Menu

Voorstellen aan Meinie!

28/10/16

Meinie heeft onlangs haar stageplek ingeruild voor een werkplek op de supportafdeling bij PANGEA Travel. Een mooie binnenkomer! We stellen u voor:

Meinie

Misschien kun je eerst nog iets zeggen over de overgang van het stagelopen naar het werken bij PANGEA Travel?

Stiekem wist ik het de eerste dag al; bij PANGEA Travel zie ik mij de komende jaren wel zitten. Op de afdeling support ondersteun ik de reisspecialisten van Afrika & Azië en dat doe ik met héél veel plezier. Tijd om mijn studententijd achter mij te laten en nu mee te tellen in de échte grote mensenwereld.

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Twee jaar geleden ben ik tijdens een studietrip met school naar Singapore en Vietnam geweest. Over precies 50 dagen ga ik naar Thailand.

Mijn wensenlijstje: Cambodja, China, Maleisië, Myanmar, Sri Lanka en Zuid-Afrika.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

De allereerste échte verre reis blijft je natuurlijk het meeste bij. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar wat is Vietnam een bijzonder land. Bij het eerste kruispunt waar ik over moest steken, heb ik zo’n 10 minuten stilgestaan - bang om over te steken door de miljoenen scooters die voorbij sjeesden. Na lang treuzelen had ik toch maar besloten om de straat over te steken. Yes, de eerste mijlpaal had ik bereikt. Al snel kreeg ik de feeling en voordat ik het wist liep ik blindelings over iedere straat. Ho Chi Minh en Hanoi mogen zeker niet ontbreken aan een bezoek naar Vietnam, maar het meest bijzondere vond ik het rustige en lokale plattelandsleven. De bevolking is erg vriendelijk en je merkt dat ze je graag willen helpen.

Bij het eerste kruispunt waar ik over moest steken, heb ik zo’n 10 minuten stilgestaan - bang om over te steken door de miljoenen scooters die voorbij sjeesden. 

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Ik was vroeger niet het type kind dat graag balletjuffrouw, dierenarts van het dorpje verderop of lerares van de kleuterschool wilde worden. Ik heb wel altijd heel duidelijk voor ogen gehad wat ik niet wilde worden; sportlerares. Wat vond ik gymnastiek verschrikkelijk. In de jaren later droomde ik altijd over mooie landschappen, vriendelijke locals waar je gezellig een praatje mee kunt maken, zwemmen in helderblauw water en zonnen op een wit zandstrand. Ik wilde dus vooral héél veel bestemmingen leren kennen. Niet gek dus dat ik heb gekozen voor een studie Management Toerisme aan de NHTV! 

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Aangezien ik altijd al droom over bestemmingen, zou mijn perfecte dag er als volgt uit zien: ik zou tijdens een zwoele, warme zomernacht opstaan en naar het strand van Gili Meno gaan. Ik zou wachten tot dat honderden kleine mini schildpadjes hun weg willen vinden naar de zee. Met een zaklamp in de aanslag zorg ik ervoor dat ze de eindstreep halen. Vervolgens stap ik op de fiets en schuif ik aan bij een local in Nuwara Eliya voor een lekker kopje thee en luister ik naar alle bijzondere verhalen. Na een angstaanjagende zipline tocht door de jungle van Chiang Mai (want tsja ik moest ineens onaangekondigd 50 meter verticaal naar beneden ziplinen) moet ik toch echt even bijkomen op het meest mooie zandstrand van de Malediven. Met een leuk leesboekje in de hand (wat natuurlijk gaat over mijn volgende bestemming) en een cocktail in mijn andere hand geniet ik van de wuivende golven en vogels die ik zachtjes hoor tjielpen vanuit de prachtige palmen achter mij. Ik merk dat de zon langzamerhand aan het zakken is, dus ik ga zo snel mogelijk naar Bagan voor een ballontocht om de mooiste zonsondergang te bewonderen die ik ooit heb gezien.   

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Denk niet dat je te oud bent om een verre reis te maken, want het is nooit te laat. De wereld kan ook op late leeftijd nog voor je opengaan.

Meinie Vietnam

 terug naar het nieuwsoverzicht