Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Thailand|Thailand is beperkt open voor noodzakelijke reizen

2/4/21
* Laatste update: 22-07-2021 Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Thailand is Beperkt open voor noodzakelijke reizen

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Thailand, onder welke voorwaarden u naar Thailand mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

boot in verlaten baai - Thailand

 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Thailand sinds 22 juli 2021 beperkt open zijn voor diegene die niet voor toeristische doeleinden reizen. Op korte termijn zijn rondreizen voor toeristen daarom niet haalbaar. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Thailand mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Vaccinatieplannen

De overheid is vanaf februari 2021 begonnen met het inenten van de kwetsbare bevolkingsgroepen en tegen juni is er ongeveer 10% van de bevolking gevaccineerd. 


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Thailand. Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij als reisorganisatie zijn voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Thailand wordt versoepeld vanuit Nederland.

Thailand wordt gezien als een hoog-risico land waardoor het verplicht is om na terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 kunt u zich laten testen, als deze test negatief is dan eindigt uw quarantaine periode. U zult ook een quarantaine verklaring moeten uitprinten, invullen en ondertekenen.  Meer informatie vindt u hier.

Maatregelen voor uw reis naar Thailand

  • Als u voor strikt noodzakelijke reizen naar Thailand gaat, neemt u eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag om te horen of u toegelaten wordt. Zonder toelatingsdocument komt u Thailand niet binnen. Bij aankomst in Thailand gelden verplichte 14 dagen quarantainemaatregelen in speciale quarantainehotels. Kosten zijn voor eigen rekening. 

  • Na aankomst op de luchthaven dient u een negatieve PCR-test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72-uur vanaf het test-moment. 

Maatregelen bij vertrek uit Thailand

  • Vanaf 24 juli 2021 moet u bij terugkomst uit Thailand een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatieve testbewijs of herstelbewijs) laten zien. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Thailand, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht