Menu

Hannah op studiereis naar Indonesië!

24/5/16
Hannah op studiereis naar Indonesië!

Dit jaar mocht ik op studiereis naar Indonesië! Het was voor mij inmiddels al lang geleden dat ik er voor het laatst was, dus een opfrissing van mijn herinneringen kon zeker geen kwaad. In 12 jaar tijd kan er immers een hoop veranderen!

Er zitten geen zogenaamde addertjes onder het gras. In bijna alle gevallen is er sprake van wederzijdse interesse en je wordt niet gezien als wandelende portemonnee, waar een slaatje uit geslagen kan worden.

Geen adderstjes onder het gras

Bali foto van HannahWat mij de eerste dagen opviel, is dat de Balinezen zo oprecht aardig zijn. De mensen zijn gastvrij en begroeten je altijd met een glimlach. Ze zijn trots op hun (ei)land en vertellen je graag over hun handeltje, hun leven of familie. Door de interactie met de lokale bevolking leer je pas écht iets van een andere cultuur. En als je na een praatje doorloopt en niks wil kopen dan is dat prima. Er zitten geen zogenaamde addertjes onder het gras. In bijna alle gevallen is er sprake van wederzijdse interesse en je wordt niet gezien als wandelende portemonnee, waar een slaatje uit geslagen kan worden. Dat is helaas in sommige andere toeristische landen wel anders.

Authentiek 

En ondanks dat Bali al jaren lang druk wordt bezocht door toeristen heeft het zeker nog zijn authenticiteit weten te behouden. Ik was daar positief door verrast! Natuurlijk is het eiland met z’n tijd meegegaan en hoeft het je als toerist qua comfort aan niets te ontbreken. Maar de Balinezen hebben bijna allemaal nog een familietempel op hun erf, maken nog dagelijks de bekende Hindoeïstische offertjes en voor een tempelbezoek draagt men nog echt de traditionele kleding. Ik vond het leuk om te zien dat deze lokale tradities, ondanks de globalisering toch overeind zijn gebleven en ik hoop dat dat nog lang zo blijft. Dat maakt reizen immers zo interessant!

Het is goed te merken dat het toerisme hier een snelle ontwikkeling heeft doorgemaakt. Om die reden was ik zelf erg gecharmeerd van Gili Air, het kleine zusje van Gili Trawangen.

Tropische Gili Eilanden

Gili AirNaast Bali heb ik ook de oversteek gemaakt naar de Gili Eilanden. De laatste jaren worden deze tropische eilanden bijna altijd gecombineerd met een bezoek aan Bali. Zeer interessant voor mij dus om daar een kijkje te nemen. Het grootste en bekendste eiland is Gili Trawangan. Het is goed te merken dat het toerisme hier een snelle ontwikkeling heeft doorgemaakt. Om die reden was ik zelf erg gecharmeerd van Gili Air, het kleine zusje van Gili Trawangen. De sfeer is er lekker ontspannen en relaxed en je kunt er fantastisch snorkelen. Daarnaast is er voldoende keuze uit restaurantjes en hotels, maar allemaal op iets kleinere schaal dan op Gili Trawangan. Om dit verhaal af te sluiten wil ik dan ook mijn persoonlijke tip met u delen om Gili Trawangan links te laten liggen en te kiezen voor Gili Air!

De route die ik heb gereisd komt aardig overeen met onze voorbeeldreis Huwelijksreis Bali en de Gili Eilanden. Uiteraard kunnen we alle reizen op maat aanpassen en kan deze reisroute dus ook voor een gewone vakantie of gezinsreis.

Tot slot wil ik u laten weten dat ik het noorden van Bali erg mooi vond. Een erg tof hotel vond ik het Naya Gawana Resort & Spa. Prachtig gelegen nabij het West Bali National Park. Voor meer tips kunt u altijd bij mij terecht!

 terug naar het nieuwsoverzicht