Menu

Uitbarsting Mount Aso Japan

14/9/15

Mount Aso, de grootste actieve vulkaan in Japan, is maandagochtend (plaatselijke tijd) 14-09-2015 tot uitbarsting gekomen.

Boven de vulkaan is een grote rookpluim van wel 2 kilometer te zien. Alle toeristen die in de buurt van de vulkaan waren zijn geëvacueerd door de politie en de lokale autoriteiten. Er zijn geen berichten van gewonden, maar het alarmniveau is wel door het meteorologische centrum van Japan verhoogd van 2 naar 3 (van de 5).

De vulkaan, die gelegen is op het meest zuidelijk gelegen Japanse eiland Kyushu, is al een geruime tijd actief. Daardoor was het al niet mogelijk om Mount Aso te bezoeken. De uitbarsting verandert de situatie voor onze "Japan Compleet Reis" dus niet.

Een gebied van 1km rondom de krater blijft dus nog altijd afgesloten. Ook is de kabelbaan niet operationeel. De accommodaties in Aso (Aso Uchinomaki Onsen) zijn gewoon bereikbaar. Afhankelijk van uw wensen kunnen we uw verblijf in Aso eventueel uit het programma halen en zoeken naar een passend alternatief. Ter plaatse houdt onze lokale vertegenwoordiging de situatie nauwlettend in de gaten.

Onze reisspecialisten kunnen u hier verder over informeren>> Floorterug naar het nieuwsoverzicht