Menu

PANGEA nu ook naar Londen? Verslag WTM

5/11/15

PANGEA nu ook naar Londen?

Jazeker, London stond al langer op de planning. Niet als nieuwe citytrip overigens, daarvoor hebben we al Dubai, Hong Kong, Singapore etc. Nee, ik bezoek London nu in verband met de grootste reisbeurs in de UK. Hier komen veel van onze partners uit de hele wereld naar toe. Zeg maar een soort van Vakantiebeurs maar dan vooral interessant om onze leveranciers te ontmoeten. Zij hebben veelal een stand om hun producten te promoten. Zo kan ik in 1 dag ca. 20 afspraken maken en veel mensen spreken. En dat natuurlijk heel handig, vooral omdat het meteen een goed contactmoment is om in korte tijd op de hoogte te komen van alle nieuwtjes.

Whats new?

Maleisië doet flink aan promotie. Op de beurs was de stand weer groter met nog meer leveranciers. Maar ook op de taxi's in London stond opvallend vaak reclame voor Maleisië. Voor 2016 staat Maleisisch Borneo in de spotlights. Dit staat nog op mijn bucketlist. Maar mijn collega's Ruud, Floor en Loes kennen het goed uit eigen ervaring. En….we hebben gesproken over een nieuw te ontwikkelen boutique-Maleisië reis. Zelf rijden (of met chauffeur) langs kleinschalige hotelletjes en zo comfortabel west-Maleisië ontdekken. Volgens mij een mooie aanvulling in ons aanbod!

Sumo, samurai, sushi? Precies, Japan was ook duidelijk present! We kunnen nu bijzondere excursies aanbieden. Nieuw: sumo-worstel-wedstrijd bijwonen met vooraf uitleg over de bijzonder gewoontes en rituelen. Hetzelfde geldt voor de Samurai-experience. Sushi maken met de master of Sushi? Of de Maiko experience waarbij je uitleg krijgt over de geschiedenis van Maiko en Geisha en inclusief een fotoshoot!!

Mauritius alleen een strandbestemming? Zeker niet! Op de beurs heb ik afspraken gemaakt met onze lokale partner over een autorondreis met verblijf in kleinschalige hotelletjes. Hotels met veel aandacht voor de gast, vaak met maar 10-12 kamers. Dat is precies zoals ik het ook zou willen.

In Taiwan heb ik afspraken gemaakt om onze service verder te verbeteren. Er zijn nu drie TomTom’s gekocht waarin al adressen van onze hotels worden opgenomen. Zo kunnen onze reizigers de route eenvoudig zelf vinden tijdens de fly-drive. En onze lokale vertegenwoordiging kwam ook met een leuke nieuwe stop op de route door de binnenlanden. Na een tocht met prachtige vergezichten kom je op 3500 meter hoogte en kijk he uit over de bergtoppen in de omgeving. Een mooie uitdaging!

Goed nieuws ook van onze lokale vertegenwoordiging uit Tanzania. Zij bouwen twee nieuwe lodges in de Serengeti. Doordat ze dit in eigen beheer doen, is de kwaliteit goed, gaat de bouw snel en zorgt het voor veel werkgelegenheid. Er worden meteen wegen van de airstrip bij Seronera naar de lodges aangelegd. En uiteraard komen ze op de mooiste plekken. Eerder deden ze dit in Ndutu, zuid-Serengeti. Ik had het voorrecht om hier al eens een kijkje te nemen. Fantastische plek en een van de weinige plekken waar je off-road op safari mag. Zo beleef je een gamedrive toch wel heel anders. Hopelijk mag ik nog een keer terug want inmiddels is er ook een zwembad aangelegd. Wel decadent zo in de bush, maar ach, het is wel heel fijn om na een stoffige safari dag een duik te kunnen nemen.

Whats old?

London is constant in ontwikkeling. Op mijn wandeling van hotel naar de DLR-train liep ik door de city. Wat een drukte maar vooral ook wat een gespannen gezichten. Iedereen op gymschoenen op weg naar weer een week hard werken in een van de glimmende kantoren. Met het boek van Joris Luyendijk in gedachte over de bankenwereld kan dit niet veel goeds beteken voor de toekomst van ons financiële systeem.
Link: jorisluyendijk.nl/boek/dit-kan-niet-waar-zijn

De prinses van Thailand was ook weer present. Deze dochter van koning Bhumibol is de zelf verkozen beschermvrouw van de Thaise toeristenbranche. Zij bezoekt de grote beurzen en ik had haar al eerder gezien in Berlijn. Toch krijg ik sterk de indruk dat het haar meer om alle aandacht gaat dan dat ze helpt het toerisme te promoten. Enfin, ze werd door ieder aanwezige Thai met diepe buigingen begroet, ontving veel cadeautjes en mocht vaak op de foto. Zij kreeg haar podium en ach, ik schrijf er ook over. Dus Thailand krijgt ook de welverdiende aandacht.

Doordat ik noodgedwongen een nachtje extra in London verbleef (dikke mist met geannuleerde vluchten als gevolg), had ik wat extra tijd. Zo heb ik nog wat leuke nieuwe plekjes ontdekt. Mail me gerust als je wat tips wilt ontvangen voor je bezoek aan London.terug naar het nieuwsoverzicht