Menu

Voorstellen aan Rianne!

21/10/16

Deze week stellen we je voor aan Rianne, onze nieuwste aanwinst bij Team Azië. Rianne is een ervaren rot in het vak. Op de vraag waarom ze bij PANGEA terecht gekomen is, gaf ze het volgende antwoord: "De persoonlijke benadering van PANGEA spreekt mij erg aan, wij nemen echt de tijd om je reiswensen te bespreken. Hierdoor kan ik mijn kennis en passie voor reizen dus goed vertalen in unieke reisvoorstellen voor de klant."

Heb je nog vragen voor Rianne? Stuur gerust een mail!

Foto Rianne

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Alfabetisch: China, Hong Kong, India, Indonesië, Sri Lanka, Thailand en Vietnam. Daarnaast breng ik binnenkort mijn eerste bezoek aan Japan!

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Hoewel ik deze vraag best regelmatig krijg, vind ik het nog steeds moeilijk er antwoord op te geven. Elk land heeft namelijk zo zijn charme vind ik en ik zal bij deze vraag dus een klein beetje smokkelen. Indonesië heeft voor mij alle ingrediënten voor een ideale vakantie: ongerepte stukken natuur, mooie stranden, heerlijk eten en vriendelijke locals. Het land wat mij ook enorm heeft verrast is China. Veel mensen denken bij China vooral aan de metropolen als Shanghai,  Beijing en Hong Kong. Maar China is in vele opzichten een land van contrasten. Het ene moment begeef je je tussen de hypermoderne gebouwen en het andere moment geniet je van magische landschappen in Yangshuo en Zhangjiajie, of wandel je door karakteristieke dorpen waar je kleurrijke minderheden ontmoet. Wist je dat je je reis door China trouwens ook kunt afsluiten aan het strand? En wel op het eiland Hainan, ook wel ‘Hawaii van China’ genoemd, klinkt aanlokkelijk toch?

Wist je dat je je reis door China trouwens ook kunt afsluiten aan het strand?

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Van kapster tot lerares. Ik heb verschillende fases gehad. Heel lang wist ik niet echt wat ik wilde worden, zelfs niet toen het moment kwam dat ik een studierichting moest kiezen. Ik koos toen maar voor de opleiding detailhandel, ik geloof dat dit er bij de beroepskeuzetest uitkwam als advies. Mijn stages en werk in een winkel vond ik wel leuk, maar ik kwam er snel achter dat dit niet was wat ik later fulltime wilde doen. De opleiding heb ik afgemaakt maar m’n gevoel zei dat ik nog niet klaar was met leren. Uiteindelijk ben ik verder gaan kijken en stuitte ik op de opleiding toerisme en recreatie aan de NHTV in Breda. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van deze keuze en voel ik me helemaal op mijn plek in de reisbranche.

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Voor dag en dauw sta ik op om de morning alms ceremonie in Luang Prabang mee te maken. Ik kijk toe hoe de monniken gekleed in oranje gewaden in de ochtendschemering aalmoezen verzamelen. Eigenlijk ben ik niet zo’n vroege vogel, maar dit bijzondere schouwspel had ik echt niet willen missen! Omdat ik direct door wil naar Shanghai voor een Tai Chi sessie in het Fuxing Park, koop ik snel wat fruit voor onderweg op de markt. Er is geen tijd te verliezen! Wanneer ik aankom stroomt het park al aardig vol met locals, toch is het hier minder druk dan bij ‘promenade’ de Bund. De Chinezen maken de bewegingen zeer rustig en gecontroleerd, en ik doe mijn best om ze zo goed mogelijk na te doen. Na deze ochtend heb ik zin gekregen in Sushi. En waar kun je dit nu beter krijgen dan in Japan?
Vol met nieuwe energie reis ik door naar Indonesië. Ik voel de adrenaline door mijn lichaam stromen wanneer ik op Komodo Isand ben beland en oog in oog sta met een Varaan. Om vervolgens mijn (angst)zweet weg te spoelen ga ik snorkelen in het kraakheldere water bij Pink Beach. Vandaag is mijn geluksdag want iets verderop kom ik zelfs manta’s tegen! Op de Vespa cross ik vervolgens door Vietnam op weg naar hoi An voor een nieuwe, op maat gemaakte jurk. Ik heb eigenlijk ook bijpassende schoenen nodig, en omdat geld vandaag geen rol speelt grijp ik m’n kans. Dan is tijd voor wat ontspanning en ga ik voor een traditionele Ayurveda massage naar het strand van Unawatuna. Met een heerlijk briesje en het geluid van het kabbelende water op de achtergrond doezel ik een beetje weg. Net voor zonsondergang kom ik aan bij Angkor Wat om daarna nog even een bezoek aan Thailand te brengen, gewoon omdat het kan. Ik pak de tuktuk naar een leuk lokaal restaurant waar ik een heerlijke rode curry eet en sluit deze fantastische dag in stijl af bij Sirocco, met een prachtig uitzicht over Bangkok en een heerlijke gin tonic. Moe maar voldaan val in slaap in mijn drijvende accommodatie op de River Kwai, gelegen middenin de jungle.


5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Indien mogelijk: Save the best for last. Waarom? Het einde van de reis blijft voor de meeste mensen het langste bij. Omdat voorpret net zo belangrijk is als napret kun je je reis dus het beste spetterend afsluiten! 

Foto Rianne op de bootterug naar het nieuwsoverzicht