Menu

Getipt door de kenner: 5 bestemmingen die snel volgeboekt zijn!

16/1/17
2017

Herkent u dit: een mooie vakantiebestemming uitgekozen, tickets en leuke kleinschalige hotels uitgezocht en dan blijkt een groot deel vol te zijn! Wij informeren u over 5 bestemmingen die snel volgeboekt raken, zeker in 2017. De vraag is groot, het aanbod van echt leuke plekjes vaak beperkt, dus het is slim om nu actie te ondernemen.  

 
Namibië
Namibië; beperkt aantal accommodaties
Namibië is een unieke Afrikaanse bestemming en steeds meer reizigers ontdekken dit land. Er is geen ander land in Afrika dat de unieke combinatie heeft van machtige canyons, prachtige zandduinen en een bijzondere wildlife belevenis. Namibië is daarnaast gemakkelijk te bereizen met de huurauto, waardoor u vrij en comfortabel het land ontdekt. Net als afgelopen jaar merken we dat Namibië ook dit jaar erg in trek is. Naast KLM zijn er tegenwoordig meer luchtvaartmaatschappijen die op Windhoek vliegen. Het aantal accommodaties is echter nog hetzelfde gebleven, waardoor de vraag groter is dan het aanbod. De beste periode om naar Namibië te reizen is van juli tot en met oktober. Dit is dus tevens al een lastigste periode om accommodaties te reserveren. Heeft u plannen voor een reis naar Namibië, dan raden wij u aan deze spoedig concreet te maken. Aarzel niet te lang en vraag een mooie Namibië rondreis aan!
Bekijk de selfdrive mogelijkheden van Namibië
 
Fietsen in Yogyakarta, Java
Indonesië in de zomermaanden
Indonesië is al jaren een van onze meest populaire bestemmingen voor Azië. Dat is niet voor niets. De diversiteit op de vele eilanden maakt het een geliefde bestemming voor zowel stellen als voor gezinnen met kinderen. In de maanden juli en augustus is het qua klimaat aangenaam reizen; niet te warm en weinig regen. De meeste drukte is op Java en Bali. Hier raden we aan om voor februari uw plannen concreet te hebben en de vluchten in ieder geval al vast te leggen. Wilt u liever een van de rustigere eilanden bezoeken dan is Flores of Sulawesi een aanrader. Beide eilanden zijn ook zeer geschikt voor een gezinsvakantie. Hier zijn minder hotels aanwezig dan op Java en Bali. Het is dus raadzaam hier juist uw accommodatie tijdig te boeken. Bekijk onze website voor inspiratie of vraag RuudLoes of Hannah om persoonlijk advies. Zij kennen de eilanden uit eigen reiservaring.
Bekijk de reis 'Flores & Komodo'
Tip met betrekking tot de Ramadan:
De Ramadan zal in 2017 plaatsvinden van 27 mei t/m 24 juni. Tijdens de Ramadan kan er prima gereisd worden in islamitische landen, maar er zijn enkele beperkingen. Winkels en musea zijn gewoon open. Banken en kantoren zijn veelal `s middags gesloten. De meeste restaurants zijn overdag gesloten, maar over het algemeen is het mogelijk om in de hotels wat te eten. Alcohol is tijdens de Ramadan moeilijker te verkrijgen. Het Suikerfeest (Id-Al-Fitr) zal uitgebreid gevierd worden van 25 t/m 28 juni. U dient in deze week dan ook rekening te houden met extra drukte op de wegen (m.n. op Java).
 
Luipaard in Tanzania
Met KLM naar Tanzania
Tanzania is wederom erg populair onder onze reizigers. En met reden, want u maakt er de beste safari’s.  De reizen met privéchauffeur, in combinatie met Zanzibar, zijn erg gewild. Helaas zijn de vluchtmogelijkheden beperkt. KLM heeft de beste verbinding waarbij de lokale tickets zelfs te combineren zijn met het internationale ticket. Dit levert een aantrekkelijk prijsvoordeel op. Andere airlines hebben minimaal één overstap en de vluchttijden zijn minder gunstig. Heeft u dit jaar nog reisplannen voor Tanzania? Wees er dan snel bij omdat de vluchten al vol raken. Hoe voller de vlucht, hoe duurder de tickets. Dit geldt met name voor de schoolvakanties. Een safarireis naar Tanzania valt meestal niet in de budget-categorie. Maar wanneer u er op tijd bij bent, dan kunt u zeker besparen op de kosten van de vliegreis. Onze Afrika specialisten EstherMartijn en Vincent kennen Tanzania uit eigen ervaring en adviseren u graag over de verschillende reismogelijkheden.
Bekijk de Tanzania reizen
 
Perahera festival Kandy
Sri Lanka; kleinschalige accommodaties en het Perahera festival
Het aantal reizen richting Sri Lanka neemt al jaren flink toe. Ook dit jaar zien wij weer een behoorlijke stijging in het aantal reserveringen. De populariteit van dit mooie eiland is niet zo gek; het biedt voor ieder wat wils. Cultuur, natuur, strand en leuke activiteiten; het is hier allemaal te vinden! En dat op een relatief klein eiland.
Wij selecteren bij voorkeur leuke, kleinschalige accommodaties. Dit is van toegevoegde waarde voor uw reis. Over het algemeen heeft Sri Lanka hier een ruime keuze in, maar niet in alle plaatsen even veel. Door het beperkte aantal kamers zijn deze accommodaties uiteraard ook eerder volgeboekt. Het is daarom aan te raden niet te lang te wachten met het plannen van uw reis.
Sri Lanka is het hele jaar door goed te bereizen. Veel gezinnen kiezen voor de zomervakantie, waardoor deze periode al zichtbaar voller begint te raken. 
Het Perahera festival in Kandy vindt dit jaar plaats van 29 juli t/m 6 augustus. In deze periode lopen de accommodaties in Kandy extra snel vol. Mensen uit het hele land komen naar Kandy om dit festival mee te maken. Wanneer de drukte u niet afschrikt is het een bijzondere ervaring!
Bekijk de reis 'Hoogtepunten Sri Lanka (zomer)'
 
Kersenbloesem Japan
Geniet van de kersenbloesem in Japan!
Waarom wil iedereen in de lente naar Japan? Dat is geen moeilijke vraag; de kersenbloesem-bomen (sakura) staan dan prachtig in bloei! Buitenlandse reizigers, maar ook de Japanners zelf, kiezen deze periode om van dit natuurverschijnsel te genieten. De kersenbloesem kent een bloeiperiode van ongeveer twee weken en begint overal in Japan op een ander moment. Wilt u op het bekendste eiland Honshu deelnemen aan ‘Hanami’ (kersenbloesem kijken), plan dan een bezoek tussen eind maart en half april. Houd er wel rekening mee dat dit de drukste (en duurste) periode in Japan is en dat veel accommodaties al volgeboekt zijn. Wilt u de kersenbloesem dit jaar nog met eigen ogen aanschouwen? Neem dan snel contact met ons op want de accommodaties beginnen al aardig vol te raken! Heeft u iets meer tijd nodig? Kies dan bijvoorbeeld voor de herfst. Maar wacht ook niet te lang om voor die periode te boeken want ook dan is Japan populair. De herfst schildert de bomen in een prachtig palet aan kleuren. In beide seizoenen is de temperatuur aangenaam (gemiddeld zo’n 15-25°C) en er valt weinig regen.
Bekijk de reis 'Honshu Highlights'


terug naar het nieuwsoverzicht