Menu

Reisinspiratie april/24

2/4/24

Okavango Delta - luipaard op safari - Botswana

Beste reiziger,

Met de paasdagen voor de deur is het tijd voor de nieuwste updates van PANGEA Travel. Deze keer informeert onze Afrika-afdeling u over de laatste ontwikkelingen.

Misschien maakt u tijdens de paasbrunch wel nieuwe reisplannen voor uzelf, uw gezin of vriendengroep. Via deze nieuwsbrief willen we u inspireren met enkele bestemmingen in Afrika.

Alle genoemde bestemmingen in deze nieuwsbrief zijn nog steeds goed te bezoeken tot en met november.

Veel leesplezier!
Team PANGEA Travel


Martijn op reis door zuid-afrika

Deze maand gaat reisspecialist Martijn (weer) op reis naar zijn favoriete bestemming, Zuid-Afrika! Hoewel het zijn vakantie is, zal hij zeker een klein beetje van zijn reis met u delen via onze Instagram.

Als echte safari-liefhebber zal de reis zich uitsluitend richten op het Kruger National Park en de noordelijke provincie Limpopo. Naast Kruger zal hij ook verblijven in de private game reserves van Timbavati en Sabi Sands.

In het uiterste noorden staat een bezoek aan het Mapungubwe National Park op de planning, waar ook het drielandenpunt ligt. Vlak over de grens, in Botswana, verblijft hij in het Koro Island Camp in het Tuli Block Game Reserve. Het landschap is hier compleet anders, met rotsformaties, imposante baobab-bomen, mopane bossen en droge rivierbeddingen. Het belooft een indrukwekkende safari te worden, afgewisseld met een kennismaking met de rijke cultuur van de Venda-stam.

Benieuwd naar de ervaringen van Martijn? Volg ons dan op Instagram. Voor reisinspiratie kunt u ook alvast onze voorbeeldreis "Limpopo, Bush & Legends" bekijken.

Tip: Heeft u dit jaar nog reisplannen voor Zuid-Afrika? Het najaar is een uitstekende periode om te reizen. Onze reisspecialisten staan klaar om u te helpen met het samenstellen van uw perfecte reis.

Kruger-National-Park-Zuid-Afrika.jpg  Mapungubwe-National-Park-Zuid-Afrika.jpg


Team afrika on the road

De afgelopen maanden is ons Afrika-team druk bezig geweest met het versterken van onze banden met partners in de reisbranche en het opdoen van nieuwe reisinspiratie. Eind januari hebben we de roadshow van de South African Tourism Board bezocht, gevolgd door die van Africa’s Eden eind februari. Tijdens deze evenementen hebben onze professionals speeddate workshops bijgewoond waarbij zij vertegenwoordigers uit Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe hebben ontmoet. Het team heeft gesprekken gevoerd met verschillende lodges, excursiebedrijven en luchtvaartmaatschappijen. Hoewel we al overtuigd waren, hebben deze dagen nogmaals benadrukt hoe fantastisch onze bestemmingen in Zuidelijk Afrika zijn.

Begin maart hebben we de ITB in Berlijn bezocht, 's werelds grootste reisbeurs. Hier hebben we de meeste partners uit Afrika (en Azië) weer ontmoet. Tot slot hebben we deze week een vergadering gehad op de Tanzaniaanse ambassade in Den Haag. Hier hebben we gesproken over de toekomst, ontwikkelingen, kansen en uitdagingen voor de reisbranche met betrekking tot reizen naar Tanzania. Het was een inspirerende bijeenkomst waar zeker een vervolg op zal komen. Zoals u kunt lezen, zijn we volop in beweging. De nieuwe kennis en updates die we hebben opgedaan, zullen we uiteraard gebruiken bij het samenstellen van uw reis.

Martijn-Luc-ITB.jpg  ITB.jpg


zambia in de spotlight

Een bestemming van PANGEA Travel die absoluut meer aandacht verdient, is Zambia. Het is een exclusieve safari-bestemming waar de puurheid van het land u het échte Afrikaanse gevoel laat ervaren!

Op het gebied van wildlife en landschappen behoort Zambia tot de absolute top van onze safari bestemmingen. Wat reizen zo bijzonder maakt, naast de indrukwekkende natuur, is het diverse aanbod van activiteiten. Naast gamedrives kunt u er ook avondsafari’s, boottochten en zelfs wandelsafari’s maken. Dit alles vindt plaats in safarigebieden die relatief weinig toeristen ontvangen. Als u op zoek bent naar een exclusieve safari-ervaring of een unieke "once in a lifetime" safari, overweeg dan Zambia!

Bekijk hier onze impressie en laat u inspireren! De komende maanden van dit jaar zijn uitstekend nog uitstekende reismaanden voor Zambia. Als u plannen heeft om Zambia te bezoeken, bekijk dan ons reisaanbod en neem contact met ons op.

Zambia-Shumba Camp -Wilderness Safaris.jpg  Zambia.jpg


mauritius

Tijdens de reisbeurs in Berlijn hebben we goede afspraken gemaakt met de prachtige resorts van Beachcomber Resorts & Hotels op Mauritius. Deze hotelketen omvat verschillende resorts op het eiland, variërend van 4 tot 5 sterren. De resorts kunnen worden opgenomen in onze gevarieerde selfdrive reis over het eiland. Naast de parelwitte stranden valt er nog veel meer te ontdekken op Mauritius. Het eiland heeft een unieke flora en fauna die nergens anders ter wereld voorkomt. Het indrukwekkende Black River Gorges National Park en de bijzondere botanische tuinen in Pamplemousses zijn ideaal om op eigen gelegenheid per auto te verkennen. Verder kunt u langs mooie koloniale huizen rijden op de theeroute, rum proeven tussen de suikerrietplantages en meer leren over de geschiedenis van het eiland. De Beachcomber Resorts zijn ook zeer geschikt als strandverlenging na een reis door Zuid-AfrikaMadagaskar of Réunion. Onze contacten met de resorts zijn uitstekend en we hebben goede aanbiedingen ontvangen voor onze reizigers. Collega Esther zal komende zomer weer naar Mauritius gaan en zal de resorts zeker opnemen in haar reis.

Black-River-Gorges-Mauritius.jpg  Mauritius-beach.jpg


In november is reisspecialist Esther in Oeganda geweest. In de nieuwsbrief die wij in december hebben verstuurd, heeft zij uitvoerig verslag gedaan van haar bezoek. Ze bracht een bezoek aan een weeshuis in de omgeving van het Bwindi Impenetrable National Park.

In de nieuwsbrief gaven we aan dat PANGEA een donatie zou doen, voor onder andere de aanschaf van nieuwe matrassen, aangezien de huidige matrassen oud en vervuild zijn en dringend aan vervanging toe waren. Inmiddels is dit geregeld en hebben wij een leuk filmpje ontvangen. Houd onze social media kanalen de komende dagen goed in de gaten, want daar zullen we dit filmpje delen.

Neem contact met ons op!terug naar het nieuwsoverzicht