Menu

De mooiste bestemmingen voor het najaar!

28/4/24

Camp Okavango - boardwalks - Botswana

Kijkt u ook zo uit naar het zonnetje en heeft u geen zin om in het najaar (weer) in de regen te zitten? Dan bent u hier aan het juiste adres! In deze nieuwsbrief nemen we u mee naar goede bestemmingen voor het najaar. Voor zowel Azië als Afrika hebben we een mooie top-3 samengesteld.

Waarom hebben wij juist deze bestemmingen gekozen voor het najaar? Dit kan verschillende redenen hebben, zoals: aangenaam weer (denk aan weinig regen of niet te warm), betere periode om wilde dieren te spotten, minder toeristen en vaak lagere ticketprijzen. Lees snel verder om meer te weten te komen!

Veel leesplezier!
Team PANGEA Travel


Laten we beginnen met onze top-3 voor Azië

 

1. China
China is een groot land en heeft hierdoor ook uiteenlopende klimaatzones. Niet elke regio is even geschikt voor een reis in het najaar, maar onze nieuwste reis Van Muur tot Terracotta is dat zeer zeker wel! Tijdens deze 15-daagse reis staat het noorden van China centraal. U reist van Beijing naar Xi’an, met onderweg stops bij de Chinese Muur (Jinshaling), Datong, Wutaishan, Pingyao en Mianshan. Er is veel aandacht voor culturele highlights, maar u ontdekt ook prachtige plekken in de natuur.

  • Leuk extraatje: u reist twee keer per hogesnelheidstrein! 
  • Een handige tip: heeft u meer tijd, verleng de reis dan bijvoorbeeld  in Shanghai of Hong Kong.

Studiereis-Roselien-China.jpg  China-Chinese-Muur.png


2. Zuid-Korea
Zuid-Korea kent vier seizoenen die vergelijkbaar met Nederland zijn, maar met warmer weer en minder regen. In het najaar, vooral in september en oktober, kunt u in Zuid-Korea genieten van warme temperaturen en de vele gekleurde blaadjes aan de bomen. Ook heeft u in deze periode de meeste kans op strakblauwe luchten; dit levert prachtige foto’s op!

  • Een handige tip: Zuid-Korea leent zich perfect voor een rondreis per huurauto. De kwaliteit van de wegen is goed, men rijdt aan de rechterkant van de weg, het verkeer is overzichtelijk en u bepaalt zelf waar u stopt. Een ‘selfdrive’ door Zuid-Korea is dan ook uitermate geschikt voor de reiziger die van vrijheid houdt!

Koffieplantage Dalat.png  Hanok-Village-in-Seoul-Zuid-Korea.png


3. India
Een land als India moet u even in u laten opnemen. Ons advies: bereidt u niet (onnodig) voor en laat het op u afkomen! Het land wordt vaak geassocieerd met miljoenen mensen, pittig eten en chaotisch verkeer. Allemaal waar, maar wist u dat India ook groene, uitgestrekte natuurgebieden kent? Met name de natuur in het zuiden van het land is een echte aanrader. Het najaar is ook nog eens een uitstekende periode om India te ontdekken, wanneer de temperaturen gematigd zijn en de kans op neerslag afneemt. Zoekt u een reis met diversiteit? Krijg de beste indruk van het land door de hoogtepunten van Noord- én Zuid te ontdekken. Versteld staan doet u zeker!

  • Een handige tip: neem wel een vest mee, de ochtenden kunnen fris zijn! 

India-Taj-Mahal.png  Kerala-Backwaters-India.png

 


Of wat dacht u van onze top-3 voor Afrika?


1. Namibië
Namibië is één van de Zuidelijk Afrikaanse bestemmingen die wij van harte aanbevelen in het najaar. Het hoogseizoen in het land van de hoge zandduinen is voorbij en het toerisme neemt geleidelijk af. Tijdens een avontuurlijke self-drive per 4x4 kunt u zich hier helemaal alleen op de wereld voelen! Veel mensen denken aan woestijn en zand in Namibië, maar er is veel meer te zien. Het land heeft uitgestrekte canyons, wilde kusten en heel veel wildlife.

Suite Onduli Ridge in Damaraland, Namibië  Namibië.png


Wist u dat...

...Onduli Ridge, gelegen in Damaraland, Namibië, een exclusieve accommodatie is waar u zich helemaal alleen op de aarde kunt voelen? Hier kunt u niet alleen genieten van luxe en gastvrijheid, maar ook van een unieke ervaring: slapen onder de sterrenhemel.


2. Botswana
Op zoek naar roofdieren tijdens een avontuurlijke safari, vliegen boven de grootste binnenlandse rivierdelta ter wereld en dit combineren met een uitstapje naar de imposante Victoria Falls in Zimbabwe? Eén ding is zeker: een bezoek aan Botswana zal u voor altijd bij blijven. In het najaar begint het zogenaamde ‘groene seizoen’, dat vanaf november van start gaat. De temperaturen lopen weliswaar op en de kans op neerslag is groter, maar het blijft een aangename periode om te reizen. Vogelaars kunnen hun hart ophalen en veel dieren werpen hun jongen. Dit is dé periode om de smalle kanalen van de Okavango Delta per mokoro te ontdekken. Onze natuurreis geeft een mooi beeld weer van de mogelijkheden voor een reis naar Botswana.

Khwai Bush Camp - main deck - dineren - Botswana  Okavango Delta - boottocht op de delta - Botswana


3. Kenia
Kenia is een prachtige safari-bestemming voor het najaar. De migratie van de gnoes loopt ten einde, maar er valt nog genoeg te zien! Daarbij heeft u een overwegend heldere lucht in september en oktober, ideaal voor het fotogenieke  met de imposante Kilimanjaro op de achtergrond. Vanaf november kunnen er korte regenbuien voorkomen, maar deze hebben zelden invloed op uw safari's. Een mooie bijkomstigheid is dat het landschap weer helemaal opbloeit en dat u safari’s met een strandverblijf bij Mombasa kunt verlengen.

  • Een handige tip: Kenia staat bekend als dure bestemming, profiteer van deze laagseizoenmaanden. Ook buurland Tanzania kunt u in deze periode goed bezoeken.

Safari-Kenia.png  Amboseli National Park - olifanten - Kenia

Enthousiast geworden over één van deze bestemmingen? Onze reisspecialisten helpen u graag verder. Niks werkt beter dan een mooie reis in het vooruitzicht te hebben, toch?
 
Waar gaat u dit najaar naartoe?terug naar het nieuwsoverzicht