Menu

Nieuwsbrief November/23: Taiwan: Een land vol verrassingen!

20/11/23

Skyline Taiwan.png

Beste reiziger,

Taiwan is misschien niet de eerste bestemming die in u opkomt bij het plannen van uw volgende reis. Maar mogen we heel even uw tijd vragen om deze unieke bestemming onder de aandacht te brengen?

Hoewel we eigenlijk dit juweeltje het liefst voor onszelf zouden willen houden, delen we graag met u hoe prachtig deze bestemming is: simpelweg te mooi om niet te delen met medereizigers! En ik beloof u: tegen het einde van deze nieuwsbrief zult u versteld staan van de diverse bezienswaardigheden op het eiland. Een eiland dat vroeger niet voor niets ‘Formosa’ (mooi) werd genoemd.

Dus, lees snel verder in deze nieuwsbrief en ontdek alles over de hoogtepunten van Taiwan: hoe u er kunt rondreizen, waar u kunt verblijven, en natuurlijk, hoe wij u kunnen helpen bij het samenstellen van uw persoonlijke reis. Wie weet rijdt u binnenkort wel over de prachtige Highway 11 langs de indrukwekkende oostkust.

Veel leesplezier!
Team PANGEA Travel


⇒ Bekijk hier de hoogtepunten van Taiwan

Noordkust  Taiwan.png

Alle internationale vluchten komen aan in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Niet alleen ontdekt u hier overdag de bezienswaardigheden, ook in de avond zult u zich hier niet vervelen: de bruisende nachtmarkten zijn een lust voor het oog en voor de maag. Voor de echte culinaire levensgenieter mag onze voorbeeldreis 'Culinaire Taiwan' niet ontbreken. 

Deze nachtmarkten vol met kraampjes met lekker eten vindt u ook in Keelung, een stad iets verder naar het noorden gelegen. En wist u dat u in Jiufen ook lekker kunt eten? Al staat dit dorpje meer bekend om haar prachtige uitzichten en haar doolhof van smalle steegjes en trappetjes die zich door de heuvels slingeren. Terwijl u hier door de straten loopt, omringd door historische theehuizen, kleurrijke lampionnen en ambachtelijke winkels, waant u zich in een totaal andere wereld! En dat gevoel heeft u ook bij de bizarre rotsformaties van Yehliu, gelegen nabij het prachtige Yangmingshan National Park.

Oostkust  Taiwan.png

De oostkust staat bekend om haar ruige rotslandschap, met hoge kliffen die van hoog in de lucht naar ver beneden in zee lijken te storten. Dit gebied heet dan ook niet voor niets de 'East Coast National Scenic Area'. Highway 11 loopt pal langs de kust en zorgt ervoor dat u continue een waanzinnig uitzicht heeft over het water en die gigantische rotsen.

Ook vindt u aan deze oostkust de East Rift Valley; een lange, smalle kloof die wordt gekenmerkt door een prachtig berglandschap. De snelweg door dit gebied heen wordt dan ook niet voor niets de 'groene snelweg' genoemd. Neem vooral deze weg als u graag actief bezig bent en maak onderweg verschillende stops om te fietsen (Liyu Lake, Mr. Brown Avenue, Guanshan) en wandelen (Nan’an waterval).

Het hoogtepunt van de oostkust is natuurlijk de Taroko kloof! Deze 19 kilometer lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van zo'n 92.000 hectare. De bochtige en soms smalle weg door de Taroko kloof voert langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten.

Bekijk onze 'Made in Taiwan' voorbeeldreis en ontdek alle highlights van Taiwan in deze compacte rondreis met privéchauffeur!

Zuidkust  Taiwan.png

In het zuidelijkste puntje van Taiwan is de stad Kenting gelegen. Dit is dé strandbestemming van Taiwan: hier vindt u de mooiste stranden van het eiland. Bent u geen strandliefhebber? Maak dan een roadtrip langs de kust of verken het Kenting National Park.

Bekijk onze nieuwste voorbeeldreis 'Hoogtepunten Taiwan'. Tijdens deze reis ontdekt u in twee weken tijd de mooiste plekjes van Taiwan en slaapt u in de meest uiteenlopende accommodaties. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en kunnen wij deze nog geheel aan uw persoonlijke reiswensen aanpassen.

Westkust  Taiwan.png

Het westelijke gedeelte van Taiwan is het drukst bebouwd, hier zijn dan ook de meeste steden te vinden. En dat zijn leuke steden, vooral de stad Tainan. Het is de oudste stad van het land en wordt door de vele tempels ook wel het ‘Kyoto van Taiwan’ genoemd.

Op zoek naar nog meer cultuur? Dan mag een bezoek aan het Foguangshan Klooster niet ontbreken! Dit indrukwekkende bouwwerk is het grootste klooster van Taiwan en kunt u op eigen gelegenheid verkennen. Indien gewenst, kunnen we ook een rondleiding door een Engelssprekende monnik voor u regelen.

Eindigt uw reis aan de westkust? Dan hebben we nog een leuke laatste activiteit voor u in petto: vanaf de grote steden aan de westkust kunt u namelijk per hogesnelheidstrein terugreizen naar Taipei. Wat een ervaring!

Binnenland Taiwan.png

Voor een rit rondom het eiland heeft u ongeveer twee weken nodig. Heeft u echter wat meer tijd en bent u een natuurliefhebber? Plan dan ook wat dagen in voor het binnenland van Taiwan. Verblijf bijvoorbeeld een paar nachten in Alishan, gelegen tussen de hoogste pieken van het land. Ga er wandelen of neem ’s ochtends vroeg het treintje naar de top van de berg voor een spectaculaire zonsopkomst.

En sla ook zeker Sun Moon Lake niet over: één van de hoogtepunten van Taiwan. Dit prachtige meer, gelegen tussen de bergen, is perfect voor een dagje relaxen. Geniet van de natuur of maak kennis met de rijke cultuur van de locals. Liever actief bezig? Fiets dan een rondje om het meer en maak regelmatig wat stops voor mooie tempels en prachtige vergezichten.

Neem ook nog een blik naar onze voorbeeldreis 'Natuurreis Taiwan'. Deze natuurreis is dé perfecte reis voor natuurliefhebbers; tijdens deze reis maakt u kennis met de mooiste Nationale Parken van Taiwan. 


Wist u dat...

...Taiwan zeer geschikt is voor een rondreis per huurauto? De kwaliteit van de wegen is goed en er wordt rechts gereden. Doordat u zelf rijdt, bent u vrij om te stoppen waar u wilt. Zo ervaart u de ultieme vrijheid! Onze selfdrives zijn inclusief comfortabele auto, uiteraard met de nodige verzekeringen en Engelstalige navigatiesysteem.


KLIMAAT EN BESTE REISTIJD TAIWAN

Het klimaat in Taiwan is net zo divers als het landschap. Terwijl het klimaat in de lage gebieden subtropisch is en in het uiterste zuiden tropisch, kunnen de temperaturen in de hoge bergen van Taiwan dusdanig dalen dat sneeuw blijft liggen. De beste reistijd is tijdens de lente (april en mei) en de herfst (oktober en november). Gedurende deze maanden is het overal in Taiwan warm met een gemiddelde temperatuur van ca. 25 graden. Maar net als op elk moment van het jaar kunnen de minimum- en maximumtemperaturen per dag verschillen.

⇒ Bekijk hier de beste reistijd Taiwan


Bent u na het lezen van deze informatie nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om Taiwan op uw eigen manier te leren kennen? Natuurlijk helpen wij u daar graag mee verder! Neem contact op met één van onze Taiwan specialisten, om uw persoonlijke reiswensen te bespreken. En dan is die Highway 11 langs de oostkust zomaar ineens binnen handbereik…


Logo Taiwan.pngterug naar het nieuwsoverzicht