Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Sri Lanka gaat weer open voor toeristen op 15 augustus 2020!

15/6/20

Goed nieuws: vanaf 15 augustus 2020 laat Sri Lanka weer reizigers toe uit alle landen.

Sri Lanka heeft afgelopen maanden de verspreiding van het coronavirus weten te beperken. Het land is, mede doordat het een relatief klein eiland is, minder getroffen door het coronavirus dan andere bestemmingen. De overheid heeft direct pro-actieve maatregelen genomen en de afgelopen maand zijn er géén grote uitbraken geweest! 

Onze betrouwbare, lokale partner volgt de richtlijnen die door de autoriteiten zijn opgesteld. Zij waarborgen dat het personeel in de hotels, de chauffeurs/gidsen en andere leveranciers zich houden aan de genomen veiligheidsmaatregelen.

Lion Rock - vanaf Pidurangala - Sri Lanka

Noot: vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Sri Lanka. Op dit moment geldt nog dat niet-essentiële reizen buiten Europa worden afgeraden, maar zijn we als reisorganisatie voorzichtig positief dat de richtlijnen binnenkort voor sommige bestemmingen buiten Europa worden versoepeld. We kunnen u wel alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Sri Lanka, voor later dit jaar of volgend jaar.

Sri Lanka: de ideale bestemming voor als we weer mogen reizenRianne tijdens treinreis Ella - Sri Lanka

Sri Lanka specialist Rianne legt uit waarom Sri Lanka de ideale bestemming is: 

‘’Sri Lanka is een relatief klein (ei)land, waardoor u alle afstanden per auto met chauffeur (tevens een goed opgeleide, Engelssprekende gids) aflegt. Dit is wat mij betreft een pluspunt, want zo beperkt u het aantal vliegreizen. Er zijn immers geen binnenlandse vluchten nodig.

Sri Lanka zie ik ook wel als ‘Azië in een notendop’; het land heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en avontuur. Naast de bekende highlights zijn er veel plekjes die nog onbekend zijn bij de massa en Sri Lanka is een vooruitloper op het gebied van kleinschalige accommodaties, zoals boutique hotels en ecolodges. Velen zijn prachtig en rustig gelegen, dichtbij de natuur en verder weg van de menigte.

Persoonlijk raad ik onze nieuwste rondreis ‘Uniek Sri Lanka’ aan: buiten de gebaande panden, weg van de massa en op ontdekkingstocht naar het unieke Sri Lanka. Onze ‘boutique Sri Lanka’ rondreis past ook helemaal in het straatje van nu: u bezoekt de highlights en overnacht in kleinschalige luxe boutique hotels. Ik moet overigens zeggen dat al onze rondreizen naar Sri Lanka geschikt zijn voor een reis later dit jaar of volgend jaar. We kunnen iedere rondreis naar Sri Lanka aanpassen op basis van uw wensen.

Reist u met kleine kinderen of tieners? Sri Lanka heeft veel te bieden voor jong en oud. Mijn collega Laura geeft in haar blog zeven redenen waarom Sri Lanka de ideale familiebestemming is, met veel tips over het reizen met kinderen, activiteiten en verblijfsmogelijkheden.

Hopelijk hebben we elkaar binnenkort aan de telefoon. U krijgt van mij of één van de andere Sri Lanka-specialisten een vrijblijvend advies voor een rondreis naar Sri Lanka. We werken graag een passend voorstel voor u uit, voor een reis later dit jaar of volgend jaar!’’

Nine Arches Bridge - Ella - Sri Lanka baai van Unawatuna - Sri Lanka uitzicht Knuckles Mountain Range - Sri Lanka 

Waar u op moet letten bij aankomst en tijdens de reis in Sri Lanka

  • Na aankomst hoeft u niet in quarantaine, mits u geen klachten heeft.
  • Na aankomst wordt er kosteloos een PCR test uitgevoerd. Het resultaat ontvangt u binnen 4-6 uur. Ondertussen wordt u gewoon naar uw eerste hotel gebracht.
  • Na 4-5 dagen en na 10 dagen dient u zich opnieuw te testen. Er zijn mobiele test units door het gehele land aanwezig. We begrijpen dat u zich hier misschien niet mee bezig wil houden tijden uw rondreis door Sri Lanka, maar zo zorgt de overheid van Sri Lanka wel voor een optimale bescherming van uzelf, andere toeristen en de locals.
  • Maak niet zelfstandig gebruik van het openbaar vervoer (zoals een trein). U reist bij ons altijd met auto en chauffeur (tevens gids). Wilt u gebruik maken van een taxi of tuk tuk? Overleg dit eerst even met uw chauffeur/gids.
  • Toeristische attracties zijn voorzien van de nodige veiligheidsprotocollen en maatregelen. We vragen u om op een verantwoorde manier met deze regels om te gaan, zodat reizen in de toekomst mogelijk blijft! 

olifanten - Yala National Park - Sri Lanka luipaard in Wilpattu National Park - Sri Lanka olifanten - Minneriya - Sri-Lanka


Neem contact op met Sri Lanka-specialist Rianne om meer te ontdekken over Sri Lanka. Zij of één van de andere Sri Lanka-specialisten helpen u graag. 

Rondreizen naar Sri lanka

Alles over het coronavirus en reizen

 terug naar het nieuwsoverzicht