Menu

Myanmar update!

1/8/16
Kinderen in Myanmar

 

Myanmar, voormalig Birma, blijft een populaire bestemming. In eerdere nieuwsbrieven informeerden we u al over de highlights, de leukste hotelletjes en de beste reisperiode. Reist u als gezin met kinderen dan is het leuk om onze nieuwe familiereis eens te bekijken, of lees meer over de authentieke Kayah Staat, welke pas drie jaar open is voor toeristen. 
 
Veel leesplezier!
Berry ter Horst
Directeur & trotse eigenaar

 
Myanmar strand
Ontdek het veelzijdige Myanmar
Veel mensen denken dat een rondreis door Myanmar betekent dat u van tempel naar tempel reist. Uiteraard is de Shwedagon Pagode in Yangon en (een deel van) de duizenden tempels in Bagan een ‘must’ maar Myanmar heeft zo veel meer te bieden. Op het mystieke Inle Lake kunt u boottochtjes maken maar deze regio is ook erg geschikt voor het maken van trekkings. Op diverse locaties kunnen we fietstochten verzorgen maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een (meerdaagse) cruise over de Irrawaddy rivier. Ontspannen aan het strand? Ook dat is mogelijk, bijvoorbeeld op Ngapali Beach,Ngwe Saung Beach of de Mergui / Myeik archipel. En dan vergeten we bijna nog te noemen hoe super vriendelijk, gastvrij en nieuwsgierig de inwoners zijn. Ja, zelfs in vergelijking met andere Aziatische bestemmingen.
Kortom; achter zowel ‘natuur’ , ‘cultuur’  als ‘strand’  kunt u een vinkje zetten!
 
jongen in Myanmar
Nieuw: familiereis Myanmar!
Myanmar voor families? Ons advies: perfect voor kinderen vanaf circa 10 jaar! Wij kennen de allerleukste plekjes en excursies. Deze hebben wij verzameld in een nieuw samengestelde reis: de Familiereis Myanmar.

U maakt hierin op een leuke manier kennis met de highlights van Myanmar, maar er wordt ook aandacht besteed aan het lokale, dagelijks leven. De reis start in Yangon waar u onder andere de indrukwekkende Shwedagon Pagode bezoekt. In Bagan ziet u uiteraard een deel van de duizenden tempels. Maar u maakt hier ook een tocht per jeep en u leert alles over de spookachtige geschiedenis van Bagan. Daarna is het tijd om olifanten te wassen in Green Hill Valley! Per trein reist u vervolgens verder naar het sprookjesachtige Inle Lake. De reis wordt ontspannen afgesloten met een strandverblijf in Ngapali. De excursies zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Verder heeft u de beschikking over een privégids zodat u zelf het tempo / de stops kunt bepalen en bijvoorbeeld ook tijd kunt inplannen bij het zwembad.

Door de moesson is een strandverblijf in Myanmar alleen mogelijk in de periode oktober tot half mei. Lees meer op klimaat en reistijd. Reist u in de overige maanden dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een strandverlenging in Thailand, Maleisië of Dubai. We informeren u graag over de mogelijkheden.
 
longnecks Myanmar
Maak kennis met de Kayah Staat 
Al in Myanmar geweest en op zoek naar een nieuwe regio? Of voor de eerste keer naar Myanmar en u wilt tevens iets (échts) authentieks aandoen? Breng dan zeker een bezoek aan de onbekende Kayah Staat! Deze regio is een halve eeuw afgesloten geweest en pas sinds 2013 open voor toeristen. De Kayah Staat is gelegen in het oosten van Myanmar, aan de grens met noord-Thailand. Wat maakt de Kayah Staat nu zo uniek?
  • het is pas enkele jaren open voor toeristen waardoor het toerisme nog echt in de kinderschoenen staat (lees: erg authentiek)
  • er leven maar liefst negen verschillende stammen
  • de “longnecks” komen hier oorspronkelijk vandaan (nog voordat ze naar Thailand vluchtten)
  • u kunt kennismaken met veel culturele elementen en tradities; zo is ‘muziek’, ‘kunst’ en ‘weven’ erg belangrijk voor de ‘locals’
  • alle excursies zijn samen met de lokale bevolking samengesteld zodat het zowel voor de ‘locals’ als de toeristen een goede ervaring is
Benieuwd naar een programma wat wij in deze regio kunnen verzorgen? Bekijk dan ons korte arrangement “de authentieke Kayah Staat”. Tijdens deze 4-daagse privé excursie wijkt u van de gebaande paden af en komt u weinig andere toeristen tegen. U zult veel interactie ervaren met de lokale bevolking en komt zo meer te weten over de achtergronden en tradities van diverse stammen. Zo maakt u in Kasae Kum Village kennis met de oorspronkelijke "longnecks", start u vanuit Pemsong Village een trekking onder begeleiding van een lokale gids (tevens inwoner), bezoekt u een traditioneel Kayah boks-training centrum, maakt u in de omgeving van Hta Nee La Leh Village een rit per ossenkar langs de zeven meren en dineert u bij lokale inwoners thuis. U kunt dit bijzondere arrangement eenvoudig aan uw rondreis toevoegen.
 


terug naar het nieuwsoverzicht