Menu

Reizen perfect voor in de Meivakantie

24/3/16

 

Het paasweekend staat weer voor de deur, een mooi moment voor het plannen van leuke activiteiten. Heeft u bijvoorbeeld al plannen voor de meivakantie? De meivakantie wordt steeds populairder voor het maken van een mooie reis. Meer en meer scholen hebben 2 weken achtereenvolgens vakantie, wat het een ideale reisperiode maakt om  aan het hoogseizoen te ontsnappen. Wij tippen de onderstaande 5 bestemmingen en geven per bestemming aan wat deze uniek maakt in de meivakantie. Fijn paasweekend!  

Speciale promotie Green season in Cambodja:

Groen in CambodjaHet “groene seizoen” staat weer voor de deur in Cambodja, dat (ten onrechte) geassocieerd wordt met een grote hoeveelheid regen en daarom wordt overgeslagen. Onterecht, de regen blijft vaak bij een kortstondige, heftige bui aan het einde van de middag. De rest van de dag is de kans op ideaal vakantieweer erg groot. Bij PANGEA Travel ziet we dus alleen mogelijkheden: rijk begroeide groene landschappen, uitbundige watervallen en de iconische bezienswaardigheden praktisch voor uzelf. Én dan hebben we ook nog de volgende aanbiedingen die we speciaal voor u in dit bijzondere seizoen hebben samengesteld:

Geniet met uw gezin van Cambodja tijdens een op maat gemaakte reis, of combineer Familiereis Cambodja & Laos voor een indruk van beide landen.

Reist u in de periode april tot september 2016, dan heeft u de keuze uit één van de twee volgende aanbiedingen:

  1. Reis met ten minste 3 personen en een kind onder de 8 jaar reist GRATIS* mee.
  2. Bij verblijf van ten minste 5 nachten in Cambodja, mag u 1 GRATIS excursie* toevoegen. Bij verblijf van ten minste 6 nachten zelfs 2! Denk aan een diner met Apsara dansshow, een zonsondergang boottocht bij Angkor, een cyclo tour in Phnom Penh of cocktails bij een bar.

*geldt alleen op het landarrangement in Cambodja, bij boekingen gemaakt tot 30 juni. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. We hebben bijvoorbeeld ook interessante stay/pay deals bij veel hotels in deze periode!

Direct naar de Familiereis Cambodja & Laos, direct naar de  Cambodjareizen.


Tanzania, het meest spectaculair in mei!

De meivakantie is een perfecte periode voor een prachtige (familie)reis naar Tanzania. Er zijn dan weinig toeristen in de parken, waardoor u in alle rust van de safari’s kunt genieten. Mei valt officieel onder het regenseizoen maar de regens zijn kort. Mei staat ook bekend om de jaarlijkse migratie van Ndutu naar centraal- en west Serengeti, een spektakel wat u gezien moet hebben. Genoeg redenen om Tanzania te bezoeken in uw meivakantie, onze reis "Tanzania in het laagseizoen" is perfect voor deze periode. 

In het laagseizoen van Tanzania is er veel wild te zien, met kans op het spotten van de migratie. In mei gaan er minder toeristen naar deze prachtige bestemming, dus geen files in de Serengeti! Met geluk kunt u de grote migratie van gnoes, zebra’s en wildebeesten aanschouwen tijdens de oversteek van Ndutu (zuid Serengeti) naar centraal Serengeti. Tijdens deze 8-daagse reis maakt u dit allemaal mee. Daarnaast komt u ook langs hoogtepunten Tarangire National Park, de Ngorongoro Krater en Lake Manyara om de reis compleet te maken. Deze reis is ook uitermate geschikt voor families met kinderen.

Nu zult u misschien denken, prachtig zo'n vakantie met veel safari’s, maar waar blijft de ontspanning? Uiteraard kunnen wij deze reis ook verzorgen met enkele nachten op het tropische eiland Zanzibar. We passen de voorbeeldreis graag naar wens aan, inclusief alle 'mei-voordelen' (rustig, migratie en lagere accommodatie prijzen), waar u van profiteert!

Direct naar Tanzania in het laagseizoen reis, direct naar de Tanzaniareizen.


Myanmar in mei!

Bagan MyanmarMyanmar in mei, kan dat wel? Jazeker! Het is warmer dan in de wintermaanden, maar met een aangepast programma is dat geen probleem! We zorgen overal voor hotels met airconditioning en eventueel een zwembad. Groot voordeel is dat er minder toeristen zijn. Tevens gelden er in deze periode veel (hotel)aanbiedingen. Een populaire reis voor de meivakantie is Myanmar Highlights. De hoogtepunten Mandalay, Bagan, het Inle Lake en Yangon kunt u tijdens deze highlightsreis prima in korte tijd ontdekken.

Tijdens deze 10-daagse reis worden in een snel, maar toch aangenaam tempo de bekendste en mooiste plekjes van Myanmar aangedaan: Mandalay Hill, zonsondergang bij de 200 jaar oude U Bein Brug, de indrukwekkende pagodes van Bagan, een boottocht over het mystieke Inle Lake en natuurlijk Yangon. 

U zult versteld staan van de diversiteit aan activiteiten / bezienswaardigheden, de authenticiteit van het land en de super vriendelijke bevolking! Hierdoor is Myanmar ook uitermate geschikt voor een reis met kinderen.

Wilt u de reis uitbreiden tot bijvoorbeeld 14-16 dagen dan is dat geen enkel probleem. We informeren u graag over de mogelijkheden!

Direct naar de Myanmar Highlights reis, direct naar de Myanmarreizen.


Zeilen, duiken, genieten… Seychellen

Het eilandleven ervaren op de Seychellen kan erg goed in de meivakantie! U kunt genieten van zon, zee en strand maar er zijn ook activiteiten die u juist in deze periode het beste kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan zeilen, windsurfen, snorkelen en duiken. Daarnaast profiteert u van de lagere hotelprijzen, omdat mei nog buiten het hoogseizoen valt. Hebben we u al warm gemaakt voor een tropische vakantie? Lees meer over de mogelijkheden op de Seychellen…

snorkelen op de SeychellenKom eilandhoppen op de Seychellen in mei! Er zijn tal van mogelijkheden om onze 'Droomreis Seychellen' voor u uit te werken. Geheel op maat verzorgen wij de beste accommodaties op de 3 meest bijzondere eilanden van de Seychellen; Mahé, Praslin en la Digue. Voor 11 dagen op de Seychellen kunt u tal van recreatieve activiteiten doen.

In mei wisselt het vaak van veel wind naar windstil. U kunt bij een harde wind actief aan watersport doen zoals (wind)surfen en zeilen. Bij windstil kunt u gaan duiken en snorkelen om de prachtige onderwaterwereld van de Seychellen te ervaren. Hiervoor is elk eiland geschikt.

Bekijk ook onze andere reisvoorbeelden naar de Seychellen om meer inspiratie op te doen. Wist u dat u de Seychellen ook kunt combineren met Zuid-Afrika en Kenia? Wij helpen u graag om de perfecte reis voor u samen te stellen. 

Direct naar de Droomreis Seychellen, direct naar de Seychellenreizen.


Streep Nepal af van de bucket list!

Bijna een jaar na de verwoestende aardbeving mijden toeristen Nepal nog steeds. En dat terwijl een bezoek aan het land bij velen op de bucket list staat, juist nu Nepal de inkomsten en werkgelegenheid zo goed kan gebruiken. Als u nog een mooie invulling zoekt voor de meivakantie, denk dan eens aan Nepal. De maanden april en mei zijn prima reismaanden voor Nepal: niet te koud en niet te nat.

Er is zoveel moois te ontdekken; val van de ene verbazing in de andere. Belangrijke hindoeïstische en boeddhistische bouwwerken staan praktisch zij aan zij. Ook als je niet de toppen van de Himalaya gaat bedwingen, valt er genoeg actiefs te beleven in Nepal.

Wat dacht u van twee dagen met een raft over een rivier, en overnachten in een tent? Of door de heuvels van de ene plaats naar de andere lopen? Voor wie van wandelen houdt maar een Himalayatrekking op hoogte te ambitieus is, zijn er in de Kathmandu Vallei en de centrale heuvels talloze mogelijkheden voor mooie wandelingen.

Door valleien, over heuvels, langs akkers en rijstvelden en via dorpjes en gehuchten waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Haal de fotocamera tevoorschijn en de kinderen schieten overal vandaan om zich te verdringen voor de lens, om vervolgens te gieren van het lachen bij het zien van het resultaat – en even te checken of u misschien snoepjes hebt meegenomen. Onderweg ziet u de mensen aan het werk op de velden, maakt u een praatje met de dorpelingen, en als kers op de taart wordt u getrakteerd op onbetaalbare uitzichten op de besneeuwde pieken van de Himalayareuzen. 

Tijdens deze wandelingen loopt u op uw eigen tempo met eigen Engelssprekende gids. Op die manier geniet u het meest van wat het land te bieden heeft en is er voldoende tijd om even een balletje te trappen met de kids in een dorpje onderweg, of voor wat waterpret aan een riviertje. Een bezoek aan Nationaal Park Chitwan mag natuurlijk niet ontbreken; hier gaat u met een jeep of te voet op safari door de jungle en over de graslanden. Goede kans dat u hier een neushoorn spot!

Neushoorn Nepal

Dus, als u Nepal wilt afstrepen van de bucket list, dan is dit voor de Nepalezen een zeer welkom moment. En neem niet alleen de bucket list mee; ook van de UNESCO Werelderfgoedlijst valt er heel wat af te strepen! Alleen al in de Kathmandu Vallei liggen maarliefst zeven UNESCO werelderfgoed-sites, een ongekend aantal op zo’n klein oppervlak.

 

Hoe zit het met de opgelopen schade in Nepal?

Van de koningssteden zijn Kathmandu en Bhaktapur het zwaarst getroffen door de aardbeving. Het Hindoeïstische bedevaartsoord Pashupatinath en de Boeddhistische bouwwerken Bodnath en Swayambunath hebben echter betrekkelijk weinig schade opgelopen van de aardbeving en maken een bezoek aan de Kathmandu Vallei nog steeds zeer de moeite waard. De derde koningsstad Patan mag van geluk spreken dat haar belangrijkste historische gebouwen het hebben overleefd. Kleinere beschadigingen in het historische hart, het Durbar Square, worden hersteld.

Van de wandelgebieden in het noorden van het land kun je zeggen dat de gebieden ten noorden van Kathmandu het zwaarst te lijden hebben gehad onder de aardbeving (bijvoorbeeld Langtang, Helambu en Ganesh Himal), en in sommige gebieden zijn de paden nog altijd onbegaanbaar. Meer naar het westen is de schade weer hersteld of is er zelfs nauwelijks iets gemerkt van de aardbeving, en hetzelfde geldt voor het uiterste oosten. De populaire wandelgebieden bij de Annapurna's en de Everest zijn dus prima toegankelijk en popelen om weer nieuwe trekkers te ontvangen. 

Direct naar de Actief Nepal reis, direct naar de Nepalreizen.terug naar het nieuwsoverzicht