Menu

Voorstellen aan Karin!

3/11/16

Na de nieuwste "aanwinsten" stellen wij u vandaag voor aan iemand die al wat langer meedraait bij PANGEA. Karin werkt namelijk al 6,5 jaar met veel plezier als reisspecialist op de Azië-afdeling. Achter de schermen werkt zij daarnaast veel aan vernieuwingen van diverse reizen op de website van PANGEA Travel.

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Alfabetisch: India (2x), Indonesië (3x; Sumatra, Java/Bali en (Noord-)Sulawesi), de Malediven (2x) en Sri Lanka (4x)

Daarnaast ben ik net terug van een fantastische vakantie naar Zuid-Afrika. Het was mijn eerste reis naar dit continent, maar zeker niet de laatste!

Bovenstaande foto is gemaakt op Samosir (Sumatra), en de afsluitende foto op de Tafelberg (Kaapstad, Zuid-Afrika).

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Dit is de vraag die mij het meest gesteld wordt, maar ook meteen de allermoeilijkste. Elk land heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Als ik echt moet kiezen dan ga ik in Azië toch voor Sri Lanka. Na hier al 4x te zijn geweest voelt het stiekem een beetje als thuiskomen. In Sri Lanka is enorm veel afwisseling te vinden. Cultuur, natuur en prachtige stranden. En dat allemaal op een redelijk klein eiland. De bevolking is daarnaast ook nog eens zeer vriendelijk. Het is ook een bestemming die voor alle soorten reizigers geschikt is; van eenvoudig tot luxe, voor jong tot oud. Dit maakt het ook een hele geschikte bestemming voor een mooie familiereis, huwelijksreis, of lustrumreis

Zuid-Afrika kan ik nu echter zeker als nieuwe favoriet buiten Azië aan het lijstje toevoegen. Ook dit is een indrukwekkende bestemming met een geweldige afwisseling tussen cultuur en natuur, en een enorm vriendelijke bevolking. 

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Dit is dan weer een hele makkelijke vraag! Zie de foto hieronder van een tekening die ik op mijn 7e heb gemaakt (opdracht; wat wil je later worden?), en oordeel zelf... Zelfs de kleuren van PANGEA zijn al in de wereldbol verwerkt.

tekening

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Als echte duik-fanaat zou ik het wel weten. Uiteraard word ik wakker in een prachtige watervilla op de Malediven. Na een goed ontbijt ga ik direct het water in voor een mooie duik met mantaroggen. Hopelijk kom ik ook een walvishaai tegen. Daarna naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Hier wil ik nog een keer een duik maken bij de wrakken die hier voor de kust liggen. Nu ik toch in Sri Lanka ben, ga ik nog even op de thee bij Ayesha en Nalin van Tamarind Gardens; een heel vriendelijk koppel met een mooi project. Ik heb ze inmiddels al 3x ontmoet en ben erg benieuwd hoe het met ze gaat. 
Omdat ik deze dag nergens rekening mee hoef te houden, kan ik mooi nog een paar duiken maken op plekken waar ik niet eerder ben geweest. Daarom ga ik eerst naar Flores om een duik te combineren met een wandeling op zoek naar de Komodovaraan. De volgende duik wordt bij Borneo, waar ik ook nog snel op zoek ga naar neusapen. 
Aan het einde van de middag ben ik op tijd in Zuid-Afrika voor de middagsafari in het Kruger National Park met een prachtige "sundowner". Na de safari ga ik terug naar de Malediven voor een laatste nachtduik, en om nog even te ontspannen in de buiten jacuzzi van de watervilla. Wat een dag!

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Zorg, als het kan, dat je ruim op tijd begint met het plannen van de reis. Dan is er nog voldoende keuze qua accommodaties en vluchten, zodat het ook echt de droomreis zal worden waar je naar op zoek bent. Bovendien is de voorpret vaak al onbetaalbaar. 

Karin op de Tafelberg Zuid-Afrikaterug naar het nieuwsoverzicht