Menu

Voorstellen aan Vincent!

14/10/16

Deze week stellen we je voor aan Vincent, onze man voor  Afrika. Maar hij heeft ook al flink wat reiservaring in Azië. Lees vooral ook zijn droomdag (vraag 4) want die is te mooi om waar te zijn. Daarom des te leuker om te lezen. Heb je vragen aan Vincent? Mail hem dan op vincent@pangeatravel.nl

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

Alfabetisch Afrika: Botswana, Mozambique, Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika.

Alfabetisch Azië: Cambodja, China, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Thailand en Vietnam.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Zuid-Afrika. Dit land is zo veelzijdig dat je er keer op keer terug wilt komen om het land verder te ontdekken. Naast dat ik er een tijdje heb gewoond en gewerkt zijn er genoeg redenen waarom Zuid-Afrika een plek in mijn reislustige hart heeft verovert. Er zijn veel avontuurlijke activiteiten, geweldige landschappen, een aangenaam klimaat, heerlijk eten, supervriendelijke mensen en niet te vergeten indrukwekkend wildlife!

Het is dus niet gelogen, Zuid-Afrika is ''de wereld in één land''.

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Ik wist nooit echt precies wat ik wilde worden. Vakken als geschiedenis en aardrijkskunde intrigeerden me vooral. Met name de geografie van de wereld vond ik boeiend, mijn favoriete boek was dan ook de Bosatlas ;). Elke landkaart heb ik uitgepluisd en was ik nieuwsgierig naar hoe het daar was. Toen wist ik in ieder geval zeker dat het een beroep zou gaan worden dat daar aan gerelateerd zou zijn. 

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Mijn ideale droomdag ziet er als volgt uit. Ik word wakker in het prachtige Ndutu Safari lodge op de Serengeti. Nadat ik natuurlijk met het goede been uit bed ben gestapt gooi ik de deuren naar de veranda open en geniet ik van de migratie aan wilde dieren die aan mijn neus voorbij trekt. Na een goed gevulde maag begin ik aan de tracking richting de berggorilla's in Rwanda. Daar beleef ik hoe het is om oog in oog te staan met deze prachtige dieren. Zij accepteren mijn aanwezigheid en gaan gewoon verder met hun gorillazaken. Na deze leuke inspanning is het tijd om te relaxen met een ''hoge hartslag''. En waar kan dat beter dan in devils pool aan de rand van de machtige Victoria Watervallen. Nog even wat biltong naar binnen snacken om vervolgens een paar adrenaline verhogende activiteiten als bungee-jumpen en white water raften te doen om uiteindelijk in een lightaircraft te stappen die klaar staat om mij over de Okavango Delta in Botswana heen te vliegen. Het vliegtuigje landt uiteraard op de Seychellen waar ik in een hangmat gedurende het heetst van de dag kan genieten van parel witte stranden en de azuurblauwe zee. Veel tijd om in de zon te liggen heb ik niet want ik moet nog snel naar de kust van Mozambique om tussen de tientallen indrukwekkende walvishaaien door te zwemmen. Dan op naar Kruger National Park om de Big-5 en nog meer dieren, die door de ‘’Lion King’’ tot de verbeelding spreken, te spotten tijdens de namiddag game drive. Na de game drive is het tijd voor een echte Afrikaanse braai. Tijdens het eten heb ik een leuk en grappig gesprek in het Nederlands/Afrikaans met mijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Dan op naar mijn laatste bestemming: Kaapstad! De laatste uurtjes van de dag nog even lol maken bij het uitgaansleven op Longstreet. Na een paar koude Windhoek lagers achterover te hebben geslagen sluit ik de dag af aan het prachtige strand van Camps Bay kijkend naar de wel zo bekende rode afrikaanse zon die langzaam achter de horizon verdwijnt. Beter kan je het toch niet hebben!

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Respecteer de cultuur van je bestemming. Denk niet dat alles gaat zoals in Nederland. Er zijn veel verschillen tot in de meest kleine dingen. Jij bent te gast, bedenk dat deze lokale gewoontes al generaties lang mee gaan. Lees je daarom een beetje in voor vertrek, maar niet te veel want het moet wel een verassende reis blijven!

 terug naar het nieuwsoverzicht