Menu

Donatie goede doel Tswelopele crèche

22/12/16

Ook dit jaar verstuurde PANGEA Travel geen (fysieke) kerstkaarten maar doneren wij de uitgespaarde postzegels liever aan een goed doel. Dit jaar hebben we heel veel reizen verzorgd naar Zuid-Afrika. Daarom hebben we gekozen voor een kleinschalig goed doel in dit prachtige vakantieland.
 
Tijdens de studiereis die Esther en Dirk onlangs maakten, spraken zij Oldrich, een enthousiaste Zuid-Afrikaan die nauw betrokken is bij verschillende filantropische projecten. Hij wees ons op een crèche die in 2000 opgericht is met toen nog 6 kinderen. Inmiddels is de crèche uitgegroeid tot ca. 170 kinderen en biedt deze 5 dagen per week opvang. De staff van 14 voormalig werkeloze personeelsleden ontvangen een klein salaris. Met de kleine inkomsten weet dit  creatieve personeel toch iedere dag 2 maaltijden voor de kinderen te serveren en wordt vervoer naar en van de crèche geregeld voor de kinderen.
 
Ondanks dat de crèche bij de overheid geregistreerd staat ontvangen ze te weinig om in de basisbehoeften te voorzien. Aan de ouders wordt een maandelijkse bijdrage gevraagd maar dit is voor veel ouders niet of nauwelijks te doen. De crèche, opgezet om de kleine kinderen in het dorp een veilige plek te geven wanneer ouders op het land werken, kan onze hulp goed gebruiken.
 
PANGEA Travel doneert € 500 om de Tswelopele crèche te voorzien van o.a. matrassen, dekens en kookpotten.

Wilt u zelf tijdens uw Afrikareis een bezoek brengen aan de crèche? Leuk! Neem dan contact op met Esther voor de adresgegevens. De crèche ligt bij Soutpansberg in de Limpopo provincie.

PANGEA kantoorterug naar het nieuwsoverzicht