Menu

Voorstellen aan Annefleur!

23/6/17

Annefleur is onze nieuwe aanwinst op de Afrika-afdeling. Ondanks dat ze pas recentelijk bij het team van PANGEA gekomen is, voelt het al of ze hier al jaren werkt. We stellen haar voor:

Annefleur bij de tafelberg

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?
Namibië, Mauritius, Madagaskar en Zuid-Afrika.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?
Hoewel sinds mijn laatste reis naar Namibië dit land met stip is gestegen op mijn favorietenlijstje, staat Zuid-Afrika nog steeds bovenaan. Tien jaar geleden kwam ik voor het eerst in Zuid-Afrika en ik wist na twee dagen meteen; dit is het helemaal. En die liefde is nog steeds niet over. Ik ben de afgelopen tien jaar vrijwel elk jaar teruggegaan, maar ben nog lang niet klaar met ontdekken. De zin “Zuid-Afrika, de wereld in één land” wordt misschien wel té vaak gebruikt, maar is in mijn ogen de perfecte samenvatting van dit mooie land.

De zin “Zuid-Afrika, de wereld in één land” wordt misschien wel té vaak gebruikt, maar is in mijn ogen de perfecte samenvatting van dit mooie land.

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?
Op de basisschool veranderde mijn toekomstdroom dagelijks, zo niet elk uur. Kleuterjuf, prinses, kok, actrice, het kwam allemaal voorbij. Op de middelbare school bleek al snel dat ik het kennismaken met nieuwe culturen en nieuwe omgevingen erg leuk vond. Zien hoe andere mensen leven en wat de lokale gebruiken en gewoontes zijn vind ik tot op de dag van vandaag nog steeds fascinerend. De wens om te werken met andere culturen en ‘het buitenland’ komt ook terug in mijn studiekeuzes. Mijn eerste keuze lag bij de opleiding International Communcation, maar dit bleek geen goede match te zijn. Na een beroepskeuzetest kwam al snel Toerisme naar boven. Vrij makkelijk heb ik daarna mijn opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs doorlopen.

Annefleur bij Lions Head

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?
De dag begint al vroeg, hoewel ik helemaal geen ochtendpersoon ben. Bij zonsopgang maak ik een ballonvaart bij de Sossusvlei. Na een prachtige tocht en champagneontbijt reis ik door naar Mauritius. Even bijkomen van het vroege opstaan aan het mooie strand van Belle Mare. Na een middagdutje ga ik naar Sabi Sands Game Reserve, waar ik een gamedrive maak per safari-truck. Uiteraard zie ik de Big 5 in één keer en kan ik optimaal genieten van mijn ‘sundowner’ drankje tijdens zonsondergang. Ik sluit mijn perfecte dag af in het beste restaurant van Zuid-Afrika, The Test Kitchen.

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?
Probeer niet zo veel mogelijk in één keer te zien, maar gebruik je vakantie om bij te komen van de drukte van je dagelijkse leven. Zie de bezienswaardigheden niet als een checklist, maar neem de tijd om echt te genieten van wat je ziet. Ik hecht meer waarde aan de herinneringen en ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen dan de foto’s van de ‘must-sees’. 

Annefleurterug naar het nieuwsoverzicht