wij contact gaan opnemen met reizigers die in april vertrekken. Wij denken graag in oplossingen en proberen coulant te zijn. We beoordelen dit als reisorganisatie per situatie, omdat elke geboekte maatwerkreis bij ons ook weer anders is. We zijn daarin afhankelijk van de medewerking van onze partners, zoals luchtvaartmaatschappijen en de lokale agenten.

Olympische spelen uitgesteld naar de zomer van 2021 - en nu?

Reikhalzend keken we uit naar de Olympische Spelen van 2020 in Japan. Er was ontzettend veel vraag naar een Olympische Spelen rondreis en menig sportfanaat had zijn of haar tickets voor de Spelen al binnen. Helaas - maar begrijpelijk - heeft de organisatie van de Olympische Spelen een definitief besluit genomen: de Olympische Spelen van 2020 gaan niet door en is verzet naar de periode 23 juli – 8 augustus 2021. Op dit moment zijn wij in overleg met onze lokale partners en de luchtvaartmaatschappijen over de boekingen die we hebben staan. Zodra we goed op de hoogte zijn wat we voor u kunnen betekenen, nemen we op volgorde van reisdatum contact met u op.

Betalingen aan PANGEA

PANGEA is aangesloten bij de SGR. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw betaling. Mocht er onverhoopt een situatie ontstaan die ons bestaan in gevaar brengt, dan dekt de SGR ten allen tijden uw reissom. Wij vragen u dan ook ‘gewoon’ de (aan)betaling te doen. Anders zijn wij genoodzaakt uw boeking als annulering te behandelen. Hierdoor kunnen annuleringskosten ontstaan.

Aangesloten bij de ANVR

Als ANVR lid volgen wij altijd de ANVR-voorwaarden. Kiest u er toch voor om de reis geheel te annuleren, dan zijn de PANGEA annuleringsvoorwaarden (gebaseerd op de ANVR-voorwaarden) van toepassing.

Onze 5 tips


Wij en onze lokale partners houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Vragen over uw reis en het Coronavirus? Neem contact op met uw reisspecialist.terug naar het nieuwsoverzicht