Menu

Onze collega's gingen op studiereis naar...

8/7/19

Er is geen betere manier om een land te ontdekken dan er zelf naar toe te gaan, daarom gaan onze reisspecialisten meerdere malen per jaar op studiereis. De een gaat alleen en de ander met zijn/haar gezin. Vaak worden we uitgenodigd om op studiereis te gaan door het verkeersbureau, een airline of in samenwerking met de lokale agent. De foto’s en filmpjes zien er natuurlijk altijd heerlijk uit, toch kunnen wij u vertellen dat het hard werken is tijdens zo’n trip. We gaan vroeg uit de veren om zo veel mogelijk hotels te inspecteren of om deel te nemen aan verschillende excursies. Zo houden we het product up-to-date en kunnen wij u voorzien van de laatste ins en outs.  


Esther met haar gezin in Mauritius

Esther ging eindelijk naar Mauritius!
Afgelopen meivakantie heb ik éindelijk Mauritius mogen ontdekken. En wat heb ik genoten van dit heerlijke eiland! In twee weken tijd heb ik alle kusten van het eiland gezien, het binnenland verkend en natuurlijk de prachtige onderwaterwereld. Mauritius heeft meer te bieden dan alleen prachtige stranden en een azuurblauwe zee. Met een mountainbike ben ik, met de kinderen, gaan fietsen naar de watervallen van Chamarel en naar de fameuze Seven Coloured Earths. We zijn gaan paardrijden op het strand en op zoek gegaan naar de dolfijnen voor de westkust. Een aanrader is een verblijf in Otentic Eco Tent Experience. Ik heb hier genoten van de Mauritiaanse keuken en ik heb een leuke tocht per kajak gemaakt naar de watervallen in de buurt. Benieuwd naar de route van de reis die ik heb gemaakt met mijn gezin? Bekijk dan de ‘familiereis Maurititus met huurauto’. Nu ik terug denk aan de reis krijg ik weer heimwee. Ik ga zeker nog eens terug naar Mauritius! Bekijk mijn foto’s en ontdek waarom Mauritius zo’n ideale familiebestemming is!

Net zo veel plezier beleven als Esther?


 

Daniel legt Myanmar vast in video

Daniel neemt u mee naar Myanmar  
Myanmar is een land dat voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. Naast de hoogtepunten van Bagan, het Inle Meer, Mandalay en de voormalige hoofdstad Yangon weet de gemiddelde toerist niet veel meer plaatsen op te noemen. De studiereis bracht mij net iets verder dan deze hoogtepunten. Salay is één van die plekken. Gelegen op een klein uurtje rijden van Bagan, aan de Irrawaddy rivier, draait de tijd hier even een aantal decennia terug. Tempels, monniken en oud Brits koloniaal grandeur zorgen voor een goede beleving. Het is hier waar de mooiste foto’s van deze studiereis genomen zijn. Samkar is ook een plek die vele reizigers (nog niet) kennen. Omgeven door minderheidsdorpen is dit de meest kleurrijke bestemming van mijn studiereis. Ik heb hier geleerd wat het inhoudt om deel uit te maken van de verschillende stammen en gepraat met de locals over hun cultuur. Een andere plek die vrijwel niemand kent is Loikaw. Een gebied waar ook veel inheemse stammen wonen en waar zo ver het oog reikt groen en bergen te zien zijn. Een heerlijke plek om actief te zijn en aan activiteiten deel te nemen die elders ondenkbaar zijn, zoals een lokale picknick op de top van een berg, met uitzicht op de omringende valleien. Per boot, fiets en al wandelend maakt u snel kennis met de lokale bevolking. Een bevolking die alleen maar als vriendelijk, nieuwsgierig en warm beschreven kan worden. Myanmar blijft ons positief verrassen en dat zal mijn zelf geschoten bestemmingsvideo beamen.

Daniel zorgt weer voor een knap staaltje filmwerk


 

Roselien met haar gezin in Zuid-Korea

Roselien live vanuit Zuid-Korea
Annyeonghaseyo! Oftewel: 'Hallo!' in het Koreaans, want momenteel ben ik op studiereis in Zuid-Korea. Voor velen een onbekende bestemming, maar wat heeft het land toch veel te bieden! Ik begon mijn reis in de bruisende hoofdstad Seoul, waarna ik per huurauto verder reed naar Sokcho. Daar bezocht ik een letterlijk hoogtepunt, het Seoraksan National Park! Daarna verbleef ik in een traditionele Hanok en bezocht ik Gyeongju, ook wel 'Golden City' en 'Museum zonder muren' genoemd. Tijdens mijn reis bezoek ik niet alleen deze prachtige toeristische plekken, maar besteed ik ook veel aandacht aan hotelinspecties. Zo heb ik al vele verschillende accommodaties bezocht; van eenvoudig tot luxe, van hotel tot guesthouse en Hanok. Zo kunnen wij iedereen van een passend en persoonlijk advies voorzien! Ik doe veel ervaring op met het zelf rijden in Zuid-Korea, met het reizen met een klein kind (want mijn dochtertje van bijna twee jaar reist gezellig met mij mee!) en ik proef alvast het eten voor. En ik kan alvast verklappen: dat eten smaakt héél erg goed...

Ervaar zelf de gevarieerde natuur van Zuid-Korea


 

Vincent in Réunion

Vincent is op dit moment in Réunion
Inmiddels ben ik alweer een paar maanden bij PANGEA Travel terug in dienst en ik had meteen het geluk om snel op pad te mogen. Naast een bezoek aan Mauritius ben ik (op moment van schrijven) ook een rondreis met een huurauto op het zustereiland Réunion aan het maken. Met haar steile bergen, ruige kliffen en vulkanische activiteit staat Réunion in schril contrast met Mauritius. Réunion biedt een verscheidenheid aan leuke, kleinschalige guesthouses en heeft indrukwekkende vergezichten. Het eiland is een walhalla voor wandelliefhebbers en avonturiers. Een ruig eiland waarop veel te zien en te beleven is. Zo heb ik één van de vele hikes gedaan in Cirque de Cilaos. Ditzelfde ga ik doen in Cirque de Salazie en ik breng nog een bezoek aan één van de meest actieve vulkanen ter wereld; Piton de la Fournaise. Dit alles wissel ik af met het bezoeken van leuke guesthouses, pittoreske dorpjes, watervallen en lavastranden. Benieuwd naar mijn ervaringen? Volg mij op Instagram!

Mauritius & Réunion: een gouden combinatie


 

Arno ging naar Antarctica

Arno ontdekt Antarctica tijdens de Poolcirkel cruise
Wij horen u denken: 'Antarctica'?' PANGEA Travel verzorgt toch alleen reizen naar Azië en Afrika?' Dat klopt! Onze partner, Ander Licht Reizen, verzorgt de reizen naar Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Antarctica. Lees hier de ervaring van Arno Luft:

''In maart van dit jaar had ik het voorrecht om mee te mogen met een Antarctica Poolcirkel Expeditie op de Ortelius. Het was een onvergetelijke ervaring. Zoals vaker gebeurt bij expeditie cruises, moest het programma worden omgegooid in verband met dreigend slecht weer. Daardoor maakten we echter de werkelijk unieke doorsteek van “The Gullet” al op dag 2, in fabelachtig mooie condities. IJsbergen, prachtige luchten, robben en dat alles in tweevoud vanwege het spiegelgladde wateroppervlak. Het was voor de kapitein de eerste keer dat de doortocht slaagde, in de vier keer dat hij deze had ondernomen! Wat een geluk! Eigenlijk waren alle passagiers al dik tevreden na die tweede dag, maar er waren nog veel meer hoogtepunten zoals Horsshoe Island, Stonington Island, de Fish Island, Neko Harbour en niet te vergeten de spectaculaire ontmoeting met walvissen bij Foyn Harbour. Wilt u zichzelf ook even in Antarctica wanen; bekijkt u dan de video die ik van de reis heb gemaakt. Wilt u zelf naar Antarctica? Kijkt u dan eens bij de Antarctica reizen op de website van Ander Licht Reizen''.

Ontdek meer van Ander Licht  Reizen


Heeft u ook zo'n zin gekregen om te gaan reizen na het lezen van de eraringen van Esther, Daniel, Roselien, Vincent en Arno? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. terug naar het nieuwsoverzicht