Menu

Voorstellen aan Hannah!

17/11/16

Na haar stage verliet Hannah PANGEA Travel om een wereldreis te maken in 2014. We waren heel blij toen we haar een jaar later weer mochten verwelkomen. Dit keer als ervaren reisspecialist in het Azië-team. 
Heb je nog een vraag aan Hannah? Stuur gerust een mail!


1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Alfabetisch: Cambodja, China, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Namibië, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam & Zuid-Afrika.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Goede vraag en tegelijkertijd ook een onmogelijke vraag! Toen ik voor langere tijd naar Azië ging, was ik bang dat de landen in Zuidoost-Azië na een aantal maanden wat meer van hetzelfde zou zijn. Het tegendeel bleek waar. Ieder land heeft echt z’n eigen identiteit, eigen cultuur en eigen gebruiken. Maar goed, als je me dwingt om iets te kiezen dan ga ik voor Myanmar. Geweldige tempels, lieve mensen, echte traditionele gewoonten en gebruiken, mooie wandelmogelijkheden, fantastische treinreizen, heerlijk onbezorgd fietsen over het platteland én ik vond het eten ontzettend lekker. Need I say more..?

Toen ik voor langere tijd naar Azië ging was ik bang dat de landen in Zuidoost-Azië na een aantal maanden wat meer van hetzelfde zou zijn. Het tegendeel bleek waar.

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Dat liep bij mij, net zoals bij de meeste kinderen, heel erg uiteen. Van taartjesbakker tot zakenvrouw en van kapster tot Olympisch turnster. Dat ik uiteindelijk een toeristische opleiding ben gaan volgen, is eigenlijk redelijk last minute tot stand gekomen. Ik studeerde namelijk verpleegkunde, maar ik had het niet zo naar mijn zin. Nadat ik het eerste jaar had afgerond, besloot ik dat ik toch liever iets anders wilde gaan doen. Binnen een week tijd deed ik allerlei beroepstesten, had ik gesprekken op school en zo switchte ik uiteindelijk naar de opleiding Toerisme. Eén van de beste keuzes in mijn leven tot nu toe!

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Terwijl ik de slaap nog uit mijn ogen veeg, stap ik op de fiets. Het is nog vroeg in de ochtend en ik ben in Bagan, Myanmar. Op mijn gemak fiets ik naar de vele tempels toe. Ik kies er eentje uit waar niemand is en word daar rustig wakker met mijn blik op de zonsopkomst tegen een sprookjesachtige achtergrond van tempels en luchtballonnen. Na een goed ontbijt ga ik, als echte cultuurliefhebber, door naar Cambodja waar ik in Siem Reap de prachtige tempels van Angkor bezoek. Ik dwaal heerlijk rond langs de tempels en probeer me voor te stellen hoe het hier vroeger in de Khmer-tijd was. Als lunch kies ik voor een echte Cambodjaanse Amok met rijst. Heerlijk!
In de middag kies ik voor een actief programma en ga ik per kano van Nong Khiow naar Muang Ngoi in Laos. Een ruige tocht, maar na aankomst word ik door de vriendelijke bewoners verwelkomd op dit schattige eiland en drinken we samen een Beerlao.
In de avond zie ik de zon ondergaan in Namibië. Hier kampeer ik met een groep gezellige mensen en we kijken onder het genot van een drankje naar die enorme oranjerode zon die achter de horizon zakt. Na veel goede gesprekken en gezelligheid bij het kampvuur gaan we nog even naar Taipei om op stap te gaan in één van de trendy clubs. Ik draag een hip jurkje dat ik de dag daarvoor op maat heb laten maken in Hoi An in Vietnam!

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Een highlightsreis kan fantastisch zijn als eerste kennismaking met een land. Bevalt het? Ga dan nog eens terug om één regio of één gedeelte van dat specifieke land wat beter te bekijken. Bezoek het land écht goed in plaats van alleen maar meer nieuwe landen van je lijstje af te kunnen vinken. Het is namelijk geen wedstrijd. Cambodja vind ik daar een fantastisch voorbeeld van. Veel mensen bezoeken de Angkor Tempels in combinatie met Vietnam of Laos. Je bent dan wel in Cambodja geweest, maar heb je het land ook echt gezien, geproefd, beleefd en ervaren? Mijn tip is daarom: duik eens wat dieper in een bestemming, zodat je wat meer ziet dan alleen de hoogtepunten!terug naar het nieuwsoverzicht