Menu

Voorstellen aan Martijn!

2/12/16

Gulaschsuppe & apfelstrudel, misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een Afrikareisspecialist... Martijn, de Freek Vonk van onze Afrika-afdeling, stelt zich voor:

Sabi Sand Wildtuin Martijn

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Alfabetisch: Botswana, China, Kenia, Laos, Madagaskar, Mauritius, Malediven, Oeganda, Rwanda, Seychellen, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Zuid-Afrika.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Een vraag die ik vaker krijg maar die ik eigenlijk moeilijk kan beantwoorden. Als natuurliefhebber hou ik van de safaribestemmingen in Afrika. Maar ook daar heeft ieder land weer zijn eigen charme en hoogtepunten. De Serengeti in Tanzania blijft mijn favoriet. De uitgestrekte vlaktes en de biodiversiteit vind ik adembenemend. Maar vanwege de diversiteit en de vele reismogelijkheden kies ik toch voor Zuid-Afrika. Die bestemming heeft zoveel mogelijkheden dat ik daar nog steeds niet ben uitgekeken.

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Gek genoeg heb ik altijd een connectie gevoeld met Afrika. Ik keek altijd natuurdocumentaires en wist veel van de dieren. Ranger worden, was dan ook mijn droom. Maar ik vind het prachtig dat ik nu mag werken met mensen uit Afrika en er regelmatig heen kan voor mijn werk.

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Wakker worden in het tented camp Satao Elerai in Kenia met uitzicht op de Kilimanjaro. De eerste zonnestralen schijnen op de flanken van de berg terwijl ik geniet van een kopje koffie. Hierna stap ik aan boord van een klein vliegtuigje die me naar Tanzania brengt. Hier stel ik me verdekt op langs de oever van de rivier om een river crossing te zien van de gnoes. Onder de indruk van het survivalinstinct, reis ik gewoon even naar Oostenrijk om heerlijk te skiën. Daar mag, op een terrasje in de zon, gulaschsuppe en apfelstrudel zeker niet ontbreken. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, wil ik genieten op het strand van Anse Georgette op Praslin (Seychellen). In zee neem ik nog snel even een duik voordat ik de dag wil afsluiten in Kaapstad in een van de vele restaurants.


Martijn bij de rivier

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Reis wanneer het kan, en stel het niet uit.

Mijn ouders wilden bijvoorbeeld altijd al eens naar Afrika. Op een gegeven moment heb ik gewoon gezegd dat we moesten gaan, want de ervaring leert dat de gezondheidssituatie ineens kan veranderen. Inmiddels zijn we een keer in Kenia en Tanzania geweest. Afgelopen zomer werd mijn vader met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Het eerste wat hij zei was “ik ben blij dat we met ons allen naar Afrika zijn geweest”. Op dit moment mogen we gelukkig weer plannen maken voor een volgende reis! Tijd om Zuid-Afrika te laten zien.

Martijn op de Seychellenterug naar het nieuwsoverzicht