Menu

Nieuwsbrief Februari/23: Japan als vakantiebestemming

16/2/23

Japan.jpg

Beste reiziger,

Sinds een aantal maanden is Japan weer open voor buitenlandse toeristen en dat hebben we geweten! We hebben nog nooit zóveel boekingen en aanvragen gehad in deze tijd van het jaar. Positieve berichten dus, maar ook met een kanttekening…

Voor de maanden maart/april (en begin mei) 2023 zijn er al bijna geen (goede) hotels en excursies/gidsen meer te vinden. Helaas kunnen we voor deze periode dan ook geen nieuwe aanvragen meer aannemen. Hebt u plannen om naar Japan te gaan, dan helpen we u graag voor de andere reisperiodes.

In deze nieuwsbrief geven we u alvast wat tips!


Veel leesplezier!
Team PANGEA Travel


Geisha.jpg

Coronabeleid in Japan

Yes, we zijn weer welkom in Japan! Wel heeft de overheid een aantal corona-inreisregels opgesteld. Gevaccineerde reizigers moeten minimaal 3 keer gevaccineerd zijn tegen COVID-19 en moeten hun vaccinatiebewijzen laten zien. Niet gevaccineerde of niet-volledig gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-testuitslag laten zien, die op het moment van vertrek naar Japan niet ouder is dan 72 uur. Ter plaatse wordt verwacht dat u in openbare ruimtes een mondkapje draagt. Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. De regels veranderen regelmatig. Op onze website houden we u hiervan op de hoogte.


Beste reisperiode om Japan te bezoeken

De populairste reisperiodes voor Japan zijn het voorjaar (maart-mei) en het najaar (september-november). De temperaturen zijn dan aangenaam en u kunt genieten van de kersenbloesem of de herfstkleuren. Niet voor niets is het voorjaar al ‘uitverkocht’. Nadeel is dat dit ook de drukste en duurste periode is. Maar juist ook de andere seizoenen bieden goede mogelijkheden voor een rondreis, met lagere prijzen en minder drukte bij de bezienswaardigheden of in de treinen.

In de zomer zijn de temperaturen vergelijkbaar met Nederland; het is wat warmer dan in het voor- en najaar, maar er valt ook wat meer regen. Voor het eiland Hokkaido is juni tot september juist de beste reisperiode! Daarnaast zijn er in diverse Japanse steden veel zomerfestivals (‘matsuri’), met o.a. grote vuurwerkshows; hartstikke leuk om bij te wonen! Nog een tip: doorgaans valt er in juli minder regen dan in juni en augustus.
De Japanse winters zijn zacht (behalve in de bergen), met weinig regen en veel zonneschijn. Japan biedt fantastische wintersportgebieden, dus deze periode is zeker een aanrader voor skiërs en snowboarders! Daarnaast is de winter ook ideaal om een kijkje te nemen bij de ‘sneeuwapen’, te ontspannen in de ‘onsen’ (warmwaterbronnen) en Mount Fuji te aanschouwen.

Zoals gezegd, is het najaar ook een erg goede reisperiode. We hebben voor september t/m november nog voldoende accommodaties en gidsen beschikbaar, maar wacht niet te lang meer!
 
Meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Japan, klik hier.


Tokyo.jpg

Benieuwd naar de hoogtepunten van Japan?

Bekijk dan eens onze reis Honshu Highlights, waarbij u in twee weken tijd de mooiste plekjes van het eiland Honshu bezoekt. Denk hierbij aan de megastad Tokyo en de indrukwekkende Mt. Fuji. Of de prachtige Japanse Alpen, met als middelpunt het karakteristieke Takayama en het idyllische Shirakawa-go. Of wat dacht u van de Japanse tuinen van Kanazawa, de keizerlijke hoofdstad Kyoto en de tempels van Koyasan? Indien gewenst, kunt u hier zelfs in een tempel overnachten. Wat een ervaring!

Food.jpg

Of ontdek het eiland met uw smaakpapillen!

Onze voorbeeldreis Culinair Japan geeft duidelijk de mogelijkheden aan. Ontdek TokyoTakayamaKyoto en Osaka terwijl u van restaurant naar restaurant trekt. U schuift aan voor een sumo-lunch, ontdekt de Kaiseki-keuken, proeft de Okonomiyaki en drinkt een kopje matcha thee met wat Wagashi erbij. Natuurlijk gaat u zelf ook aan de slag! Onder begeleiding van een Japanse chefkok maakt u zelf sushi, miso soep en sukiyaki klaar. Dat zal vast lekker smaken.


Samoerai.jpg

Ook voor families is Japan een zeer geschikte bestemming. Reist u met tieners? Dan raden wij onze Tienerreis Japan aan. Tijdens deze reis over het eiland Honshu ontdekt u samen met uw kinderen de wereld van manga, VR en video- en arcadegames, maar ook ‘kawaii’, maidcafés, bubble tea en purikura. Speel een potje honkbal, de populairste sport van Japan. Of kies voor een uitdagendere sport; Shuriken. Als een echte ninja leert u om te gaan met werpmessen! Uiteraard mag ook boogschieten en een bezoek aan een karaoke bar niet ontbreken. Wie weet ontstaan er nog ‘insta worthy’ foto’s!


Een absolute aanrader: slapen in een tempel

Na een prachtige rit per trein, kabelbaan én bus komt u aan op een bestemming die al heel lang stil lijkt te staan; Koyasan. Koyasan (Mount Koya) is het centrum van het Shingon Boeddhisme en is daarmee een zeer belangrijke pelgrimsplaats. Er zijn dan ook tientallen tempels te vinden! Zeker een bezoek waard zijn Kongobu-ji (de hoofdtempel van het Shingon Boeddhisme) en Oku-no-in (gelegen op de Boeddhistische begraafplaats, temidden van de bossen).

Koyasan ademt sfeer uit en dat ontdekt u als u hier rondwandelt. Wilt u nog dieper kennis maken met het traditionele Japan en meer leren over oude rituelen en ceremonies van het Boeddhisme? Dan raden wij u aan om op deze ‘heilige berg’ te overnachten in een Shubuko: een zogenaamd tempel-verblijf.

De Shukubo Ichijo-in is één van onze favoriete tempelverblijven in Koyasan. Het wordt dan ook hoog gewaardeerd door onze reizigers die er verbleven! Het is een goede uitvalsbasis om de vele tempels van Koyasan te verkennen. Ichijo-in ligt namelijk dichtbij Kongobu-ji; de hoofdtempel van het Shingon Boeddhisme, met één van de grootste rotstuinen van Japan. Er zijn 27 kamers, met verschillende faciliteiten. Zo hebben de meeste kamers een eigen toilet en wastafel, enkelen bieden uitzicht op de tuin. Twee kamers hebben een eigen bad, ook wel onsen genoemd. Andere gasten kunnen gebruik maken van een (groot) gemeenschappelijk bad. Houd er rekening mee dat u slaapt op een eenvoudige ‘futon’ (dun matras). ’s Avonds is een vegetarische maaltijd inbegrepen en ’s ochtends kunt u het chanten van de monniken bijwonen in de meditatiehal.

En weet u wat deze accommodatie helemaal bijzonder maakt? Deze accommodatie gaat nét een stapje verder op het gebied van duurzaamheid!


Kyoto.jpg

Hoe geschikt is Japan als bestemming voor een familiereis?

De jongste wil graag dieren kijken in de dierentuin. Lekker rennen en spelen in stadsparken. Intens geluk ervaren door een ritje met de trein. De oudste wil juist interessante musea verkennen en eeuwenoude stadsmuren rondom kastelen beklimmen. En vooral veel lekker eten, drinken en snoepen. Is dit herkenbaar in jullie gezin? Dan hebben jullie Japan als volgende vakantiebestemming gevonden!

We horen je denken: 'Japan?! Het land van de grote steden, van de lange reisafstanden en het vreemde eten? Hoe kan dat nou een ideale vakantiebestemming zijn voor een familiereis? Is Japan überhaupt wel kindvriendelijk? En hoe ziet zo'n reis er dan uit?'

Roselien, onze Japan specialist én zelf ook moeder van twee kinderen, legt je uit waarom een rondreis door Japan met je gezin absoluut de moeite waard is. Lees hier haar blog!terug naar het nieuwsoverzicht