Menu

Voorstellen aan Floor!

12/1/17

Floor is al ruim 10 jaar van vaste (en gezellige) waarde bij PANGEA Travel. Ze heeft in die tijd al meer dan het dubbele aantal aan PANGEA-bestemmingen bezocht (20+), zowel in Azië als Afrika. Maar welke is volgens Floor de leukste?

Floor - Vietnam - Halong Bay

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Alfabetisch: Botswana, Cambodja, China (Beijing), Dubai, Hong Kong, Indonesië, Japan, Kenia, Laos, de Malediven, Maleisië (inclusief Borneo), Myanmar, Namibië, Nepal, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam, Zimbabwe (Victoria Falls) en Zuid-Afrika.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Dat is een hele moeilijke vraag, die ik vaak krijg! Elk land heeft zijn charme en bijzondere plekken maar als ik één land zou moeten kiezen, dan is het Myanmar. De vriendelijke bevolking die je met open armen ontvangt maar ook de veelzijdigheid maakt Myanmar uniek. Zo vind je hier mijn favoriete tempel/pagode van heel Azië; de Shwedagon Pagode in Yangon, het sprookjesachtige Inle Lake, prachtige fiets- en wandelroutes, ongerepte stranden en natuurlijk de duizenden tempels van Bagan. Eigenlijk is Myanmar voor elk type reiziger geschikt; van cultuurliefhebbers tot actievelingen en voor zowel stellen, gezinnen als vriendengroepen. Iedereen komt enthousiast terug!

Floor - Myanmar - Mandalay

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Haha, heel eerlijk? Apenverzorgster! Ik zag me al helemaal zitten, als een soort Jane Goodall in de jungle van Afrika. Of in Burgers Zoo, dat was ook prima. Maar toen ik tijdens een open dag van de NHTV (een toerisme opleiding in Breda) hoorde dat je elk studiejaar een trip naar het buitenland ging maken, leek me dat ook wel wat. Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar bij PANGEA Travel en heb ik er geen moment spijt van gehad dat ik me toen, heel spontaan, op die dag heb ingeschreven voor een toeristische opleiding.

Ik zag me al helemaal zitten, als een soort Jane Goodall in de jungle van Afrika.

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Ik begin vroeg want mijn droomdag is lang. Rond 6 uur ‘s ochtends stap ik aan boord van een luchtballon voor een prachtige tocht in Bagan (Myanmar). Het is magisch om te zien hoe de zon opkomt over de duizenden tempels en pagodes. Ik vraag of ze me afzetten in Phuket Old Town, Thailand (oké niet realistisch, maar is het MIJN droomdag, toch?) waar ik een wandeling langs lokale winkeltjes maak. Mijn ontbijt bestaat uit Chinese dimsum, islamitische roti en ‘the best coffee in town’. Ik spring snel nog even in mijn privézwembad bij The Naka Island Resort voordat ik naar Japan vlieg. Hier maak ik een leuke fietstour in de ‘tempelstad’ Kyoto. Voor de lunch kies ik een van de gezellige restaurantjes in het sfeervolle Hoi An, Vietnam. Dan is het tijd voor een stukje Afrika. In het Timbavati Private Nature Reserve (Zuid-Afrika) ga ik op zoek naar de Big Five tijdens een jeepsafari. Na een ‘sundowner’ met snacks en een glaasje Amarula vlieg ik terug naar Thailand want Elephant Hills (Khao Sok National Park) heeft toch wel mijn hart gestolen. In een comfortabele tent aan het Cheow Larn Lake geniet ik van de rust, de prachtige omgeving en kijk ik terug op een geslaagde dag! Morgen weer?

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Anders dan hierboven beschreven (haha) zou mijn tip zijn om in een rustig tempo te reizen. Het is namelijk ook vakantie. Plan niet elke dag vol en reis niet elke dag naar een nieuwe plaats. Ontspan ook eens bij een meertje, trap een balletje in een park of wandel wat rond op een markt. Dit biedt ook leuke mogelijkheden om in contact te komen met de lokale bevolking. Geniet van het moment en denk nog niet aan de volgende dag.

Floor - Nepal - Pokharaterug naar het nieuwsoverzicht