Menu

Nieuwsbrief december/23: terugblik op 2023 en vooruitzichten voor 2024

27/12/23

Teamfoto-kerst.jpeg

Beste reiziger,

Terwijl we ons langzaam maar zeker naar het einde van dit jaar bewegen, willen we graag samen met u terugkijken op de bijzondere momenten die 2023 heeft gekenmerkt en vooruitblikken op de veelbelovende avonturen die het nieuwe jaar in petto heeft.

We realiseren ons maar al te goed dat uw inbox deze feestmaand overstroomd wordt met nieuwsbrieven en we waarderen het dat u even de tijd neemt om met ons mee te reizen door de hoogtepunten en plannen van ons team. 

Dus lees snel verder in deze nieuwsbrief en kom alles te weten over de hoogtepunten van 2023 en de vooruitzichten van 2024.

Veel leesplezier!
Team PANGEA Travel


terugblik op 20 jaar pangea travel 

Op 1 februari vierden we met trots het 20-jarig jubileum van PANGEA Travel. Ter ere van deze mijlpaal organiseerden we in maart een feestelijke borrel met het hele team en oud-collega's. Als kers op de taart maakten we in mei een onvergetelijke reis naar het betoverende Kaapstad, waar we de veelzijdige Kaapregio verkenden, de Tafelberg en Lions Head beklommen, genoten van culinaire hoogstandjes en de beste wijnen proefden. Een onvergetelijke ervaring die de banden onderling heeft versterkt en nieuwe perspectieven heeft geopend.

Wat begon als een droom om reizigers buitengewone avonturen te bieden, is uitgegroeid tot een reisorganisatie die bekend staat om kwaliteit, persoonlijke aandacht en flexibiliteit. Uw waardering, uitgedrukt in een fantastisch cijfer van 9,3 en de eer om twee keer te worden bekroond als 'Beste Touroperator van Nederland' door Reisgraag.nl, zijn niet alleen erkenningen maar vooral een bevestiging van het vertrouwen dat u in ons stelt. Dank daarvoor!

Teamfoto-pangea20jaar.png


studiereizen 2023: ontdekkingen, ervaringen & nieuwe kansen

In 2023 hebben we opnieuw prachtige reizen gemaakt. Na de uitdagende periode van de pandemie zijn we eindelijk teruggekeerd naar Azië om ons aanbod te verbeteren. 

Studiereizen zijn voor ons niet alleen kansen om nieuwe plekken te ontdekken, maar ook om onze lokale connecties te versterken en onze kennis te verdiepen. Dit vormt een essentieel aspect om onze reizen verder te optimaliseren.

Reisspecialist Inez - Studiereis naar de Filipijnen
"Wat ik hoopte te ervaren tijdens mijn studiereis naar de Filipijnen? Ongetwijfeld idyllische witte stranden en zeeën in zeven tinten blauw! De betoverende baaien rondom Palawan nodigden uit tot eilandhoppen, zwemmen, snorkelen, duiken & kajakken. Welkom in het paradijs! Wat mijn reis extra compleet maakte, was het bezoek aan het noorden van Luzon. In het bergachtige gebied van de Cordilleras maakte ik kennis met de bijzonder vriendelijke bevolking. De geschiedenis van de Ifugao en de Igarots is prachtig en nog steeds zichtbaar in de indrukwekkende rijstterrassen, die tot op de dag van vandaag worden bewerkt. In de hoofdstad Manila ligt de geschiedenis voor het oprapen in Intramuros, de oude ommuurde stad met talloze Spaanse invloeden. Vergeet ook niet de oude Chinese begraafplaats te bezoeken of een stukje lechon te proeven in Lechon Street. De Filipijnen zijn inderdaad veelzijdig, dat staat vast!"

Voorbeeldreizen Filipijnen

Studiereis-Inez-Filipijnen.jpg


Reisspecialist Roselien - Studiereis naar China
"Na alle COVID-ellende was het tijd om China opnieuw te bezoeken en wat heb ik hier weer van genoten! Ik zag de vele positieve veranderingen in Beijing (onder andere schonere straten door zeer goede afvalscheiding, rustiger verkeer met alle elektrische auto’s en scooters), bezocht enkele pareltjes als accommodaties in Pingyao, dompelde mezelf onder in de sfeervolle moslimwijk in Xi’an, genoot van de zon en de prachtige landschappen van Yangshuo en zag in Shanghai met eigen ogen hoe druk China is tijdens de eerste week van Oktober. China is nog maar net geopend voor toerisme, maar wat zijn ze er klaar voor; het land is er sterker uitgekomen en staat te springen om dit aan westerse toeristen te laten zien. En dat is te begrijpen: wat is China toch een vreselijk mooie bestemming…"

Voorbeeldreizen China

Studiereis-Roselien-China.jpg


Wist u dat....

... het tussen 1 december 2023 en 30 november 2024 mogelijk is om maximaal 15 dagen visumvrij in China te verblijven?


Reisspecialist Esther - Studiereis naar Oeganda
Onlangs ben ik op studiereis geweest naar Oeganda en heb ik de hoogtepunten van het land verkend. Tijdens mijn avontuur heb ik safari's gemaakt in Murchison Falls en Queen Elizabeth, ontspannende boottochtn gemaakt en genoten van het aanschouwen van een verrassend indrukwekkende waterval. Hoewel de reis gevuld was met meerdere hoogtepunten, sprong de gorilla trekking er echt uit. Daar stond ik dan, oog in oog met een imposante silverback gorilla die zijn koprol liet zien. De prachtige natuur, het fascinerende wildlife en de warme gastvrije bevolking maken Oeganda echt een aanrader voor avontuurlijke reizigers.

FRWP0968.JPG


PANGEA Travel steunt weeshuis in Ruhija

In Ruhija, in het Bwindi Impenetrable National Park, bezocht Esther een weeshuis. Het tehuis, gestart door Happy, een sterke vrouw die zelf is opgegroeid in het dorpje Ruhija, biedt al jarenlang onderdak aan talloze weeskinderen. Hier wordt duidelijk zichtbaar welke impact HIV heeft in kleine dorpen. De kinderen waren verheugd met de bal, pennen en boeken die Esther voor hen had gekocht. Ze spreken uitstekend Engels en hebben allemaal hun eigen dromen. De foto van Esther is gemaakt door een van de kinderen die graag fotograaf wil worden.

PANGEA Travel doneert dit kerstseizoen een mooi bedrag aan het weeshuis in Ruhija. Onze lokale vertegenwoordiger zal ervoor zorgen dat deze donatie wordt gebruikt voor de aanschaf van onder andere nieuwe matrassen, aangezien de huidige matrassen oud en vervuild zijn en dringend aan vervanging toe zijn.

Overweegt u wellicht ook een kleine donatie te doen? Maak het bedrag zelf over naar ons rekeningnummer NL61 ABNA 0826 0286 67, ten name van PANGEA Travel. Vergeet niet om "Donatie Oeganda" te vermelden bij het betalingskenmerk. Hartelijk dank voor uw steun!

P1060763.JPG


Om te blijven groeien en ontwikkelen, hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in automatisering. Daarnaast verwelkomden we met trots heel wat nieuwe getalenteerde collega's in ons team, waardoor onze organisatie verder werd versterkt. Op de 'Wie zijn wij' pagina', stelt het team van PANGEA Travel zich graag aan u voor.

Met de toevoeging van nieuwe teamleden hebben we niet alleen onze capaciteit vergroot, maar ook een bredere en diversere expertise aan boord gehaald. Dit stelt ons in staat om nog beter aan de diverse behoeften van onze reizigers te voldoen.


unnamed_720.jpg

Bent u al aan het dromen van een onvergetelijke reis in 2024? Neem contact met ons op en wij helpen graag om deze dromen werkelijkheid te laten worden.

Namens het hele team van PANGEA Travel willen we u tevens alvast fijne feestdagen en een schitterende jaarwisseling toewensen.

Op naar de volgende 20 jaar!terug naar het nieuwsoverzicht