Menu

Reismaanden in Japan: Japanse herfstkleuren en kersenbloesem

17/1/17

Wat zijn populaire maanden voor een reis naar Japan?

Een stukje uit de e-mailwisseling van Japanspecialist Floor over geschikte reistijden in Japan: 

De Japanse herfstkleuren in oktober, november

Oktober is ook een hele mooie reisperiode voor Japan! De seizoenen in Japan kunt u vergelijken met het klimaat in Nederland, al is het in de meeste regio’s in Japan wel warmer. Volgens ‘de statistieken’ beginnen de herfstkleuren in oktober te komen, maar het mooist is het in november. Echter, hoe later in november hoe kouder het wordt (zo had mijn collega laatst sneeuw in Tokyo, al is dat een uitzondering). De zon gaat in Japan rond dezelfde tijd onder als in Nederland. De zonsondergang gegevens van oktober 2016 in Tokyo vindt u op sunrise-and-sunset. Nuttige informatie over het weer en de herfstkleuren kunt u op japan-guide.

Voorjaar en prijsverschil per maand

De herfst is net zoals het voorjaar een goede (+ populaire) reisperiode voor Japan. April staat bekend om de kersenbloesem en november om de herfstkleuren. En daarnaast is het klimaat erg aangenaam. Hierdoor is ook oktober/november een dure (hoogseizoen) periode. De duurste maand in Japan is april, gevolgd door maart, mei, oktober en november (als ik kijk naar de hotel prijzen).

Ik hoop dat u zo een goed beeld heeft gekregen. Houd er s.v.p. rekening mee dat het klimaat overal ter wereld op dit moment erg aan verandering onderhevig is en dat bovenstaande informatie gebaseerd is op gemiddelden. We kunnen veel garanties geven, maar helaas niet over het klimaat ;-)

Bekijk ook onze klimaatpagina Japan voor de beste reistijd en uitgebreidere informatie.

Bekijk voor reisinspiratie onze rondreizen naar Japan.terug naar het nieuwsoverzicht