Menu

Een andere kijk op de Backwaters van India: vanuit een homestay op Emerald Isle

22/2/16

De gebruikelijke manier om de backwaters van Kerala te verkennen is vanaf een houseboatDoorgaans duurt zo’n tocht twee dagen, met één overnachting aan boord.

Emerrald Isle, Indiaachtertuin emerald isle

Voor wie dat niet genoeg is, en wie nader wil kennismaken met het leven in de backwaters, is een verblijf in de homestay op Emerald Isle aan te raden. Als u aanmeert bij het eiland, ontvangt de hartelijke familie u in het prachtige oude gebouw aan de waterkant. Hier, en in een nieuwer bijgebouw, bevinden zich de gastenkamers. De kamers sluiten met kolossale vuistdikke oude deuren, die karakteristiek piepen en kraken, en beschikken allemaal over een eigen badkamer, de meeste zelfs met een binnen- én een buitendouche.

U kunt er heerlijk slenteren over slofpaadjes langs het water, langs kleine huizen en rijstvelden.

Het is een heerlijke plek om te ontspannen en een boek te lezen in één van de vele zitjes in de grote tuin. En voor wie nóg meer ontspanning wil, worden er ayurvedische behandelingen en massages aangeboden. U kunt er heerlijk slenteren over slofpaadjes langs het water, langs kleine huizen en rijstvelden. U ziet kinderen in uniform in kolonne over een bruggetje naar een ander eiland lopen, naar school. De vrouwen doen de was en de vaat langs de waterkant en kletsen dat het een lieve lust is. De mannen gaan uit vissen, en wellicht ziet u ze nog oefenen voor de jaarlijkse snakeboat-race, met tientallen mannen in één lange, smalle boot. De race is dé happening van het jaar in de backwaters; de mannen van het winnende team zijn een jaar lang de helden van de regio.

 snakeboat race

’s Avonds is het eten wat de pot schaft op Emerald Isle, maar dat is geen straf; de tafel staat vol met Zuid-Indiase heerlijkheden.

*Fotograaf: Aravindan Rajaram.

Deze unieke homestay is opgenomen in de volgende reizen: terug naar het nieuwsoverzicht