Menu

Malariavrije safariparken Zuid-Afrika: Pilanesberg - Madikwe - Welgevonden

17/2/17
Welk safaripark past bij u? Overeenkomst en verschillen: 
Pilanesberg | Madikwe | Welgevonden
 
De Big 5 spotten in een malariavrij wildpark? In Zuid-Afrika is het mogelijk! Breng een bezoek aan Pilanesberg, Madikwe of Welgevonden. Deze wildparken liggen binnen 4 uur rijden van Johannesburg en bieden alle mogelijkheden om mooie safari’s te maken. Pilanesberg, Madikwe en Welgevonden hebben een aantal overeenkomsten, maar bieden elk een andere ervaring. Geniet bijvoorbeeld van de unieke landschappen van het Pilanesberg National Park, dat gelegen is in de krater van een oude vulkaan. Heuvels van gestold lava, langgerekte graslanden, dichte bebossing en het grote Mankwa-stuwmeer zijn het thuis van meer dan tienduizend dieren.
 
Leeuw in Madikwe
Leeuw in Madikwe
Grenzend aan Botswana ligt het Madikwe Game Reserve, een van de jongste wildreservaten in Zuid-Afrika. Het Game Reserve is vrij vlak met veel lage struiken en bomen. Hierdoor is het makkelijk wild spotten. Vroeger werd Madikwe gebruikt als landbouwgrond, helaas zonder succes. Er werd besloten om 27 boerderijen samen te voegen en het Madikwe Wildreservaat te creëren. Dit keer wel met succes, Madikwe is uitgegroeid tot één van de beste wildparken in Zuid-Afrika.
 
Welgevonden Zuid-Afrika
Welgevonden Zuid-Afrika
Het Welgevonden Game Reserve ligt in de Waterbergregio, dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed gebied. Door de landschappelijke diversiteit kunt u niet alleen mooie vergezichten zien, maar ook meer dan 50 verschillende zoogdieren. In Welgevonden is het grootste aantal witte neushoorns te vinden, evenals bijzondere diersoorten zoals de aardwolf, blauwe kraanvogel of bruine hyena.
 
Neushoorns

Bezoek één of meerdere van deze wildparken en ervaar van het echte safari-gevoel. Voor meer informatie en inspiratie, kijk bij onze malariavrije reizen naar Zuid-Afrika op de website. U kan ook contact opnemen met onze specialisten voor keuze advies qua parken. 


terug naar het nieuwsoverzicht