Menu

Voorstellen aan Inez!

3/2/17

 

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Thailand, Vietnam, Indonesië en Singapore. 

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Vietnam! Ik ben hier verliefd geworden op de noordelijke stad Hanoi – de mix van koloniaal Frans met traditioneel Azië is heel bijzonder. Slenteren door de oude stad, smalle straatjes vol snuisterijen, lekker eten vinden in eetstalletjes en samen de avond afsluiten met een biertje op de stoep. En dan heb ik het nog niet eens over het sprookjesachtige Halong Bay, het mooie stadje Hoi An of de prachtige Mekong Delta, stuk voor stuk pareltjes!

 

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Nou, daar was ik nog niet zo snel over uit, haha! Als meisje knipte en plakte ik vele reisdagboeken vol van onze vakanties in Zwitsterland, toch wilde ik toen heel graag (welk meisje niet) een leven als dansjuf. Die droom liet ik varen op de middelbare school toen ik (heel verstandig) voor een studie logistiek koos, want dat had toen (jaren ’90) toch echt de toekomst. Bij het kiezen van mijn vervolgstudie liep ik tegen de toeristische opleidingen van de NHTV aan en toen wist ik het: dát is wat ik zocht! En nu, 20 jaar en veel werk- en reiservaring rijker, ben ik nog steeds verslingerd aan de reiswereld!

 

Maak die wandeling, neem die massage, zit eens een paar uur bij dat geweldige meer – belééf! 

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Mijn dag start in de vroege ochtend. Ik zit in een boomhut en kijk uit over het Afrikaanse land, wild heeft zich verzameld rond de waterpoel. Wat een machtig schouwspel! Na een smakelijk ontbijt reis ik verder naar Sinharaja National Forest, een van ’s werelds oudste regenwouden in Sri Lanka, voor een mooie trekking. Voor de lunch hop ik over naar Hanoi, waar ik geniet van de meest fantastisch verse springrolls die je ooit zult proeven! De middag besteed ik in Oeganda, waar ik in Bwindi Forest op zoek ga naar de gorilla families. Mijn laatste stop van de dag is Laos: terwijl de zon ondergaat vaar ik per longtail boot naar het Nam Et-Phou Louey National Protected Area, voor een nachtsafari in de jungle. De nacht breng ik door in Namibië, in Sossusvlei. Vanaf mijn eigen ‘skybed’ op het dak van mijn ‘Kulala’ geniet ik van een nacht onder de sterren!

 

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Vermijd ‘Click-and-Go’ - neem je tijd. Hoe lekker is het om op een prachtige locatie aan te komen en te beseffen dat je ook écht tijd hebt om het écht te ervaren? Maak die wandeling, neem die massage, zit eens een paar uur bij dat geweldige meer – belééf! 

 terug naar het nieuwsoverzicht