Menu

Voorstellen aan Loes!

15/12/16

Loes heeft al heel wat van de wereld mogen zien. Hieronder vertelt zij over haar ervaringen en sluit af met een paar goede tips!

Loes Horton Plains

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Alfabetisch: Cambodja, Dubai, IndonesiëLaos, Maleisië, MyanmarSeychellenSri LankaThailand, Vietnam en Zuid-Afrika.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Myanmar! Wat een geweldige en authentieke ervaring was dat! Ik heb nergens mensen ontmoet die zo puur en lief zijn. De prachtige tempels, maar ook de mooie trekkingen en witte stranden zal ik nooit meer vergeten. Die combi was perfect! 

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Van jongs af aan ben ik besmet met het 'reizigersvirus'. Toen we nog klein waren reisden we met ons gezin en per auto naar Turkije voor een zesweekse reis door een groot deel van het land. Waar veel kinderen liever bij het hotel bleven, ging ik met m'n ouders mee naar alle bezienswaardigheden: niets wilde ik missen! Stiekem is dat nog steeds zo... Een toeristische opleiding was al vrij vroeg duidelijk, maar wat ik er precies mee ging doen bleef altijd een beetje vaag. Gelukkig ben ik daar vanzelf achter gekomen. 

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Vijf uur, wake-up call! Aanlokkelijk is wat anders, maar het is voor een goed doel: ik begin mijn droomdag namelijk met een ballonvaart in Bagan, Myanmar. Terwijl de zon langzaam opkomt drijf ik muisstil over de duizenden tempels en pagodes, magisch! Voor het ontbijt schuif ik aan in Italië. Bij een heerlijke agriturismo in Puglia om precies te zijn. Aan de warme broodjes en goede cappuccino's om vervolgens met mijn buikje rond het vliegtuig weer in te stappen. Want voor de middag staat er een pittige jungle trekking in Danum Valley (Borneo) op het programma. Uithijgen en lunchen doe ik op het paradijselijke strand van Lankayan Island. De laatste stop van de dag is Bangkok. Omdat ik maar geen genoeg krijg van de Thaise keuken en de prettige chaos van de stad. Ik proost nog even in een van de skybars voordat ik gestrekt ga in hotel Noordin Mews in Penang (Maleisie). Truste!

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Ik vind de quote 'collect moments, not things' een hele mooie. Reizen hoeft niet altijd duur te zijn en kan op zoveel manieren. Zoek de jouwe daarin en zorg voor mooie herinneringen. Reis ook eens met familie, de tijd die je dan samen beleeft is heel waardevol.

En mag ik er nog een geven? Een tip voor mensen met kinderen: onder de twee jaar vliegen kinderen gratis. Een leuk moment om nog een mooie verre reis samen te maken. Kinderen zijn vaak flexibel en vinden een andere omgeving prachtig. Tijdsverschil of andere temperaturen wennen ze vaak sneller aan dan volwassenen. Wij kunnen u goed adviseren over de mogelijkheden voor een familiereis op maat! 

Collect moments, not thingsterug naar het nieuwsoverzicht