Menu

Old Delhi fietsexcursie - India

24/6/18

Fietsen in een stad als Delhi, mensen zouden ons voor gek verklaren...maar als je 's morgens vroeg vertrekt, voor de hitte en het drukke verkeer uit, dan is het heel goed mogelijk. Sterker nog, het is een onvergetelijke ervaring om met deskundige begeleiding per fiets door de smalle straatjes van de bazaarwijk Chandni Chowk te navigeren. Op dit vroege uur zijn de meeste winkels nog dicht en kun je er dus te fiets doorheen. Zo dicht langs de winkeltjes en huizen en de vriendelijke bewoners, dat de ervaring wel binnen móét komen.Fietstocht Old Dehlimet bloemen op markt

Het leuke aan deze excursie is dat je in ongeveer vier uur zowel naar de grote highlights als de immense moskee Jama Masjid gaat, maar juist ook naar de verborgen en onontdekte plekjes. Bijvoorbeeld kunt u een kijkje nemen bovenop een oude stadsmuur en bij een minuscuul bakkerijtje dat in sneltreinvaart platen vol verse broden produceert. Neem pauze voor een kopje chai bovenop het dak van de Spice Market - en probeer hier maar eens niet te niezen met al die ronddwarrelende kruiden die hier al eeuwen verhandeld worden. Kinderen laten hun vliegers op en mannen trainen hun duiven: wát een plek! Veel van onze reizigers herinneren een bezoek aan de keuken van een Sikhtempel als hoogtepunt van dit tochtje. In enorme kookpotten worden door vrijwilligers de langar-maaltijden bereid, die gratis aan alle bezoekers verstrekt worden. En hulp bij het rollen van de chapati's of het snijden van de groente is altijd welkom. De tour is elke dag een klein beetje anders, maar elke dag verrassend. Daarom is het juist ook interessant voor mensen dien Delhi al kennen, of zelf een beetje wegwijs willen worden in de georganiseerde choas die Old Delhi heet.

groepje met Taranjitkoeienkar maaltijden bereiden in de Sikh tempelFietstocht Old Dehli

Als het verkeer op gang komt en de zon feller wordt is het tijd voor een welverdiend ontbijt in een restaurantje dat vele lokale specialiteiten serveert. Een waardige afsluiter van een enerverende ochtend.

Mieke - India Old Delhi

Bekijk de India reizen.

De fietstour valt ondermeer op te nemen in: Gouden Driehoek & RanthamboreHoogtepunten Noord- en Zuid-India en Klassiek India & Nepal.

*Dit artikel is bijgewerkt door Mieke op 26-03-2018*


terug naar het nieuwsoverzicht